Reklama

Reklama

Pojď si hrát

  • USA Come Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osamělý klučina si najde kamaráda přes tablet, bez kterého nedá ani ránu. Tenhle záhadný tvor s ním ale má dost nekalé úmysly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

borec999 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny Larry sa mi veľmi páčil a keď som sa dozvedel, že režisér Jacob Chase si po kraťase zrežíruje aj celovečerák začal som sa tešiť. Celovečerná verzia Larryho poskytuje jednoduchý príbeh, neurážajúcich hercov (dokonca aj tých detských!), rozšírenú mytológiu ohľadom ústredného bubáka a pár dobre načatých a atmosfericky slušných hororových sekvencií, pri ktorých však Jacob Chase ako by nevedel čo s nimi ďalej a pred nejakým pamätným výjavom alebo pôsobivou ľakačkou sa rozhodol ich nepochopiteľne uťať (prestrihom na ďalší deň ráno alebo iným nudným momentom). Škoda že sa v tomto ohľade tvorcovia nerozhodli ísť viac do risku a ponúkli v týchto pasážach len taký neškodný štandard... Mierne pokulháva záver, kedy je Larry na scéne až príliš často a tým sa trochu stráca jeho desivosť a kúzlo. Suma sumárum je však Come Play obstojná, ľahko priemerná ducharina s vcelku pôsobivým bubákom Larrym a mierne nevýrazným záverom. Rozhodne nepohorší, ale asi iba málokoho nadchne. 58% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně mi vadily ty moderní prvky - dítě musí být imrvére autista, nemůže to být nějaký pařmen her, a ve třídě se pěkně inkluduje a má i svou asistentku. Jak moc zdržuje výuku, to nezjistíme, protože se dostane ke "slovu" jen jednou. Taky je to utahané a zdlouhavé - pořád se něco naznačuje, ale k nějaké akci vlastně ani nedojde. Jediné, co za něco stojí, jsou ty hrátky s elektřinou a dechem na skle, ty se vyvedly, ale je toho docela málo. Zajímavé je to díky myšlence, že pro televize, mobily a tablety nemáme čas na sebe v reálu, nepovídáme si, a tak z nás samotných vznikají "monstra", osamělá a z jiného světa. Jen za tuhle myšlenku a Spongeboba (čekal jsem ale, že bude mít nějakou nosnější roli) tu jednu hvězdu přihodím. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mě prostě tyhle dětský bubákovi fakt nebaví, nehledě na to, že konkrétně tato navíc nenabízí vůbec nic, čím by mě i přes můj nezájem vůči danému subžánru mohla přeci jen oslovit. Veškeré postavy, tedy jak dětské, tak ty dospělé, jsou nevýrazné a nesympatické, navíc chování většiny z nich je pak více než nepřesvědčivé, respektive prostě jen přizpůsobující se potřebám filmu, které je často hází do situací, ze kterých se důstojně dostat ani nešlo, a ani jejich obsazení nepřispívá ke zvýšení kvality filmu, což dost podobným filmům pomáhá, leč zde nic moc. Co se jinak týče přímo ústředního bubáka, zde figurujícím pod jménem Larry, ten je vymyšlen, či lépe řečeno, na náš svět přiveden, sice docela originální způsobem, ovšem následně jeho samotné působení už spadá již též do kategorie ryze nenápaditého, nudného a vskutku nestrašidelného, když tedy nepočítám dětské publikum, schovávají se pod deku jen při zaslechnutí vrznutí židle. Tím pozvolna přejdu k tomu nejdůležitějšímu, tedy hororovým prvků, a zde chybí jak napětí, tak atmosféra, o nějakém snad byť jen náznaku sebemenšího násilí s kapkou krve pak ani nemluvě, no a finální pointa pak sice přinese moment, který není úplně happyendový, i to ovšem v úplném závěru tvůrci ještě stihnou napravit, aby náhodou nepůsobili zas až příliš zle. Já zkrátka v tomto případě nevidím jediný důvod Come Play doporučit, i když tedy na druhou stranu je upřímně pravda, že příznivci podobných filmů si tu své jistě najdou, žánrová pravidla tu jsou totiž dodrženy opravdu všechny, jen ne prostě úplně výrazným a funkčním způsobem. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, který má celkem slušné napětí a místama i dobrou atmosféru... jenže nic moc nám ten film nepředvede a co se týče strašení je to na stejné brdo. Samotné monstrum je vzhledově super, ale musíme brát s rezervou, jakým způsobem se dostává na scénu... mech. Přiznám se ale, že ke konci na mě překvapivě zapůsobili emoce, a samotný klučina je fajn a rozhodně si nepřejete, aby se mu něco stalo, což je rozhodně plus. Ke konci jsem již měl představu jak to dopadne a stalo se to. Ve směs ve všech ohledech průměr, který ale nezamrzí. 5,5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Malého autistu obtěžuje rachitické strašidlo, které se chce kamarádit. I když je ve filmu řada obšlehnutých motivů vizualizací bubáka počínaje či jeho zjevováním prostřednictvím tabletu či mobilu konče, nepůsobí film jako slaboduchá kopírka. Sedlo mi to též herecky a z Robertsona třeba jednou něco bude. A konečně i atmosféra s několika napínavými chvilkami měla něco do sebe. Mínusem je až přílišná temnota, která způsobuje, že se záporák většinou schovává jen ve stínech a asi největší průšvih je, že podobně jako remake Poltergeista je i tohle horor pro celou rodinu. Za čistě žánrový moment se dá počítat snad jen chvilka v závěru. Každopádně jako debut je to ucházející, tak to snad příště bude lepší. 60% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama