Reklama

Reklama

Tajná mise v Soulu

  • Jižní Korea Gongjo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Severokorejský detektiv Im Chul Ryung (Bin Hyeon) je poslán do Jižní Koreje chytit Cha Ki Sunga (Joo-hyeok Kim). Cha Ki Sung je šéfem severokorejské organizace, která chytá uprchlíky páchající trestnou činnost. Im Chul Ryung spolupracuje s detektivem z Jižní Koreje Kang Jin Tae (Yoo Hae Jin). Poprvé se obě země spojí a snaží se pochytat zločince. (Miike)

(více)

Recenze (37)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době Slušná akční jízda z Koree v čele doposud nepovšimnutou akční hvězdou Bin Hyeon!! Zápletka není příliš složitá, jedná se o revenge film a buddy komedii zároveň, což je příjemné zpestření. Vizuálně velmi slušné, akce je skvělá, především souboje dají zavzpomínat na to,proč jsem Jížní Koreu vůbec začal sledovat, líbila se mi i hudba a párkrát jsem se zasmál, tedy jsem příjemně překvapen, nečekal jsem to. Bin Hyeonovi více akčních filmů, jeho drsňácký pohled a talent v soubojích se mi velmi zamlouval! 75% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Už dlhšie som nevidel nejaký juhokórejský plnohodnotný akčný film, tento navyše využíva filmovo obľúbený stret južnej a severnej Kóree, takže som sa na Confidential Assignment celkom tešil a rozhodne nie som sklamaný. Príbehovo mi to dosť vyhovovalo, samotný prvok spojenia dvoch úplne odlišných policajtov a dokonca z týchto dvoch znepriatelených strán svoj potenciál ani moc nevyužíva a ani tá postupná premena ich vzťahu nie je ideálne prevedená, jednoducho si spočiatku skôr škodia a po žiadnych výraznejších spoločných zážitkoch si už začnú dôverovať a riskovať pre toho druhého životy, ale inak film funguje veľmi dobre, obe hlavné postavy sú aj sami o sebe dostatočne zaujímavé, takže aj pri nulovej spoločnej chémii to sami o sebe dokážu utiahnuť, pátranie je pomerne atraktívne a síce kvôli nadpriemernej dĺžke sa tu o nejakej výraznej dynamike úplne hovoriť nedá, ale aj tak mi to prišlo príjemne svižné a film ma bavil od prvej do poslednej minúty. Veľkú zásluhu má na tom rozhodne aj obsadenie, Hyun-Bin, môj obľúbenec prevažne z romantických filmov si prvýkrát zahral aj plnohodnotného akčného hrdinu a zvládol to veľmi dobre, má charizmu, pôsobí ako uveriteľný drsniak a aj v akcii má rozhodne čo ponúknuť, bavil ma aj jeho partner a celá jeho rodina so sympatickými ženskými postavami a k tomu výborný hlavný záporák Kim Ju-Hyeok, ktorý má navyše aj schopných podriadených. Po akčnej stránke môžem prakticky len chváliť, akcia síce nie je výraznejšie nápaditá a nie je jej zase ani tak moc, teda aspoň vzhľadom na dĺžku filmu, ale aj tak ponúkne niekoľko vydarených súbojov s atraktívnou choreografiou, ktoré pôsobia aj celkom realisticky, len behom nich nemusela stále hrať tá istá hudba, pár obstojných prestreliek a aj zaujímavé naháňačky so slušnými kaskadérskymi kúskami. Najviac mi sadla dlhá pešia naháňačka a prakticky všetky súboje, ale akcia si tu neustále drží svoj slušný štandard. Ale humor tu moc nefunguje, občas tu síce cítiť snahu, ale mňa to moc nebvavilo. A technicky tu až na pár viditeľne digitálnych havárií nemám čo vytknúť. Takže Confidential assignment v rámci žánru nič nové neprináša, ale mňa tieto súčasné juhokórejské akčné filmy bavia a tento tiež spĺňa prakticky všetko, čo aj od tohto žánru chcem. 77% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Námětem jednoduchá akční blbinka, kterou pozvedává z 3,5 hvězdy na 4 nejen výkon hlavního představitele, Hyeon Bin jako severokorejský detektiv je fakt sekáč, má charisma a černá sáčka s odznakem KLDR určitě teď v prodeji letí. Nesmlouvavý, drsný hrdina Im Chul Ryung, který nešetří ani sebe, Hyeon Bin mě překvapil, jak přirozeně akční roli zvládl jako zkušený mazák a nikoliv jako začínající akční hrdina. Navíc má k ruce sympaticky neschopného detektiva, kterého hraje Yoo Hae Jin. Dostanete nejen akci, ale i porci humoru, geniální roličku tady dostala Yoona, která hraje švagrovou Kang Jin Taeho, okamžitě se do severekorejského geroje zabouchne, její počínání je fakt k popukání. Ale pozor tenhle film pozvedává na úroveň čtyř hvězd i občas perfektní a trefné dialogy, kdy míří kritika do jihokorejských a nejen severokorejských vod! Velmi uvědomělý, hravý a propracovaný snímek, tvůrci si s tím dali hračičkovskou práci. Pro ostatní to bude asi jen obyčejný akčňák, ale pro lidi trochu znalé tamních reálií by to mohl být majstrštych roku. Ostatně film taky zvlácoval místní žebříčky návštěvnosti, přejel své soupeře. Perfektní hudba a kamera samozřejmostí... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kórejská variácia Smrtonosnej zbrane, Posledného skauta a ďalších podobných buddy movies nemôže dostáť svojich predobrazov, pretože jednoducho neponúka toľko skvelých hlášok a ani ústredná dvojka nie je dokonalá. Máme tu pána šaška verzus pána úžasného a výsledok skôr pripomína dvojdielnu epizódu Kobry 11 než spomínané filmy. Dočkáme sa všemožných klišé nielen dejových, ale aj konvencií ohľadom vzťahu Južnej a Severnej Kóree. Limonádová výplň ohľadom zaľúbenej švagriny je nedotiahnutá do konca a vlastne len zbytočne naťahuje priamočiary akčný film na prehnané dve hodiny. Ako čistá popcornová zábava pre chvíle, kedy chcete vypnúť mozog, film funguje. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podstatou buddy filmů je, že se dají nedobrovolně a náhodou dohromady dva protikladné typy z nichž jeden je často podivín. Zde je jeden asijsky odcizený a necitelný, druhý projevuje emocí více. Ve scéně na mostě můžeme dokonce vytáhnout dojímací kapesníčky. A s oběma pak jak to u buddy filmů bývá vidíme různé zajímavé zastávky na jejich cestě -- zde ve formátu akční detektivky. Snímek má pěkně rozmáchlou stopáž, ale nepůsobí tak infantilně jako jiné korejské filmy. Hodnotím jako průměrný 50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná zbytečně roztažený, ale poutavý akční thriller korejské produkce, který vyniká slušnými akčními scénami. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Sice trochu jasná inspirace Red Heat a Nebezpečnou zbraní, ale přesto mě to hodně bavilo. Navíc je tu krásně vidět Hyeon Binovo herectví, protože ho momentálně překládám v Crash Landing on You, kde hraje, světe div se, Severokorejce. Každý z nich je ale úplně jiný. Ovšem oba jsou charismatičtí, mají ďolíčky ve tvářích a neskutečně dlouhý nohy... No jo, trochu blbý hodnocení, ale co už. Ten chlap je prostě boží. 😊 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Možno keby šlo o nejakú tajnú misu, čo vám donesú pred nos s čerstvou šunčičkou, salámkou a tak, tak by som bol nadšenejší. Ale išlo o tajnú misiu s americkým štýlom, kde sa Kórejci pokúsili dať viac humoru, ale zas na úkor lepšej akcie. Aký je rozdiel medzi majorom zo Soulu a majorom od súdruhov z KĽDR sme sa nedozvedeli. Ten druhý je samozrejme zlý a v spálni má obraz obézneho vodcu Kim Čong Una, ale na prvý pohľad sú všetci rovnakí. Inak mi prišiel film taký suchý ako dva dni otvorený rizling. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi lineárny a nezaujímavý film. Páčilo sa mi, že sa celý čas hral na to, že ponúkne nejakú variáciu na známe buddy filmy. Ale nestalo sa tak. Dôležitý faktorom totiž zostáva absolútna absencia charakterových presahov a chémie medzi ústredným duom. Všetko ostatné je natočené síce pekne, ale to je v rámci Juhokórejského filmu štandard. Chýba mi tu niečo, čo by mi pomohlo si film zapamätať aj po dopozeraní. Tento žáner je v JK populárny. Máloktorý tvorca vie priniesť ale niečo nové, osobité. Toto je presne ten prípad. Platí to, čo píšem stále. Ak s takýmito filmami začínate - môžete pridať hviezdu. Kto sa v kinematografií JK vyzná, bude asi čakať niečo viac. Dve hviezdy sú za moju subjektívnu nudu, s ktorou som dve hodiny bojoval, aby som to vôbec dopozeral. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neoriginalny buddy movie, ktory do zanru neprinasa nic nove. Pri jednotlivych scenach som mal neustale pocit, ze som ich uz videl natocene inde a lepsie. Chemia medzi ustrednou dvojkou je slaba a po tej ich neustalej nenavisti som nechapal, kedy sa z nich stali kamarati, ktori su ochotni za seba polozit zivot. Najviac mi vo filme chybal humor. Nejake pokusy tam boli, ale ja som sa nezasmial ani raz. Prakticky je tu len par povinnych narazok na zhyralost juhu a hladomor na severe. Takze jedina vec, ktora ma uspokojila su akcne sceny. A to hlavne kvalitne prevedene a prehladne natocene bitky. Nie je ich tolko, aby film zachranili, ale raz sa kvôli nim oplati film vidiet. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Po první hodině jsem byl nadšený, ale pak to hodně ruplo k průměru. Největší problém vidim v tom, že pokud se film začne brát vážně, nic nefunguje, hlavně mi to přišlo takové ploché. Jako komedie paráda. Soubojů je dost, maj mojí oblíbenou choreografii a bavil mě každej (využití toaletního papíru musim zkusit, měl jsem za to, že toaletní je pěkně na hovno), akorát jim chybí asi lepší prostředí, pár chvatů umělejch ale se střihem a kamerou problém není. Ostatní akce nudná, z přestřelek nejde vůbec intenzivita a ozvučení je slabé, crashe aut hrozný a akce v tunelu, kde i poldové ohrožují civilisty bylo trošku nedomyšlené. Jinak je to klasickej, velkej standart Korejců, akorát tomu chybí sevřenější a emocionálnější podání. Bin Hyeon charismatickej, jeho kolega a jeho rodinka vtipní. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem oddechovku s nádechem buddy komedie.......a toho jsem se také dočkal. Tajná mise v Soulu totiž celkem obstojně míchá žánry, když přijde na řadu vážná situace, tak je film schopen tento moment dost důvěryhodně vykreslit. Na druhou stranu snímek nabídne i dost zábavných a humorných, kterým jednoznačně vévodí hlavní herecká dvojka. ztřeštěný kriminalista z Jižní Koreje a jeho charismatický a drsný kolega ze Severu. Před zhlédnutím bych nevěřil, že toto kombo může fungovat, ale já se dostatečně bavil. Možná by filmu prospěla inovativnější zápletka, neboť se zde hraje dost na všechny druhy klišé, moc si zde asi nedali záležet na hlavní příběhové lince. Z hlediska rozpočtu jsem čekal ještě napálenější akci, ono, dočkáte se zde slušného množství kontaktních soubojů jeden na jednoho i přestřelek, ale film sází především na tu chemii obou postav. A to se jim povedlo. Suma sumárum, zabaví vás to. Po závěrečných titulcích bych osobně asi nepohrdl druhým dílem, pokud by si udržel podobnou kvalitu. Lepší tři hvězdy. Za mě dávám 70 % ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Jo! Tak tohle se mi hodně líbilo. Po rozčarování z Asury jsem si zlepšila náladu. Mám ráda filmy s nesourodou dvojkou, která to postupně "dá dohromady", a tady to šlapalo skvěle. Ledově chladný profík Hyun Bin a pohodář Yoo Hae-jin, který nic nehrotí a řešení případů mu taky moc nejde, musí spojit síly, aby vyřešili případ týkající se superbankovek. Jde hlavně o akční jízdu, kterou doprovází super hudba, ale je tam i pár vtipných scének, když naráží na rozdíly mezi Severní a Jižní Koreou. Hyun Bin v akční roli překvapil a drsňácký vzhled se strništěm mu navíc sekne :) Přeloženo. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zápletka je sice taková bídnější, komediální stránka spadá do průměru, logika často dostává na zadnici, klišé tu nechybí, ale i tak jde o poměrně koukatelný akční kousek. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Klasické buddy západního střihu to sice není, ale i tak to není zlé. Ústřední dvojice je klasicky odlišná, navíc Jižní a Severní Korea dávají prostor k humoru. Akce hlavně v druhé polovině filmu je velmi dobrá, herecky je to kvalitně obsazené. Škoda , že scénář není zrovna světoborná záležitost, mix akce a humoru bych si představoval trochu zábavnější, nebo akčnější, takhle to místy trochu moc zpomalilo. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Překvapivě funkční mix komedie a špionského akčňáku. Slušné obsazení jak hlavních postav, tak i záporáků, pěkné akční scény, především souboje, které nevyužívají pouze nohy jako např. v City of Violence, ale komplexní kombat, včetně rukou. Komediální prvky vkusné, občas jsem se uculil a nebylo mi trapně. Ve výsledku slušné 4 hvězdy. ()

Reklama

Reklama