Reklama

Reklama

Recenze (11)

Matty 

všechny recenze uživatele

Již samotnou animací pozoruhodný projekt. Trošku akční, trošku nechutné a trošku filozofující sci-fi obsahující obdivuhodné množství vícevýznamových symbolů. Po několika epizodách možná i pochopíte, proč musí sexy hlavní hrdinka na konci vždy zemřít. Pokud se vám líbil Animatrix, jistě si oblíbíte i Aeon Flux. Chce to jenom čas na dozrání. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Futuristické vize, symboly, metafora, leitmotiv vztahu protikladů, diskontiunita, destrukce očekávání, industriální hudba, maximální koncentrace, úspornost a efektivnost filmových prostředků... Každý si v tom nakonec může najít něco jiného. I když hledání to určitě není jednoduché. Jeden z nejzvláštnějších filmových počinů, co jsem za poslední dobu viděl, minimálně v rámci animovaného filmu, který u mě ovšem narazil na dvě věci. Někde až bytostný odpor a hodně roztříštěný dojem, který fungoval spíše v jednotlivostech než ve svém celku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

16/16 Ty první epizody z let 1991 a 1992 jsou taková halucinogenní jízda, že se naprosto nedivím kultovnímu statusu celého seriálu. Po té, co v roce 1995 přidali ještě epizody s dialogy, se podivno trochu rozmělnilo. Nicméně kdo tohle neviděl, neuvěří a nemá nárok komentovat hraný celovečerák s Martonem Csokasem. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Po sérií revolučně animovaných kraťasů, které velmi úspěšně běžely na MTV, bylo autorům navrhnuto, aby natočili 10-ti dílný seriál s anarchistickou agentkou Aeon Flux. A musím říct, že se jim tyhle cyberpunkové vize více než povedly. Autoři se s divákem vůbec nemazlí a každý díl začíná víceméně už uprostřed nějaké akce. Vůbec nic není vysvětleno a divák si musí ze střípků skládat děj sám. A předpokládám, že kdybych se zeptal jakéhokoliv diváka, který zrovna viděl některý z dílů, o čem díl byl, dostal bych spoustu různých odpovědí a každá by byla dobrá. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin, opravdu dost netradiční. Už tím, že první sezóna má jen jeden díl a poprvé se začne mluvit až ve třetí :-) Aeon Flux, Moniacanská agentka. Zpočátku se může zdát plná klišé - těsný latexový obleček, spousta superschopností a mraky zabitých nepřátel. Ovšem dost často to nedopadá tak, jak by "mělo" a seriál je nabitý originálními nápady. Aeon a její nemesis, protivník, odvěký rival a nakonec i milenec Trevor Goodschild. Zajímavé, originální, futuristické, plné symbolů, ale to není vše co správný seriál potřebuje...chyběla mi nějaká spojitá zápletka, napínavý příběh, který by celé udržel pohromadě. K úspěchu nestačí geniální jednotlivé obrazy, ale i chytrý příběh, který je spojí do jednoho celku. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Psychedelické, animované sci-fi v originálním, osobitém a provokativním formátu s prostorem pro různé interpretace...co víc si můžu přát? ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo. Pointa ? Debilní střílení, bez nápadu, divné, neměl jsem náladu pídit se, v čem je ten zakopaný pes. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Jedno z naprosto nejoriginálnějších animovaných děl točících se kolem žánru sci-fi. Osobité animaci je možná potřeba nechat nějaký čas, aby se v divákově očích usadila, syrová akce těkající už z prvních vteřin však vašemu rozumu čas nedopřeje a vrhne vás nekompromisně do temných a hlubokých vod zvráceného světa Æon Flux. Výborná hra tvůrců s nadsázkou, alegorií a komedií v kontrastu s mrazivou realitou jen podtrhuje až fantaskní střípky příběhů, které má divák jakoby exkluzivně ochutnat. Rozervaná zvuková a hudební stránka klade důraz na precizní dokreslování scén a vše je tak dovedně namícháno, že i plíživé scény mají neuveřitelný spád. Na pozadí všeho však stále obcházejí ruku v ruce smrt a beznaděj a jako deus ex machina vstupují do reality v okamžiku, kdy by divákovy naděje mohly zkusit udělat první nesmělý krok, vždy, když se zdá na hladině plouti dřevěný trám skýtající dočasnou ochranu a jistotu před utonutím. Skutečně neobvyklý seriál, jehož filmová adaptace se s ním nedá srovnat. ()

Sekel 

všechny recenze uživatele

Peteru Cheungovi se podarilo dostat do televize jeden z nejoriginalnejsich a nejvice moralne nekorektnich projektu vsech dob. Aeon, jeji nemesis a milenec Trevor i cely jejich svet sestaven z bizardnich, dekadentnich a jemne deviatnich nametu, skvele zobrazen pomoci barevne karikaturni kresby. Je to o vuli, megalomanstvi, bezcitnosti lasky, fetisismu a uzasnych slovnich skladankach. ()

Reklama

Reklama