Reklama

Reklama

Tremors: Shrieker Island

  • USA Tremors: Island Fury (pracovní název)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina zbohatlických lovců trofejí pod vedením Billa (Richard Brake) má v úmyslu na odlehlém tropickém ostrově uspořádat lovecký zážitek svého života. Na ostrově vypustí čtyři Graboidy, gigantické masožravé podzemní červy, kteří jsou pro účely lovu navíc geneticky upraveni. Netrvá dlouho a zamýšlená kořist unikne a začne terorizovat výzkumnou stanici na vedlejším ostrově. Jimmy (Jon Heder), který má vědecký výzkum na stanici na povel, musí vyhledat jediného muže na světě, který je expertem na Graboidy – survivalistu a militantního paranoika Burta Gummera (Michael Gross), který se momentálně ukrývá v izolaci na opuštěném ostrově v Karibiku. Pod Gummerovým vedením musí výzkumný tým rozpoutat boj na život a na smrt nejen proti stále větším, rychlejším a chytřejším Graboidům, ale také proti jejich dalšímu vývojovému stadiu – extrémně rychle se množícím Shriekerům. (Israha)

(více)

Recenze (19)

tron 

všechny recenze uživatele

Po predchádzajúcom diele (ktorý sa mal odohrávať na snehu, ale neboli naň peniaze) zavítame na džungľový ostrov, ktorý vyzerá miestami fakt dosť dobre, takže určite polepšenie oproti minulu. Oslovilo ma aj to, že hoci je to samozrejme kávovina, predsa len sa badateľne ubralo z humoru a megalacných trikov. A hneď to vyzerá lepšie! Michael Gross to (stále) zvláda, poteší bonus v podobe nováčika Richarda Brakea (Doom, 3 from Hell, Feedback). Jamie Kennedy (Vreskot 2) zrejme svoje účinkovanie v sérii vyhodnotil ako zlé a tak bol nahradený typovo podobným hercom (Jon Heder z Napoleon Dynamit). Finálna likvidácia opajcnutá z jednotky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mě příjemně překvapil. Výborná kamera snímá nádhernou přírodu ostrovů, hudba stupňuje napětí a lov může začít. Tak trochu Jurský park s odkazy na filmy Rambo, Predátor, Evil Dead a nepřímo také na Vetřelce a Čelisti, jelikož červi zas tak často vidět nejsou. Ale pokud se ukážou, stejně jako ti malí parchanti, co se z nich líhnou, pak jsou uděláni obstojně. Když jeden z lovců zjistí, že schovat se do kadibudky nebyl nejlepší nápad, je divákům jasné, že červi mohou klidně ostrov opustit. Plamenomet, dynamit, výbuchy (a těmi se nešetří), déšť krve a masa. Michael Gross si s chutí zopakoval svoji roli (po několikáté...tedy do této doby byl v každém dílu) a závěr připomene první část, což je taky fajn. Řemeslně velmi dobré. Já mám tyhle lovecké naháněčky v divočině rád, a když se přidají přerostlí červi, není co řešit. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, kde na to berou troufalost a nápady, ale už je to tak.. máme tu další díl Žroutů času, který už podle mě od davnýho prvního dílu v devadesátkách stáli totálně za hovno, za co stojí teď? Tohle už je za vraždu času na doživotí.. Ale nebyl bych to já, kdybych to neotestoval žejo.. já jsem vlastně takovej kanárek. Nyní k filmu: příšerný. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o gigantickych cervech. Fanouskovskou zakladnu to mozna oslovi, ale ja se citil jako divak outsider. Film je viditelne laciny a neni nijak invencni. Obsazeni ale neni spatne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Béčko, ktoré by malo nejakú hodnotu v osemdesiatych rokoch a na počiatku rokov deväťdesiatych. V roku 2020 už nedáva zmysel niečo také točiť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi ani věřit, že původní Tremors vznikli už před třiceti roky. Jedna z mých docela oblíbených sérií však po úvodních dvou dílech začala pomalu ale jistě sklouzávat k čím dál horší kvalitě, kterou však vždycky dokázala zachránit alespoň v průměrných číslech komediální vložka a postava samotného Burta Gummera. Ten jako jediný zůstal této sérii věrný po celou dobu a objevil se ve všech dílech. Když jsem ho však v sedmém díle viděl poprvé, doslova jsem se zhrozil. Jeho představitel Michael Gross vypadal v dlouhých šedých vlasech a plnovousu doslova odporně (jako novodobý leč sešlý Robinson). Naštěstí mu tato image nevydrželo moc dlouho a za nedlouho se vrátil ke starému outfitu. Byla jen velká škoda, že tu tentokrát neměl k dispozici svůj pestrý arzenál zbraní a po většinu času si musel vystačit jen s nožem, mačetou a plamenometem. Ale tak to se dalo přežít, protože nám to zase vynahradila skupina lovců. Neztratil nic ani ze svého smyslu pro humor a drzosti, což jsem samozřejmě rovněž kvitoval s povděkem. Trošku problém jsem však měl se samotným výběrem lokality. Jasně Thajské ostrůvky byli nádherné (příroda překrásná), ale já dával vždy raději přednost městečku Perfection – potažmo poušti, kde jsou Graboidi doma a má to mnohem lepší efekt. On celkově vzhled těchto obřích červů i Shriekerů byl takový divný. Mnohdy na nás tvůrci vytáhli rozmazané digitální efekty, které mi lezli na nervy, jindy jsem si zas připadal jako bych se díval očima Predátora. Pořádných úroků tu moc nebylo a když už, tak je rychle ukončil plamenomet, nebo se vše podstatné odehrálo mimo záběr kamery. Naštěstí se dočkáme i několika útoků, při kterých budou oběti žrány pěkně pomalu, jako za stara. Což bylo jejich jediné štěstí. 50% (PS: pro autorku obsahu - Papua Nová Guinea - kde byl v ústraní Burt Gummer neleží v Karibiku...) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne definitívne posledný diel, keďže na konci sa rozhodol s touto sériou skoncovať aj Michael Gross. Snáď len kvôli tomu, že tento diel je jeho rozlúčkou so sériou to má zmysel vidieť. Režisér sa celkom snažil a nie je to úplný packal, ale bez peňazí film o vraždiacich obludách nenatočíte. Jedine žeby ste nechali partičku drsniakov potulovať po lese nejakej exotickej krajiny a raz za pár minút sa tam na sekundu mihne hnusná CGI obluda. Fakt nechápem aký ma zmysel točiť trikové filmy bez peňazí na triky. Takže sa režisér snaží hrať na atmosféru vyplývajúcu s nevideného skrytého zla a to príliš nefunguje. Rovnako ako hlášky alebo narážky na iné slávne filmy. Jednu hviezdičku dávam len z úcty ku Grossovi za to, že to v tejto sérii vydržal tak dlho. 1/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tahle série nebyla nikdy vyloženě kvalitní už první díl byl těžký průměr a později z toho vytáhly dalších 6 pokračování a jeden seriál. Všechny díly jsou na jedno brdo jen se tam mění herci a prostředí tohle už je snad závěrečný díl (pokud teda nepřevezme otěže ten blbeček v havajské košili). Tenhle díl má nejhorší kásting (přiznám se neviděl jsem všechny a netoužím ani po tom minimálně 5 jsem neviděl nebo si na ni nevzpomínám)  máme zde černošku co si hraje na Rebelku pak chlápka co střílí do graboida z revolveru (vážně to tam fakt je) Asiata a blbečka v havajské košili co si hraje na kápa a je tak drsný, že by se ho nebál snad ani ten papoušek v kleci. Nikomu zde nelze fandit , aby přežil jelikož je to plejáda tragédů , kterým přejete smrt. Ta jedna hvězda je smrt Grosse. P.s. v čem byly jako i graboidi vylepšení, když chcípli stejně jak v ostatních dílech? P.s. 2 Nejtrapnější scéna je na konci , když zabijou graboidí královnu a stojí tam a po nich padají její vnitřnosti. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Brutálne to nadhodnotím, pretože objektívne by to malo byť na úrovni posledných dvoch častí, ale viedli ma k tomu dve zásadné veci. Za prvé, slušný casting s Richardom Brakom spolu s krásnou výpravou a za druhé, podľa konca to vyzerá ako koniec neuveriteľných 30 rokov trvajúcej ságy a legendy béčiek. Keďže seriál zrušili a ani pilot neunikol doteraz na net, tak by si to zaslúžilo skvelú jednu časť, kde by sa zišli všetky legendy prvej a ďalších častí a to Tremors-Trojica - Michael Gross, Fred Ward a samozrejme skvelý Kevin Bacon. Ale keďže sa toto asi nestane, tak preto nadhadzujem to vysoké hodnotenie ako rozlúčku so sériou. Burt Gummer sa stal legendou. :) ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Pro mě milé překvapení a povedené pokračování a i už bohužel zakončení této série. Tento díl je lepší než jednička, dvojka, čtyřka, pětka a šestka ale tento díl nemá na můj nejoblíbenější díl této série a to Chvění 3 který je za mě jednoznačně 8/10. A musím dodat že tento film který zakončuje tuto sérii má velmi smutný konec u kterého jsem měl chuť brečet, hlavní postava od 3 dílu zemřela. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je dobrá, atmosféru tento film má povedenou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Za mě 7/10. Perfektní a velmi smutný zakončení série Tremors. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Snad už závěr (doufám) týhle série je překvapivě snesitelnější než většina předešlých dílů. I když očividně nebyly moc peníze, protože potvory tu vidíme asi 3x. Michael Grossovi je 73 a jako rozloučení se svou ikonickou roli to zvládl na jedničku. Přehrává jak blázen, celý to je šíleně kýčovitý, občas trapný, ale kdo viděl předešlé díly, tak ví, že přesně takhle si tuhle postavu vypěstoval. Moc vtipných scén tu není, ale naštěstí se tu furt něco děje, takže ledacos tomu i odpustíte. Chvění je šílená série, nikdy nepochopím, že se dočkala tolika dílů, ale při závěrečným obětování jsem se musel usmát. Přesně takhle totiž Chvění působí. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Krásné exteriéry, spousta krásných záběrů. Ale ten film samotný, no potěš. Jen samé žvatlání a sem tam jakási trapná akce někdy doplněná mizernými vizuální efekty, příběh mizerie, scénář - můžete hádat. Uf. (13%) ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že sedmý Tremors bude hned po jedničce ten nejlepší díl, a bude převyšovat předchozí Cold Day in Hell minimálně o třídu. Ten film je moc hezký na pohled, slušně natočen, s lepšími herci, vážnějším tónem, a přidává sérii svěží změnu v podobě atmosférického ostrova. Je to rozhodně jeden z nejnapínavějších dílů, a červi se ukazují plně jen zřídka. Ideální pro konec série, ale jak ty šílence znám, asi budou chtít pokračovat. Příští díly v duchu tohohle, prosím. PS: Sedmička je taktéž jediný díl Chvění, který má opodstatněný horror v žánrech. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Po třiceti letech (první film 1990) se uzavřela série Chvění. Doufejme natrvalo, protože tohle je důstojné ukončení béčkové akčně komediální série různě kvalitních filmů (co si budeme nalhávat, většinou mizerných) s hromadami sežraných lidí a zmasakrovaných monster. Sedmý díl dostal konečně slušný rozpočet (na béčko), takže potvory vypadají správně ohavně a můžeme se kochat scenérií džungle na odlehlých ostrůvcích. Casting je podařený a kromě nepostradatelného Michaela Grosse (postava Burt Gummer) bojujícího s příšerami v reálných 73 letech, zdatně pomáhá komediální talent Jon Heder, charismatická záporná postava Richarda Brakea a drsňačka Cassie Clare, která s puškou nebo lukem v ruce vypadá uvěřitelněji než většina rádobydrsňáků. Kupodivu i režisér odvedl dobrou práci a dodal filmu napětí správně prokládané humorem. Tak hurá pobít pár graboidů a nezapomeňte 14. dubna oslavit den Burta Gummera! ()

DeLonge odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je přesně ten typ filmu, který kam vkročí, tam 100 let tráva neroste. Je vhodný jen pro mlčenlivé a přemýšlející diváky, kteří rádi řeší různé hlavolamy. Nebo prostě jen pro obyčejné retardy. Například já jsem celou dobu přemýšlel, za co bych aspoň tu jednu posranou * dal. Stačilo by mi cokoliv, třeba jen nějaký náznak. Ale ne. Marnost nad marnost a vše je marnost. Snažil jsem se. Plakal jsem. Prosil jsem. Vyhrožoval jsem. Ale nic. Opravdu lautr nic. Obdivuji přízemní latenťáky, kteří této ultrasračce dali 2 a více *. Klobouk dolů a Mefistofeles s Vámi. Top hláška či informace: Žádná. ()

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Zo zvedavosti som si to pustil a fakt neviem čo si mám o tom myslieť. Podzemné červíky, ktoré svoj evolučný proces urýchlili a sú nezadržateľne vražedné, alebo lacný dej , ktorý hrá na nevidiace príšerky trasuce papradie, nakoľko rozpočet nepustil, alebo na starého dedka Burta Gummera, ktorého museli do deja vtiahnuť a ktorý je jediná nádej na prežitie, alebo tie prestrihy alá Predátor, alebo zabíjanie ľudí bez nejakých trikov. Skupina ceckata, dedko a trtko sú silnejší než profesionálni lovci príšer. Keď som to púšťal, nemal som potuchy, že toto je už siedma časť tejto série a už vôbec nechápem ako to tak ďaleko mohli dotiahnuť. Možno keby som bol fanúšik série to hodnotenie je lepšie takto dávam 3/10 ()

Reklama

Reklama