Reklama

Reklama

Chlupáčci

Trailer 5

Obsahy(1)

Pupí a Eda patří do rodu Chlupáčků. Roztomilých, chlupatých zvířátek ve tvaru donutu. V roce 1835 tihle chlupáči poklidně žijí v hojném počtu na Galapágách. Jenže Eda je věčně nabručený pesimista, zatímco jeho sestra Pupí je nezbedná neposeda, která působí zmatek kamkoliv přijde. Takže oba moc nezapadají mezi ostatní. Když Pupí nešťastnou náhodou zničí přípravy na nadcházející Květinový festival, ona i její bratr jsou ostatními vyhnáni. Vydávají se na zakázané území najít květinu tak krásnou, aby jim Chlupáčci odpustili a přijali je zpět. Při průzkumu narazí na záhadnou zářící květinu. Ta je ve skutečnosti bránou do současnosti. A tak než se Pupí a Eda nadějí, během chvilky se ocitnou v moderní Šanghaji plné aut, světel a rámusu. Naštěstí získávají dobrého kamaráda a průvodce, psíka Klerence. Díky němu ke své hrůze zjistí, že Chlupáčci v roce 1835 vyhynuli. Edu a Pupí čeká největší dobrodružství jejich života. Musí se pokusit najít cestu zpět v čase, ale hlavně zkusit zachránit svůj druh před zánikem… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 5

Recenze (19)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho teda mnohem víc, když za tím stojí Silverman. Nápad sám o sobě není špatný, ale vedené je to dost zvláštním způsobem. Místy zbytečně překombinovaně (hlavně v závěru), místy tím, že se objeví potencionálně zajímavý nápad a pak se s ním moc nepracuje... Prostě to drží pohromadě strašně vratce, i ty postavy se většinou jen tak zjeví a vztahy mezi nimi se odvíjejí poměrně nahodile, obzvlášť mezi Edou a Dottie. U těch ostatních vyhynulých tvorů je to obzvlášť nefunkční a u Clarence taky, protože ty jeho motivace nejsou zrovna uvěřitelné. A ty nonsensové zvraty jsou kapitola sama o sobě, a vlastně občas i ten humor (včetně toho, že je to snad první animák vyloženě pro děti se sexuální scénou - možná to moc zveličuji, vidět není samozřejmě nic, ale mezi řádky to vyplývá a poslední scéna to spíš potvrzuje, opět mezi řádky). Mám z toho holt hodně rozporuplné dojmy a pořádně nevím, co si o tom myslet. Ani nedokážu určit, jak moc by to mohlo děcka zaujmout. Líbila se mi animace, samotný nápad a pár hlášek, ale na víc jak dvě hvězdy to u mě není. Ačkoli mohlo být. 2* ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animák ma nadchol svojou myšlienkou a aj animáciami, ktoré boli prispôsobené dnešnej dobe a na ktoré sa dobre pozeralo. Na druhej strane ale mi prišlo dosť veľa scénok ako strašne infantilných, bez nápadu a miestami aj dosť zbytočných. Je mi dosť ľúto, že tvorcovia nevyužili naplno potenciál unikátnej myšlienky a nevyždímali z toho viac emócií pre diváka. Samozrejme ale ako animák to svoj účel pre cieľové publikum určite splní a deti budú krochkať blahom. Mne osobne do tej štvrtej hviezdy proste niečo chýbalo. 65 % ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Opravdu nenáročný animáček, který je sice postavený na cestování v čase, ale to je zde tak samozřejmé, že se tím dětští diváci nemusí vůbec trápit a změna budoucnosti tak běžná, že by se na to dalo i zvyknout... Nejlepší jsou vtípky pramenící z tělesné stavby chlupáčků, třeba když se za vůdcem v druhém plánu prochází hlavní hrdina... To je ale všechno, příběh nemá cenu komentovat a jinak je humoru poskrovnu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tragický animák od tvůrců Simpsonových. Úvodních 15 minut je čiré zlo  v podstatě to nejhorší co můžete  kdy  v animácích vidět pak se to zlepší příchodem vyhynulých tvorů, aby začaly zpívat a jsme opět tam kde jsme. Místy to hodí dobrý vtip (cca jeden z 20) a vtipnou scénu (zhruba jednu za celý film) a to je vše. Většina animáku je ve stylu, že někdo někam padá nebo se pořád bouchá do hlavy a celkově nevím kdo je cílovka malé děti asi ocení roztomilost , ale zase je zde scéna s mrtvolama, která je i za hranou dospělí se budou nudit navíc odečtěte si body za  homosexuální agitku (tenhle chlupáček je pěkný a i ten pes působí přitepleně) . 40 procent za ty vyhynulé tvory co se snaží o humor ty měly být hlavní postavy. 40 procent do kina bych na to nešel ani zadarmo. P.s. filmová chyba na konci ten pes jak veze tu bombu na tom dronu tak ve scéně u útesu je čas 2:55 a pak to skočí na 3 minuty přitom ten čas ubývá ne přibývá. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Animace jsou vynikající a oproti jiným pohádkám je velkým plusem originalita, není to variace na již použité témata ani využití již existujících postav, místy je to i vtipné (zejména v části výprav a návratů), docela funguje i chemie mezi oběma hlavními postavami, osvěžující je i smečka záporáků. Tím však výčet toho povedeného končí. Sci-fi prvky jsou sice originální, nicméně spolu s tím film sám sebe chytil do klasického časového paradoxu (vyhynuli? nevyhynuli?) a nedává po vědecké stránce smysl. Hlavní výtka však míří ke Klerencovi - tato postava je velmi málo propracovaná, a to především po stránce motivace, jeho jednání není uvěřitelné a velmi to kazí dojem, navíc jeho setkání s páníčkem je vyloženě absurdní. Velmi plochý je i velký záporák. Nepovedl se i závěr - využití zvláštní schopnosti květiny je podivné a románek tam vyloženě nemá co dělat, navíc je inspirovaný sérií Shrek. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama