Reklama

Reklama

Ringo, il volto della vendetta

  • Španělsko Los cuatro salvajes (více)

Obsahy(1)

Tuláci Ringo a Tim jednoho dne náhodně zachrání život prchajícímu Mexičanu Fidelovi v naději, že z toho vytřískají nějaké peníze. A taky jo – Fidel má na zádech vytetovanou polovinu mapy cesty k ukrytému zlatu. Ringo a Tim Fidela přesvědčí, že by se s nimi měl spojit a společně vyhledat muže, který má na zádech vytetovanou tu druhou polovinu, ovšem vše se zamotá díky tomu, že vše slyšel mazaný podvodník Trickie, který trojici přinutí, aby ho vzala mezi sebe. Je jasné, že každý si chce nechat zlato pro sebe a ostatních se zbavit, každý má však zároveň nějaký trumf, bez kterého ostatní zlato nenajdou... (špaček421)

(více)

Recenze (4)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Anthony Steffen tentokrát nikoli jako tvrdý mstitel či muž zákona, ale jako vandrák, který, společně se svým ještě šupáčtějším kámošem Fajardem, vycítí příležitost, jak zbohatnout, a chytí se chlapíka, který ví o místě, kde je ukryto zlato. Jenže se na ně ještě přisaje mazaný podvodník Frank Wolff a problémy můžou začít. Ostatně onen chlapík taky není žádné ořezávátko. Škoda, že za polovinou se z mírně ironického filmu o podrazácích, kteří by se nejradši jeden druhého zbavili, ale nemohou, stane další béčko plné klišé a melodramatických scén. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Anthony Steffen nebol nijak vyrazny herec, v druhej polke 60. rokov  tocil len tuctove priemerne spagetaky, ktore vo svete nikdy nic neznamenali. tuna je za vandraka, zachranil zivot akemusi mexikancovi, do toho sa riesia peniaze ..... tuctovy namet a reziserovi caianovi akokeby stacila zrucna reziserska rutina, nijak vyrazne sa neangazoval do filmu   : 60 % ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Známé také jako Ringo, the Face of Revenge. Dva zkrachovalí přátelé Ringo (Steffen) a Tim (Fajardo) se vydávají hledat zlato, jehož polohu zná bandita, kterému Ringo zachránil život. Do všeho se náhodou zaplete ještě prohnaný Tricky (Frank Wolf) a vynutí si účast na dobrodružství. Zajímavé především kladnou rolí pro Fajarda, což je ve westernu skoro unikát, nicméně svůj díl práce zvládl jako vždy obdivuhodně. Steffen odvádí svůj standard, často se směje a není ani moc prkenný. Hezky je nasnímaná příroda Almérie, která mě vtáhla do příběhu a skoro bych si přál se na ona místa podívat. Střídmý ale sympatický snímek, plus vhodný minimalistický soundtrack De Masiho.. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Italský název: Ringo, il volto della vendetta. Jen průměrný western. Ne, že by scénář byl nějak pitomý, no filmu nepomáhá dost slabá režie. Navíc, choreografie soubojů, či pěstních, nebo střeleckých je zoufale slabá. Potěší tak jen Eduardo Fajardo (tentokrát v nezvyklé kladné postavě) a samozřejmě, charizmatický Frank Wolff (škoda tě, chlape). No i tak, nudit by jste se neměli. To, že hlavní hrdina nechal přítelova koně u hrobu, navíc přivázaného, je obyčejné hulvátství a týraní zvířat. Fakt mě to dožralo. V rámci žánru za 2,5. ()

Reklama

Reklama