Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Něco se skrývá u pobřeží Block Islandu a tiše ovlivňuje chování rybáře Toma Lynche. Poté, co utrpěl řadu násilných výbuchů, nevědomky vystavuje rodinu vážnému nebezpečí. (Flekoun58)

Recenze (43)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bohužel Block Island Sound je dalším dramatem hrající si na Horor, který je tak zoufale nudný a nezáživný, až to vyloženě bolí sledovat. Příběh se odehrává na ostrůvku, kde se začínají dít podivné věci, ale podivné neznamená nutně zajímavé. Ryby i ptáci masivně umírají a lidé si neví rady. Je to sice takové mysteriózní a asi 2 scény jsou lehce creepy, ale spíš se zde řeší rodinné vztahy, konspirační teorie a různé bláboly, které mě ve výsledku spíš otravovaly než zajímaly. Kdyby z toho moře vylezlo Ctulhu, nebo jiná lovecraftská příšera, bral bych i parazita ze staré Věci, ale ve výsledku se tam nestane vůbec nic a o tom i odpovídá Kill Count 1 člověk. Když jsem se podíval na časomíru v domnění, že za 10 minut bude konec a dozvěděl se, že mi zbývá ještě 45 minut, tak jsem měl opravdu, co dělat, abych nešel raději vařit či spát. Kdo rád pomalé levné filmy, kde se nic neděje, ale má Atmosféru! tak bude spokojen. 4/10. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slibné mysteriózní tajemno filmu se zajímavou lokací bohužel vyústí pouze v okoukanou X-Files pointu. I postavy se občas chovají jako v prvotině méně pozorných, na detaily nedbajících tvůrců. U jmen v závěrečných titulcích vám dojde, že jde o rodinně kamarádskou filmařskou sešlost. Slabší tři hvězdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý ostrovní mystérium a od bratrů McManusových s přehledem zvládnutej debut. Chytlavý námět o záhadných masových úhynech ryb a ptáků, okořeněný špetkou konpiračních teorií a paranoidních žvástů, podlomenou psychikou hlavní postavy, a dovedenej skrze několik málo hororových creepy scének s taťuldou do pěkně gradovanýho finále. Mám tyhle mysteriózní věci odehrávající se na odlehlejších místech v oblibě, a stejně tak mě baví to, co se z toho v závěru vyklube. Úplnej konec možná trošku doslovnej, ale hezky vymyšlenej. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

To zase byla sračka ..... jupííí, letíme do nebíčka a je z toho horror. A chrochtajícího fotra mám taky...že by taky byl..... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Až na úplný záver, extrémne minimalistické, bez akýchkoľvek tempo vsuviek. Snímok je totiž nakomplet o myšlienke, čiže kto dúfa v horor v zmysle “vizuálnych” pasáží, tak to si skôr treba pustiť jednu z tlačoviek našich vládnych predstaviteľov. Toto je počin určený predovšetkým pre okrajové publikum, ostatní sa uzívajú na smrť. PS: A taktiež žiadny fantasy horor, ale “slow-motion” scifi (myšlienka) dráma (dej) s prvkami thrilleru (rozuzlenie) .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný a chladný film nasnímaný ve studených barvách s tísnivým hudebním doprovodem. Fantasy rozhodně ne, tohle je drama/horor/sci-fi. Smrt je doslova všude, jen její příčiny se nedaří dlouho odhalit. Harry je zdrcen smrtí otce, který se nejspíš pomátl, což ho stálo život. Jenže Harry zjišťuje, že se dostává do podobných stavů, které se zhoršují. Má výpadky paměti, ztrácí pojem o čase a k tomu se mu zjevuje otec, aby mu říkal, co má dělat. Zdá se, že mu nepomůže ani sestra Audry s dcerkou Emily. A zatímco Audry pátrá, jak bratrovi pomoci, černé mraky se stahují, vlny na moři se pění a zvedá se vítr. Snímek pro nespěchající nejen o tom, jak je těžké udržet rodinu pohromadě, jak vysvětlit dítěti, k čemu je věda a jak je důležité poznat jedince, aby se dalo pomoci ostatním. Napínavé, mrazivé a s perfektním koncem, kdy jsem čekal, že původce ohrožení sídlí úplně jinde. Kdo má rád akci, nechť se filmu raději vyhne. Za mě spokojenost. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tohohle je pro Netflix škoda. Trailer slibuje klasickou netflixáckou psycho pitchovinku , ale ono ouha - spotřební bezmozci dostanou solidně vyladěných psychologický film, bez efektního střihu a akce. Za mně dobrý a děkuji za skrytý klenot. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svoje svetlé chvíľky tento film má, no žiaľ atmosféra nebola taká, akú by som si predstavoval pri tomto žánri a tejto téme. Chcelo to lepšie narábať so zvukom aj obrazom. Tiež po obsahovej stránke by sa dalo všeličo ponaprávať. Priemer. 60/100 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pomalý a film o muži se stoickým klidem. Má to potenciál vyděsit aniž by film spoléhal na duchařinu nebo krev. Tématem je  změna klimatu, disfunkční rodina, alegorie na duševní nemoc. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné horrorové scífko. Nekomerční, psychologizující, se zajímavými neznámými herci i herečkami. A k divákovi poněkud nevstřícné - dlouho je jeho děj nejednoznačný (což mch. vnímám jako další velké plus) a vy se dohadujete, jestli pointou bude pouhé racionální vysvětlení všeho, nebo jestli jsou na vině nějaké psychické anomálie a poruchy (halucinace, náměsíčnost), nebo jestli je za tím vším vláda, armáda, emzáci, nebo snad něco metafyzického... Rozuzlení se dalo čekat, ale nemůžu říct, že je úplně banální, ty správné grády mu totiž dodá závěrečný monolog Harryho hubené ségry (mimochodem pěkná baba). No a když už jsem u těch herců, tak Harryho fotr s opruzelou oligofrenní tlamou, napůl člověk a napůl lobotomizovaný přízrak, je naprosto geniální držka! ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Zbytečné. Tváří se to jako art. Snaží o atmosféru a herecké výkony. Pak ta doslovná pointa. Pro mě ztráta času, nebudu spolierovati děj, ale rozhodně nedoporučuju 4/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Niekto napísal, že je to len pre okrajové publikum. Že som sa ja toho nedržal. Mám rád filmy s pomalším tempom, ale kde sa s pribúdajúcimi minútami zvyšuje aspoň dramatická stránka a príde na rad niekoľko nervy drásajúcich momentov. Ale pri tomto filme sa mi mohol zvyšovať jedine tlak a adrenalín z toho, že film ma začal po chvíli všetkým iritovať. Začalo to najprv nesympatickým hlavným hrdinom( herecké stvárnenie bolo ešte horšie), pokračovalo to blbými dialógmi a končilo to totálne hnusnými preludmi jeho otca, ktorý stále primitívne a hnusne opakoval jedno slovo. Neviem či to malo myšlienku, ja som sa len stále pozeral na to, že aký čas je, ešte do konca. Cele to dianie vo filme ma urážalo. K žiadnej z postav som si nevytvoril ani najmenšie sympatie, pravé naopak, neznášal som ich. Presne tak, na mna vplýval tento film. Hádam niečo na tomto filme bolo dobré, ale ja som to nenašiel. Film mi nesadol, ale to neznamená, že mu hned musím dať odpad. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý slow-burn sci-fi komorní horůrek, který asi nesedne každému, ale já byla na ty skromnější poměry po dlouhé době pyšná. Scénář nabízí pár zajímavých konspiračních teorií, není to jen taková povrchní rychlokvaška a je vidět, že nadšení do záhad bylo velkou inspirací. Tady cením nejvíce asi snahu, protože žádný boom do světa tenhle kousek asi neudělá. Je to ale i dobře zahrané, atmosféra je tísnivá a nejpříjemná a divák je často na vážkách, což přispívá k intenzivnějšímu napětí. Fajn kousek pro vyvolené. ()

lykan9 odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl nezáživnější a nudnější film. Vleklý úvod by mě nevadil, ale tady bylo vleklé snad úplně vše. Po půlce filmu mě už ani nezajímalo, jak to dopadne. A to je The Block Island Sound označován jako horor. Je to možná všechno, ale horor určitě ne. Jedinou lehce pozitivní věcí, byl herec, který ztvárnil mrtvého otce, protože ten byl děsivý, aniž by na něm maskéři museli zapracovat. Nevím, jak se jmenuje a vzhledem k tomu, jaký mám z filmu pocit, tak mě to ani nezajímá, protože ani tato drobná pozitivní věc nedokáže vyzvednout tento "horor" z odpadu!. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Takové trochu Lovecraft, který by mohl mít větší žďámačku atmosféry a nějaké plynulosti, ale ve výsledku jako nějaké zahozené něco, co nebyla žádná katastrofa. Konec trochu až moc mimo a asi ulítlý, ale jinak co by rvalo hlavu. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Nepríčetná zlátanina a ďalší z hororov, kde nakoniec neuvidíme nijakého zločinca či príšeru. Napriek tomu sa to dalo pozerať, lebo fakt som až do konca nevedela, čo je za tým. To som sa síce nedozvedela ani na konci. Svine lenivé! Asi to neboli schopní domyslieť. To trochu prekročilo medze mojej tolerancie. Keby mi z neba spadla ryba na hlavu, tak to rozhodne nepovažujem za horor, ale keby som vyletela do neba a spadla naspäť ja, tak druhý raz by som si na tú loď zobrala minimálne padák. Takže ryby a vtáky a zopár ľudí vyletelo do neba ako Ježiš, ale na rozdiel od neho spadli naspäť a trochu ich to potĺklo. Síce Ježiš tiež možno spadol naspäť a zožrali ho sväté žraloky. Alebo jednoducho nemal svätú spätnú letenku. Ale čo, dalo sa to pozerať. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny triler s pár hororovými prvkami, to je asi tak v skratke žánrové zaradenie filmu. Dej sa odohráva na malom ostrove Block Island, na ktorom začnú nevysvetliteľne hynúť ryby a vtáky. Do toho sledujeme príbeh jednej rodiny z ostrova s dosť naštrbenými vzťahmi, v ktorej sa začne zvláštne správať otec a neskôr i syn. Námet správne záhadný, navádzajúci na rôzne konšpiračné teórie a v prvej polovici aj pomerne pútavo spracovaný. Problém nastal u mňa v polovici druhej, kedy som očakával zvýšenie intenzity a atmosféry, plus aj nejaké tie odpovede a vysvetlenie. Ničoho z toho som sa však nedočkal a film pokračuje až do konca presne ako v prvej polovici- čiže len nejasné náznaky a indície, čoho som sa časom prejedol a začal sa kvôli tomu aj nudiť. V závere sa SPOILER predsa len niečo málo vysvetlí, ale úplne jasnej odpovede sa nedočkáme, čo je škoda. KONIEC SPOILERU. Zahrané je to dobre, po technickej stránke to síce vyzerá trocha ako televízny film, no ani to filmu neškodí. Film si určite nájde svojich fanúšikov a nemôžem povedať, že by bol zlý. Akurát mne osobne nevýrazná a mdlá druhá polovica skazila dobrý pocit z prvej polky a nakoniec aj celkový dojem z filmu. Medzi 2* a 3*, pre tentokrát však budem prísnejší a dávam lepšie 2*. 45% ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Solidní kousek, který překvapil nejen svým rozuzlením, ale celkovou atmosférou, která je podtržena gradujícím hudebním doprovodem. Začal jsem to sledovat s tím, že to dost možná bude blbost, ale průběhem si mě to dokázalo získat a dokoukával sem se zájmem. Z některých scén šel mráz po zádech. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi že film v první polovině člověka nutí si myslet že problémem bude zakutálenej Dagon v zátoce aby pak pomalu pomocí nenápadnejch náznaků vaší pozornost přesměroval na opačnou stranu. Myslim že tohle byl efektivní a levnej způsob jak tenhle typ hororu natočit. Ten hlavní zobák toho nesympatickýho debila hraje až moc přesvědčivě ale aspoň to vynahrazuje jeho hezká ségra (ale s hnusným dítětem). Za zmíňku stojí taky skvělá hudba. Ačkoliv je to jeden z těch pomalejších filmů a možná by neuškodilo pár minut ustřihnout tak nemůžu říct že by zde bylo něco vyloženě navíc a obzvlášt zajímavá pointa na konci to u mě vyhnala na čtyři. ()

Reklama

Reklama