Reklama

Reklama

The Craft: Mladé čarodějky

  • USA The Craft: Legacy (více)
Trailer 1

Produkce Blumhouse přichází s pokračováním kultovního hitu Čarodějky. Různorodá čtveřice začínajících náctiletých čarodějek naplno využívá svých nově objevených schopností, výsledek ale dopadne jinak, než očekávaly. (Falcon)

Recenze (22)

jokino 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že to je skôr remake originálu, alebo velmi podobná kópia, ako z päty vytrhnuté nejaké voľné pokračovanie.. I keď na rozdiel od pôvodnej, ľahko teen-temno-hororovej snímky, tu sa to miestami podobá na "Sabrinu, mladú čarodejnicu", alebo nejaký z dielov "Hanny Montany", mal som ten pocit. Pre mňa osobne, škoda času.. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina troch mladistvých čarodejníc sa snaží nájsť limit svojich magických síl, ale zisťuje, že im chýba ešte jedna spriaznená duša. To sa mení, keď sa do mesta prisťahuje Lily (Cailee Spaeny). Netrvá dlho a dievčatá zisťujú, že práve ona je posledným článkom ich skupiny, ktorú tak dlho hladali. Dievčatá sú unesené z vecí, ktoré vďaka mágii dokážu robiť, ale neuvedomujú si, že zahrávanie sa s temnými silami má svoje následky. - Prvá polovica ma bavila a vôbec som nemal problém s tým, že sa to rovnako ako včerajší Black Christmas nieslo na 'progresívnej' vlne, pretože to tvorcovia nepredhadzovali divákovi pred oči v každej scéne. Aj chémia medzi herečkami pôsobila ovela prirodzenejšie, ale v polovici filmu sa dej ako keby úplne zastaví, a až do konca, ktorý je velkým sklamaním, úplne stagnuje. Takže vo výsledku film funguje ako dráma, ale ako horor určite nie. Osobne dúfam, že táto vlna spolitizovaných moderných hororov čo najskôr skončí, lebo pozerať sa na to, ako tieto filmy s miliónovými rozpočtami končia ako totálne prepadáky, keď sú po celom svete stovky šikovných tvorcov, ktorí sú kompletne závislí na crowdfundingu, je pre mňa osobne smutné. EDIT: 14.01.2023 - Pozerám v sobotu večer, že aké horory sú na Netflixe a zrazu tam vidím toto dielo s herečkou zo včerajšieho slasheru Sick v jednej z hlavných úloh. Tak som sa rozhodol že si to pozriem a aspoň uvidím, či bude Cailee Spaeny schopná utiahnuť nového Aliena od Fedeho Alvareza. Príliš ma nepresvedčila, ale film ma bavil viac než pri prvom zhliadnutí. Možno sa tieto woke teenage horory nakoniec stanú mojím najväčším guilty pleasure. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby také boli reálne čarodejnice, tak z nich nemá strach ani poľný zajac. Pubertálne dielo, ktoré nerieši nič, neponúkne nič a hororových prvkov ponúkne presne nula. 90 minút sledujete plytké postavy, o ktorých sa v podstate dozviete opäť veľké nič. Takže celkovo film na nič. A čo tam robil Duchovny a pani Monaghan vôbec nechápem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšie feministické znásilnenie originálu. Ten pojednával o zodpovednosti za moc, ktorú štvorica čarodejok získa a snahe nepodľahnúť jej zneužívaniu. Tentoraz sa tlačí feministická agitka, takže baby držia spolu až do konca a za zloduchov tu sú nonstop muži. V lepšom prípade ich očarujú na útlocitných chudákov a v tom horšom sa z nich vykľujú zákerní čarodeji, ktorí chcú obrať nevinné baby o moc. Aspoňže chémia medzi celkom sympatickou štvoricou báb funguje dobre a celkovo to pôsobí ako nejaká tuctová epizóda teenage seriálu okorenená trochou mystična. Čiže žiadny hardcore horor v žiadnom prípade neočakávajte a aj priemerná epizóda novej Sabriny je temnejšia. Záverečné kratučké napojenie na pôvodný film je viacmenej zbytočné. 4/10. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Čierna, neidentifivatelne pohlavie, neidentifikovatelna rasa a kurva na pohladanie. Do toho život na strednej, love stroy, objavovanie moci a boj s nepriateľom. No vám už musí jebať, fakt. ODPAD! ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Původní Čarodějky si nevzpomínám, takže se vyhnu porovnávání. První hodina filmu byla z mého pohledu velmi kvalitní, pěkný teen drama, které se cílovce snad muselo líbit. Poslední třetina bohuže sklouzla do béčkového podprůměru a celkový dojem z filmu kazí. Rád bych ale vyzdvihnul výkon Nicholase Galitzina, který hraje vedlejší roli Timmyho. Jeho break down při coming outu byl úžasný herecký výkon. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak moc špatný. Viděla jsem původní film a zatímco starší verze byla více temná a holky byly sobecké, mladé čarodějky jsou pravý opak. No musíme se smířit s tím, že žijeme v době, kdy každý může být čímkoliv. Potěšil mě závěr, kdy se objevila Fairuza Balk, která je pro mě zajímavou a neokoukanou herečkou. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Nudná a předvídatelná podívaná bez špetky nápadu, která se drží díky přístupnosti příliš při zemi. 35% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Poznámka na úvod: predchodcu aktuálneho filmu som nevidel, takže z mojej strany nejaké porovnanie nie je na mieste. Niekde sa rozhodlo, že po 24 rokoch natočia „pokračovanie“ k jednému filmu. Mňa už takéto správy neprekvapia. O to viac skutočnosť, že tvorcom mnohokrát ide len o to, aby dostali „zelenú“ a potom už „niečo natočíme – bude čo bude“. Niečo také vidím aj tu. „Mladé čarodejky“ je mixom fantasy a drámy (prvky hororu v danej forme tam nie sú), ktorý viac-menej kopíruje „štandardy“ daného sub-žánru „teenage fantasy“. Je tuctovou záležitosťou bez väčších dych berúcich prekvapení. Tvorcovia zahryznú do niekoľko vecí (vedľajšie odbočky od hlavného príbehu), ktoré potom zostanú nevypracovaným. Záverečný boj nemá silu a evidentne v tom chýba väčšia fantázia. Otvorený záver už asi nikoho neprekvapí. Z hľadiska hereckej obsadenosti ma trochu sklamal prítomnosť Michelle Monaghan – ona má rozhodne na viac. D. Duchovny ako „démonický“ záporák – radšej no comment. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

No nejhorší to teda nebylo, ale bylo to takový nějaký. Nejsem fanda původního filmu, takže mne to ani nějak neurazilo. Pro současnou teen populaci to asi bude dobrý, pro ostatní ne, jak je vidět na zdejším hodnocení. P.S. Poslední scéna dobrá, bohužel pokračování v tomhle stylu asi nemá smysl. ()

darkphoenix 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je príjemne svieža, tá druhá sa však zasekla v prílišnej politickej korektnosti a náladových odchýlkach od originálu (temnú hororovú atmosféru pôvodného filmu striedajú digitálne glittre a iskričky). Taktiež, zvyšné tri slečny boli v originále samostatné postavy, definované vlastnými príbehmi a podstatou, tu sú len do počtu. A finále je vo výsledku nezvládnutý trapas ako z dielu CHARMED. Škoda. Pustite si radšej originál na Netflixe. Ten má aspoň gule. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl, takže nemůžu porovnávat. Ani nemám v oblibě porovnávat když se vytvoří nějaký remake staršího filmu. Když to tedy vezmu čistě na tento snímek, je jasný že cílovka nebude asi nikdo jiný než pro puberťaky. Avšak je to fajn nenáročný film. Ty pochody holek, kterým nevadí že jsou podivínky, učí se co všechno dokážou.. Dokonce si vytvořili pravidla, což je dost úspěch i pro dnešní puberťáky. Pak přijde zvrat, jedna zakouzlí mimo pravidla, něco se stane pak se zjistí že to bylo trochu jinak a máme tady happy end. Konec žádné překvápko i celý film vás nechce nějak tahat za nos a překvapit. Spíš vás chce nechat si to nenáročně užít s trochou magie. ()

waltosin odpad!

všechny recenze uživatele

Nevydržel jsem ani hodinu, jak ten kluk se tam rozbrečel a řekl že chce píchat holky i kluky, tak to už byla poslední kapka, ještě vetší sracka než stmívání:D 0% ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lacinou teenage záležitost a dostal jsem vlastně docela fajn temný film s magií ze střední školy. Vlastně se nakonec jednalo o milé překvapení, které už asi víckrát vidět nemusím, ale jsem rád, že jsem do toho šel. ()

dragonfire 

všechny recenze uživatele

SPOILER (I guess): Jednu hvězdu dávám jen za to, že Lilith je dcerou některé postavy z původního filmu, a to jen proto, že mě bavilo ji sledovat. Co si budem, Fairuza ztvárnila šílenost a posedlost mocí dokonale. Nicméně, celou dobu jsem měl pocit, že koukám na reboot, ale když jsem zjistil, že je to sequel s časovým rozestupem, nechápal jsem, jaký mělo smysl opakovat většinu prvků (kouzlo lásky, smrt dotyčného, atd.). Nevím, proč film vykrádal věci z předchozího dílu, v dnešní době by to mohl být skvělý příspěvek do filmů s magickou tématikou. Asi došly nápady. Četl jsem fan fikce na seriál Čarodějky od nezletilých a vesměs to bylo milionkrát lepší než toto. A zrovna když jde o magii, fantazii se meze nekladou. Harry Potter měl lepší efekty a to je taky už kolik let zpátky (myslím první díl). V dnešní době čekám už fakt víc. Co se týče původního filmu, ten byl spíše takový oddychový, při sledování jsem se cítil nostalgicky, protože již zmíněné Čarodějky miluju snad od školky. Avšak The Craft: Legacy? Kolem a kolem je to zbytečný snímek. ()

Reklama

Reklama