Reklama

Reklama

Star Wars: Vadná várka

(seriál)
  • USA Star Wars: The Bad Batch (více)
Trailer
USA, (2021–2024), 21 h 28 min (Minutáž: 21–70 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(47)

Od událostí na Kaminu uběhly celé měsíce a Vadná várka po pádu Republiky pokračuje v putování územím Impéria. Během napínavých žoldáckých misí, které je zavádějí na nečekaná a neznámá místa, naráží na přátele i nepřátele, známé i neznámé. (Disney+)

Zajímavosti (124)

  • Clone Force 99 vymyslel George Lucas a vůbec poprvé se tyto postavy objevily v nedokončených epizodách seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008), které vznikaly ještě předtím, než Lucas v roce 2012 prodal Star Wars studiu Disney. K jejich prvnímu oficiálnímu uvedení do nového kánonu tak došlo až v roce 2020 v závěrečné sedmé sérii Klonových válek, ve které byly některé z plánovaných epizod dokončeny. (TwoFace)
  • Klonový voják CT-1409 zvaný „Echo“ je jediný člen jednotky 99, jehož schopnosti nejsou výsledkem genetické manipulace na Kaminu. Své modifikace „získal“ díky zajetí Separatistů během Klonových válek, Techno Unie pod vedením Wat Tambora z něj udělal kyborga. Následně jej využívala pro analýzy taktických a vojenských operací Republiky a později byl zachráněn jednotkou 99, kapitánem CT-7567 zvaným „Rex“ a jedijským generálem Anakinem Skywalkerem. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Uvěznění (2024) (epizoda) (S03E01)

  • M-částice jsou Midi-chlorian. Čím větší množství v krvi, tím silnější pouto se Silou. Projekt Nekromancer měl jediný účel. Vytvořit dokonalou schránku pro Imperátora a de facto mu zaručit nesmrtelnost a nesmrtelnost jeho Impéria. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Uvěznění (2024) (epizoda) (S03E01)

  • Hora Tantiss se poprvé objevila v knize „Dědic Impéria“ od Timothyho Zahna. Původně to byla základna, kde mělo dojít k vytvoření nové klonové armády pro ztracenou republikovou flotilu, kterou objevil velkoadmirál Thrawn. Tento příběh je pouze součástí tzv. Legends. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Následky (2021) (epizoda) (S01E01)

  • Epizoda nám zároveň vysvětluje vznik Death Trooperů, které jsme mohli vidět ve filmu Rogue One: Star Wars Story (2016). Zbroj a zbraň, ve které napadne Crosshair své spolubojovníky v hangáru, vypadá úplně stejně, a byl to právě on, díky kterému vznikla poslední série klonů než Impérium planetu Kamino zlikvidovalo. (UncleMorty)

Star Wars: Vadná várka - Následky (2021) (epizoda) (S01E01)

  • Debut si v epizodě odbyl V-Wing, který doprovázel útočný raketoplán Jednotky 99 při návratu na Kamino. Útočný stíhač, který se poprvé objevil ve III. epizodě a ke konci klonových válek se rychle stal oblíbených stíhačem, který nahrazoval jiný, legendární stíhač ARC-170, který byl vícemístný a v soubojích se stíhači Separatistů neměl takové manévrovací schopnosti. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Následky (2021) (epizoda) (S01E01)

  • Hláška „Good Soldiers Follow Orders“ reprezentuje stejnou hlášku, kterou pronesl klonový voják CT-5385 zvaný „Tup“ v epizodě Condition Unknown (2014), kdy oficálně klonový voják úmyslně zabil Rytíře Jedi díky poruše genetického čipu, který pomohl Darthovi Sidiusovi realizovat Rozkaz 66. Tuto hlášku opakoval Crosshair, když byl Rozkaz 66 vydán. Jako jediný z upravených klonů jednotky 99 neměl „vlastní“ rozhodování o tom, zdali je daný rozkaz špatný či nikoliv. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Následky (2021) (epizoda) (S01E01)

  • Hláška jednoho ze separatistických droidů: „I guess I'm in charge now,“ je úplně stejná, jako hláška v epizodě Downfall of a Droid (2008), kdy „velení“ útočné skupiny lodí bylo „předáno“ velitelskému droidovi poté, co generál Grievous ingnoroval jeho dotazy a z bitvy následně uprchl. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Stíny Tantissu (2024) (epizoda) (S03E03)

  • Imperátor je doprovázený Císařskou stráží. Poprvé jsme ji mohli vidět v Návratu Jediů (1983). Jejich předchůdci byla klasická senátní garda, elitní spolek, který měl za úkol chránit senát, senátory na cestách a kancléře. Po pádu republiky se změnil i výběr na tyto elitní stráže. Výběr byl tak krutý a tak přísný, že na každého strážce připadalo 49 mrtvých uchazečů. Jejich finální zkouška byla zabití svého oponenta, který byl taktéž uchazeč. Tito elitní zabijáci ovládali většinu známých zbraní té doby, včetně světelných kopí. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama