Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Otřesená Beth se doma v Kentucky setká s dávným soupeřem, který jí nabídne pomoc při přípravě na blížící se mistrovství USA. (Netflix)

Recenze (19)

anais 

všechny recenze uživatele

Přibližně díly 3-4-5 jsou naprosto geniální. Způsob jak vynalézavě natočili šachové partie je vtahující a zábavný. Pokaždé jinak a vždycky svkěle. A Anya Taylor-Joy nemá chybu. Na druhou stranu příliš doslovné využití 3D šachů na stropě a častá nevěrohodnost scénáře (který se tak nějak snaží vyjít vstříc všemu), z toho chvílemi dělají opravdu velký kýč...Ale pro ty momenty, kdy to funguje - a je to často - stojí seriál za vidění. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Keď už sa zdá, že Beth sa zrúti prichádza do jej života dávny priateľ Harry. Na to aby sa dostala znova na vrchol musí pracovať s tými najlepšími. Prevedenie: Šachové súboje boli v tomto diely trocha inak prevedené ale nepôsobilo to rušivo. Viac sa hralo na city diváka ale nevadilo mi to treba tento príbeh aj trocha emočne prehĺbiť. Pocity: Keď už sa mi zdalo, že Beth pretiahne asi celé šachové univerzum, prichádza na scénu Billy, ktorý jej jednou vetou zatne tipec. Som zvedavý kam táto ich spolupráca povedie. 89% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, pokud tvůrci v epizodě dostatečně zapojí do děje šachovnici, nenacházím dostatek důvodů pro snížení hodnocení (a to nejsem zrovna šachový fanatik). Úporným snahám o své polidštění hlavní hrdinka zatím hravě odolává, takže se obávám toho, že tady budou Sověti nevyhnutelně vypadat jako sympaťáci. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začína nám to vskutku poetický, kedy počasie sa prispôsobilo nálade a rozpoloženiu hlavnej hrdinky Beth. Zarmútená a trúchliaca Elizabeth sa za sprievodu dažďa vracia späť domov. Jediná vec, ktorá ju ako tak drží nad vodou, je myšlienka na šach. Svet šachovnice ju dokáže odpútať od reality a poskytnúť jej potrebný rozmer. Šach sa pre ňu stáva akýmsi protipólom k osobnému životu. Beth začala hrať intuitívne a inštinktívne, vďaka čomu porazila aj Wattsa. Benny je mimochodom strašný sympaťák. Aj vizuálne si táto epizóda prišla istou premenou, šachové zápasí sú zaujímavo rozlinkované. Pri rozdelení obrazu na jednotlivé okienka môžeme nájsť inšpiráciu šesťdesiatymi rokmi. Aj rýchlohra bola nesmierne dynamicky nasnímaná a atmosférický nasvietená, že to v divákovi zanechalo ten pravý wow efekt. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Beth a dvaja dôležití muži v jej živote. Pochopiteľne "kolegovia", či skôr súperi zo šachového sveta. Ten je tak uzavretý, že na majstrovstvá USA nie je v podstate nik zvedavý, len novinári z časopisu o šachu. Vyzerá to tak, že muž číslo dva by bol pre ňu lepšou voľbou, ale ešte viac sa zdá, že každý človek má v jej živote akoby istý vymedzený čas, kedy jej má čo ponúknuť. To nie je kritika jej charakteru, ale skôr to, že si to postavy v jej okolí uvedomujú. Takže hurá do Paríža a snáď aj do Moskvy... ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama