Reklama

Reklama

Chlupáčci

Trailer 5

Obsahy(1)

Pupí a Eda patří do rodu Chlupáčků. Roztomilých, chlupatých zvířátek ve tvaru donutu. V roce 1835 tihle chlupáči poklidně žijí v hojném počtu na Galapágách. Jenže Eda je věčně nabručený pesimista, zatímco jeho sestra Pupí je nezbedná neposeda, která působí zmatek kamkoliv přijde. Takže oba moc nezapadají mezi ostatní. Když Pupí nešťastnou náhodou zničí přípravy na nadcházející Květinový festival, ona i její bratr jsou ostatními vyhnáni. Vydávají se na zakázané území najít květinu tak krásnou, aby jim Chlupáčci odpustili a přijali je zpět. Při průzkumu narazí na záhadnou zářící květinu. Ta je ve skutečnosti bránou do současnosti. A tak než se Pupí a Eda nadějí, během chvilky se ocitnou v moderní Šanghaji plné aut, světel a rámusu. Naštěstí získávají dobrého kamaráda a průvodce, psíka Klerence. Díky němu ke své hrůze zjistí, že Chlupáčci v roce 1835 vyhynuli. Edu a Pupí čeká největší dobrodružství jejich života. Musí se pokusit najít cestu zpět v čase, ale hlavně zkusit zachránit svůj druh před zánikem… (Bioscop)

(více)

Recenze (19)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Extinct" je síce rodinným animákom, aké sme tu už v minulosti mali, no na druhú stranu ma aj dokázal celkom slušne prekvapiť. Animácie sú celkom podarené a miestami dokážu aj priniesť trošku vizuálneho humoru. To pobaví. Naši hrdinovia sú trošku klasické postavičky, aké sme už mali možnosť vidieť v iných animákoch (ideálny príklad je "Trolls"), ale nemôžem povedať, že by ma to nejako extra otravovalo. Pustiť si takýto film počas sviatku ráno je vždy celkom fajn a dokážem si to aj celkom užiť. A tvorcovia mali aspoň akú takú kreativitu, že ma tie klišé neotravovali. Keď sa dostaneme do miestnosti so semenami časových kvetín, tak začína byť film oveľa zaujímavejší a dokonca si užijeme aj Mozarta na elektrickej gitare ("Was Ist das?"). A to ma fakt pobavilo. Najmä keď zoberieme do úvahy aj fakt, že v tom čase ešte nebola ani elektrina. Scénky so snežnými psami ma tiež pobavili a keď má ísť film do akcie, tak sa tomu nebráni. Máme tu samozrejme aj nejaké tie momentky, kedy sa naši hrdinovia nasilu musia pohádať, aby sa potom opäť udobrili... a to sú len momentky, ktoré poznáme a vieme predpovedať. A ani tu neprinášajú nič nové. No na druhú stranu ma v jednom tento film skutočne prekvapil, no to by bol veľký spoiler. A neviem to podať tak, aby som nepokazil niekomu zážitok. Povedzme si, že jedna postava v sebe ukrýva viac, než som si sprvu myslel. No keď si aj vezmeme celkový kontext a jeho príbeh, dalo mi to zmysel. A tento film spracoval túto možnosť podľa mňa kvalitnejšie než niektoré iné. To musím uznať. V jadre ma film bavil, no je pravda, že mohol viac využiť tie momentky cestovania v čase a ukázať určité historické momentky. A hoci to tu je, tak skôr z toho robia fóry. Ale na tú hodinku a pol, čo som to sledoval som sa nenudil. Takže ak máte deti, pokojne si to s nimi pozrite. Myslím si, že budete v pohode. Hodnotenie: B- ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na post režiséra snad ani diváka nepřekvapí, proč mají chlupáčci zrovna tvar morčátkovitého donutu - tato neobvyklá fyziologická vlastnost je jak nápaditá, tak i lehce znepokojivá, když je značnou část stopáže vidět skrz hlavní hrdiny - skoro jako by měli čistý průstřel hrudní(č)ku. Příběhově obsahují Chlupáčci zajímavé momenty - zejména s cestováním v časoprostoru - a jednotlivé postavičky jsou i přes několik infantilně pojatých aspektů vesměs v pohodě. Chvílemi mi však přišlo, že tvůrci skákali nejen skrz časoprostor, ale i smysluplnost děje, který byl místy až moc zkratkovitý (například mírně odbytá postava záporáka) - nicméně chápu, že jde primárně o snímek pro mladší a tím méně náročné publikum, které má pobavit a morálně poučit (v případě inteligentní blbounky a jejího románku jsem byl však v tomto směru lehce na vážkách). Animace je vcelku povedená a nejednou jsem se v průběhu filmu upřímně pousmál, což beru jako plusový bod. Chlupáčci nebudou nejspíš masovou filmovou událostí, nicméně na jedno zhlédnutí jsou ideální. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

První dojem, že je to pěkně ujetý film. No příběh začínal nabírat na zajímavosti a já jsem si tyhle koblihy užil. Přesto to považuji za zvláštní věnečky ve filmu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podprůměrný animák spíš pro menší,kteří ocení jeho barevnost a určitou ztřeštěnost,nicméně svůj potenciál,kdy se tu různě cestuje časem atd nenaplňuje.Dospělí u toho vyloženě trpět nebudou,ale bavit také ne...40% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Chlupaté donuty mi nepřišly roztomilé. Vlastně žádné ze zvířátek není favoritem na oblíbeného plyšáka. Co více, film na mě příliš nezapůsobil ani dějem. Téma mělo potenciál, ten ale zůstal nevyužit. Příjemné, ale ničím extra. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho teda mnohem víc, když za tím stojí Silverman. Nápad sám o sobě není špatný, ale vedené je to dost zvláštním způsobem. Místy zbytečně překombinovaně (hlavně v závěru), místy tím, že se objeví potencionálně zajímavý nápad a pak se s ním moc nepracuje... Prostě to drží pohromadě strašně vratce, i ty postavy se většinou jen tak zjeví a vztahy mezi nimi se odvíjejí poměrně nahodile, obzvlášť mezi Edou a Dottie. U těch ostatních vyhynulých tvorů je to obzvlášť nefunkční a u Clarence taky, protože ty jeho motivace nejsou zrovna uvěřitelné. A ty nonsensové zvraty jsou kapitola sama o sobě, a vlastně občas i ten humor (včetně toho, že je to snad první animák vyloženě pro děti se sexuální scénou - možná to moc zveličuji, vidět není samozřejmě nic, ale mezi řádky to vyplývá a poslední scéna to spíš potvrzuje, opět mezi řádky). Mám z toho holt hodně rozporuplné dojmy a pořádně nevím, co si o tom myslet. Ani nedokážu určit, jak moc by to mohlo děcka zaujmout. Líbila se mi animace, samotný nápad a pár hlášek, ale na víc jak dvě hvězdy to u mě není. Ačkoli mohlo být. 2* ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tragický animák od tvůrců Simpsonových. Úvodních 15 minut je čiré zlo  v podstatě to nejhorší co můžete  kdy  v animácích vidět pak se to zlepší příchodem vyhynulých tvorů, aby začaly zpívat a jsme opět tam kde jsme. Místy to hodí dobrý vtip (cca jeden z 20) a vtipnou scénu (zhruba jednu za celý film) a to je vše. Většina animáku je ve stylu, že někdo někam padá nebo se pořád bouchá do hlavy a celkově nevím kdo je cílovka malé děti asi ocení roztomilost , ale zase je zde scéna s mrtvolama, která je i za hranou dospělí se budou nudit navíc odečtěte si body za  homosexuální agitku (tenhle chlupáček je pěkný a i ten pes působí přitepleně) . 40 procent za ty vyhynulé tvory co se snaží o humor ty měly být hlavní postavy. 40 procent do kina bych na to nešel ani zadarmo. P.s. filmová chyba na konci ten pes jak veze tu bombu na tom dronu tak ve scéně u útesu je čas 2:55 a pak to skočí na 3 minuty přitom ten čas ubývá ne přibývá. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Opravdu nenáročný animáček, který je sice postavený na cestování v čase, ale to je zde tak samozřejmé, že se tím dětští diváci nemusí vůbec trápit a změna budoucnosti tak běžná, že by se na to dalo i zvyknout... Nejlepší jsou vtípky pramenící z tělesné stavby chlupáčků, třeba když se za vůdcem v druhém plánu prochází hlavní hrdina... To je ale všechno, příběh nemá cenu komentovat a jinak je humoru poskrovnu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Trošku poslabšia blbinka, ktorá nie je pre celú rodinu, ako to býva zvykom u serióznejších animákoch, ale zabavila dcérku a ja som si pri tom oddýchol, takže sterilnejšie tri hviezdy. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se animáky předhánějí, který bude ujetější a to není dobře.... Ale Chlupáčci jsou celkem svěží zábavou - nevím (opět), jestli úplně pro děti, ale je to celkem zajímavý sci-fi animák, který pár věcmi překvapí...60% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia „Chlupáčcov“ nemali veľké ambície a do animáku vložili len minimum porcia zábavnejších scén. Čo je trochu nelogické, pretože scény („cestovanie časom“) a vedľajšie postavy („vyhnuté zvieratá“) ponúkali jednu možnosť za druhou. Nehovorím, že niektoré neboli využité („Mozart hrá na gitare“), ale celkovo je to menej, čo by bolo potrebné. P.S.: Možno už môj reflex nie je rýchly, ale postava nepriateľa bola pre mňa menším prekvapením. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Animace jsou vynikající a oproti jiným pohádkám je velkým plusem originalita, není to variace na již použité témata ani využití již existujících postav, místy je to i vtipné (zejména v části výprav a návratů), docela funguje i chemie mezi oběma hlavními postavami, osvěžující je i smečka záporáků. Tím však výčet toho povedeného končí. Sci-fi prvky jsou sice originální, nicméně spolu s tím film sám sebe chytil do klasického časového paradoxu (vyhynuli? nevyhynuli?) a nedává po vědecké stránce smysl. Hlavní výtka však míří ke Klerencovi - tato postava je velmi málo propracovaná, a to především po stránce motivace, jeho jednání není uvěřitelné a velmi to kazí dojem, navíc jeho setkání s páníčkem je vyloženě absurdní. Velmi plochý je i velký záporák. Nepovedl se i závěr - využití zvláštní schopnosti květiny je podivné a románek tam vyloženě nemá co dělat, navíc je inspirovaný sérií Shrek. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animák ma nadchol svojou myšlienkou a aj animáciami, ktoré boli prispôsobené dnešnej dobe a na ktoré sa dobre pozeralo. Na druhej strane ale mi prišlo dosť veľa scénok ako strašne infantilných, bez nápadu a miestami aj dosť zbytočných. Je mi dosť ľúto, že tvorcovia nevyužili naplno potenciál unikátnej myšlienky a nevyždímali z toho viac emócií pre diváka. Samozrejme ale ako animák to svoj účel pre cieľové publikum určite splní a deti budú krochkať blahom. Mne osobne do tej štvrtej hviezdy proste niečo chýbalo. 65 % ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

chlupatý donuty, aneb neskutečná slátanina , která vás nadchne asi tak jako chlup v dortu...Nevím komu se tohle může líbit, ale vzhledem k docela složitým dialogům pochybuju, že to zaujme i ty nejmenší prťolata. ()

Maud_Pie 

všechny recenze uživatele

Nechapem tu negativnu kritiku. Chlpacikovia su roztomili a ja som sa bavila. Bavil sa aj nas 16 mesacny syn, ked vsetci padali a aukali. ()

Tongo 

všechny recenze uživatele

Budu souhlasit s ostatními komentáři že film je jednoduše nenáročný ale příběh mi přišel docela komplikovaný a rychlý tak ,že jsem chvilku nedával pozor a nevěděl jsem o co jde. Nápad filmu mi nevadí a chvilkami mě i docela bavil . No a postavy jsou jednoduše celkem v pohodě i když nápad na to že hlavní hrdinové filmu jsou prostě křečci s dírou v břichu , je poněkud zvláštní ....Takže bych to popsal asi nějak takhle : "Vypněte mozek , a koukejte se na film o chodících donatech " 3 hvězdy. ()

Reklama

Reklama