Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Turnaj v Cincinnati zajistí Beth a její matce hromadu příležitostí cestovat a přiláká pozornost médií. Beth se soustředí na US Open v Las Vegas. (Netflix)

Recenze (18)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto epizóda je obrovským míľnikom v živote Beth, i keď dosť bolestivým. Neporaziteľná Elizabeth sa naučila cennú lekciu po tom, čo okúsila, ako chutí porážka. Teraz je však podstatné to, čo si z tejto novej skúsenosti odnesie, buď ju to posunie ďalej alebo úplne položí na kolená. Žiaľ, nerealistický odhad vecí v kombinácii s prehnane veľkým egom sa jej napokon aj vypomstili. Súťaživosť môže byť zdravá i nezdravá, ale pokora by mala byť prítomná v oboch variantách a na to sa veľmi zabúda. Závan melanchólie z predošlých dvoch dielov je v tejto epizóde ešte o poznanie intenzívnejší, hlavne v prípadoch, kedy Beth upadá do depky. Finálna šachová partia a Bethine prerozprávanie diania mi normálne vyrážalo dych a opakovane zastavovalo srdce, ako som hltal každé jej jedno slovo za druhým s tými dramatickými pauzami. Táto nervydrásajúca scéna má uvádzala do nepríjemných stavov a s napätím a očakávaním som sledoval vývoj zápasu. Mimochodom, tá Elizabethina kalkulácia všetkých potenciálnych zahájení partie bola fascinujúca na pohľad. A taká pomyselné čerešnička na torte bola aj tá šaráda, o ktorú sa Beth pokúsila aj navzdory protichodným radám. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Bethyn talent jej otvára dvere do sveta veľkej hry šachu. Prevedenie: Postava adoptívnej matky mi začína čím ďalej viac vadiť. Nie že by ju zle napísali alebo ju Marielle Heller zle hrala, jednoducho sa mi začína protiviť po morálnej stránke ale to je asi dobré. Asi je dobré že vo vás dokáže postava vyvolať taký pocit. Čo sa týka navštívených destinácií, Vegas je jednoducho pecka. Pocity: Mám zo seriálu čím ďalej lepšie pocity. Milujem kinematografiu so športovou tematikou a som rád že šachové partie režisér len tak neodbil ale ich poväčšinou necháva dohrať aby bolo cítiť z každého záberu tú správnu emóciu. 98% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Chtěla jsem pěkný pokoj. A myslím, že mi ho dali!“ směje se „matka“ v nové roli agentky při objíždění šachových turnajů. Příležitostí přibývá a Beth dál ničí soupeře, čehož si všímají média. Na US Open v Las Vegas léta páně 1966 se však dobře promazaný stroj na chvíli zasekne. Co na tom, že si tvůrci libují v zachycení šachových partií, hlavní hrdinka se chová strojově, divák moc neví, co si myslet. Nemá žádné sociální cítění a postavy okolo ní jen tak procházejí, každý ji možná nějak ovlivní, ale divák vlastně netuší, zda a jak přesně. Proč má s většinou z nich těžce uchopitelný vztah, není jasné. Ano, vyrůstala jen s matkou (a pak s další matkou), ale podrobnosti neznáme, nevíme ani, co se dělo za zdmi sirotčince. Tu a tam vnímáme, že si sama sobě vynadá, nazve se blbkou nebo šeredou. Odkud to pramení, nevím. Tak asi musím doufat. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu doposud rozhodně nejslabší díl, který se nese spíše na takové odlehčené notě a malinko se z toho vytratil smysl pro drama, v čem předchozí 2 epizody naprosto excelovaly. Hlavní hrdinka nám malinko povyrostla a začala vypadat jako žena, čehož si nemohlo nevšimnout mnoho pánů z okolí a začíná být otázkou času, než si některý z nich vezme do parády její gagulku. Stále je to parádní a moc hezky se na to kouká, ale už se zde poněkud vytrácí to úvodní kouzlo a začíná vše být lehce předvídatelné. [80 %] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínajú turnaje, kde je Beth buď najlepšia, alebo patrí k najlepším. To znamená, že sa stáva slávnou, minimálne na svojom hracom poli a z pešiaka sa stáva postupne kráľovná. Konečne tu máme šachovú partiu, kde môžeme v rýchlosti sledovať jej priebeh, výborní šachisti iste budú zastavovať epizódu a premýšľať nad na kamere viditeľnými ťahmi Beth a jej súpera. US Open bez Beth by bolo niečo ako US Open bez Djokovica. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • V čase 9:31 Beth (Anya Taylor-Joy) za černé hraje jezdcem na E2, kde bere bílého střelce, přestože bílý král stojí v šachu na políčku E3 od černopolného střelce stojícího na H3 (na pravém kraji šachovnice). Tedy nesmyslná pozice. (Itanek)

Reklama

Reklama