Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U vody někde v Africe za zvuků bubnů pijí zebry, buvol, cáchá se tu hroch a krokodýli a opodál jsou lvi a další dravci. Do toho se od vypravěče dozvídáme, jak to vlastně bylo. Obchodník Morgan (Charles King) chlastá s kamarády a do zvuků džungle zaslechnou volání. Dovrávorá sem vědec Bradford (Clyde Beatty) a vypráví příběh výpravy vedené Steve Collinsem (Ray Corrigan), která se kus za domorodou vesnicí setkala s bílou gorilou (také Ray Corrigan v masce), smutnou, opuštěnou a agresivní. Jak se od domorodců dozvěděla novinářka Ruth Stacey (Lorraine Miller), ostatní gorily ji jako příslovečnou černou ovci vyštípaly z tlupy a ona musela svést boj s náčelníkem goril. Další příběhy, které vyslechneme, zahrnují záhadné tygří muže, nebo malého chlapce – jungle boy – který jezdí na slonu a ovládá jej. Některé příběhy o zvířatech vyslechneme jen od vypravěče (rovněž Ray Corrigan) a jsou ilustrovány dokumentárními záběry z roku 1927 bez velké starosti o synchron a kvalitu obrazu. (Peabody)

(více)

Recenze (2)

kitano 

všechny recenze uživatele

Obsah - Biela gorilla je koli svojej neobicajnosti odsudena zit osamotena. Zacina nenavidiet vsetky ostatne primaty a stava sa s nej vrazdiaci stroj. Heh....toto je oficialny text distributora ale v reale to vypada trochu inac. Ja tieto stare filmy koli tej neopakovatelnej atmosfere pozeram proste rad. Naviac ozrutna biela gorila (neskor sa pripoji aj cierna:)) ma slusny kostym a pohybuje sa tiez celkom presvedcivo. Jednoducho som sa pozeral. Pozeral - to znamena ignoroval vsetky chyby a hlupy pribeh (mysticky "jungle boy" so schpostou ovladat zvierata, ktory sa objavi vzdy tam kde ho potrebuju:)). Hlaska na zaver vsak stala za to- "Citim isty pocit viny, ze som bielu gorilu zabil. Ako sme tak stali oproti sebe a cakali co sa stane, vyzerala takmer ko clovek":) Ja mam tie filmy proste rad ....(2/10) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokus vymačkať nejaký ten dolárik z unudených amerických malomeštiakov. Originál zábery, zostrihané spolu zo zábermi z nepríliš známeho kinoseriálu PERILS OF THE JUNGLE z roku 1927, do akéhosi príbehovo zmäteného celku, kde som sa najlepšie cítil, práve pri tých nemých sekvenciách, ktoré mali svoje kúzlo. ()

Reklama

Reklama