Reklama

Reklama

Poručík Lawrence White přijíždí do města, aby zjistil, kdo stojí za vraždou jeho otce, místního rančera. Spojí své síly s dobrodruhem a pistolníkem Boydem a společně začnou rozkrývat síť podvodů a korupce ve městě, jež ve skutečnosti ovládá banda vyděračů a vrahů. Zjistí, že všechno není tak, jak se na první pohled zdálo... (Tormentor665)

(více)

Recenze (4)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

V 60. a 70. rokoch točili spaghetti westerny takmer všetci talianski filmári, nie je teda divu, že sa o svoj žánrový príspevok pokúsil aj úspešný režisér historických veľkofilmov a goticky ladených hororov Riccardo Freda. Svojou Smrťou nepočítajúcou doláre nič nepokazil no zároveň ani výraznejšie neoslnil. Dej má rýchly spád, hlavný hrdina je frajer, ktorý nechodí pre ranu ďaleko a počas priemerného dňa častejšie vytasí kolt než vykoná veľkú potrebu, čo je fajn, Freda však napríklad do hromadnej bitky v obchode nepochopiteľne zakomponoval rezký a veselý hudobný doprovod, vďaka čomu úplne stráca na vážnosti a pôsobí ako komická scéna z nemej grotesky a nevytiahol sa tu ani ako scenárista, nakoľko príbeh, charakter a vzťahy postáv sú tu tak prekombinované, až sú absurdné. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Ze špaget zatím nejsympatičtější Mark Damon, s jakým jsem měla tu čest. Na začátku tedy poměrně machruje, ale jinak to jde, nejde mu zas jenom o sebe a konečně zas jednou nepůsobí teple. Děj není rozhodně nijak prostý. Tak trochu vágus Damon zachrání při přepadení dívku a přijíždí do velmi podivného městečka. Sám Mark je drsný muž plivající kudy chodí a nemající nic proti tomu zmydlit se v hotelovém pokoji, zmydlit se v obchodě při koupi tabáku (by měl co plivat) a dát se najmout do místního podvratného komanda čítajícího jeden velký drsný rod (včetně důležitého syna Pazzafiniho) a mnohé další nenápadné pokojné občany. Ale oni si v tomhle městečku vlastně všichni začínají první. Chovají se prapodivně. Druhý týpek, který přijel pátrat po dávné historii smrti svého otce naráží rovněž na zvláštní občany (zástup obyvatel v lidových krojích bavící se, když mu jeden maník bezúčelně dupe po klobouku), nicméně rozvíjí své pátrání až do nebezpečných mezí. Hrozí odhalení talemství, která měla zůstat na vždy skryta... Městem se v noci plíží tajemný vrah, záporáci dostávají strach. Dvě ženy a tedy románky. Bezdůvodné mrtvoly (ten důvod tam asi byl, leč nepochopila jsem). Doktor uplatňující se v poněkud nehippokratovských lékařských zásazích. Žena prodaná za pušku. Pak ještě Mexiko. Pedro Sanchez ve vaně. Damon dojemně slibující pomoci najít nový lepší život prostitutce. Nepřehledá přestřelka. Divná hudba mnou ne příliš oblíbené Nory Orlandi - jen minimum dějových linií zde se objevujících. A všichni vymydlení až na půdu! Nikdo by se v tom nevyznal, v celku to tedy není špatné, ale nedává to úplně smysl. Skrouhnout dějové motivy na jednu třetinu a trochu rozvést, bylo by to ještě lepší. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Teď mi to přišlo o dost lepší než před lety. Nejlepší je na tom hudba. Příběh není detektivka s neznámým vrahem, ale jen hledání důkazů k usvědčení vraha, což mi nepřijde moc napínavý a místy je to zdlouhavé. Je tu jedno překvapení, ale jen z toho důvodu, aby tu nějaké překvapení bylo. Škoda, že Forsyth nebyl víc v akci a zůstal skoro nevyužitej. Tady bych si přál, aby si ty role s Damonem prohodili a v hlavní roli byl Forsyth. Myslím, že by to pak fungovalo o poznání lépe. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Velice nudné spaghetti béčko spíše v americkém stylu. Hlavní hrdina gemmovského typu, záporáci nevýrazní, děj uspávající. Tento zapalý kousek, který se mi podařilo vyhrabat, raději zakopu zpět. ()

Reklama

Reklama