Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Návštěva staré kamarádky pomůže Beth srovnat se s minulostí a ujasnit si priority. To všechno právě včas před největším zápasem její kariéry. (Netflix)

Recenze (33)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Moskovské finále je súčasne finálnym dielom celej série. Prevedenie: V poslednom diely všetko pekne vyriešené, tak ako to má byť. Či už zázemie, priateľstvo alebo láska. Všetko tak ako to má byť. Pocity: Ako som sa obával, že sa mi finálna časť nebude páčiť. Tak je to práve naopak. Veľmi emočné, veľmi silné a nemám čo vytknúť. Strašne dobre na mňa pôsobilo, že sa všetci spojili aby porazili spoločného nepriateľa čo je pri športovo ladených filmoch vždy zaručeným emočným nákladom. Jednoducho super. Mrzí ma, že je koniec. 100% ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledních několik dílů se už začalo dost nudně viklat v základech, ale tohle finále vše hravě překonalo a "koncovka" se těžce zvrhla v neuvěřitelný hovínkovitě mega přeslazený budovatelský kýč ... Ještě chyběl oslavující čínský lid v ulicích a dojatá tříletá eskymácká holčička s rutinní šachovnicí v iglú (kterou pak Bětka při náhodné cestě kolem navštíví a zahraje si s ní), případně severokorejská hlasatelka v akci. Jeden pisoár nezůstal suchý... Autoři mexických telenovel (a anonymní alkoholici) blednou závistí... a soudruh Bobrov skládá po zbytek života oslavné písně. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoducho povedané, perfekcionizmus! Podmanivý šachový príbeh naberá tesne pred cieľovou rovinou na neuveriteľných obrátkach. Finále so všetkým všade, zakončenie, ktoré zužitkovalo predošlé skutočnosti s čo najsilnejším emocionálnym precítením. Fenomenálna nostalgická rekonštrukcia, ktorá popohnala Beth k záverečnému zaslúženému triumfu. Beth si uvedomila skutočné hodnôty v živote, ale aj toho, čo môže pomocou priateľov dosiahnuť. Šach ako individuálna hra jednotlivca sa po vypoinovanom rozcítení stala hra kolektívnou. Bolo velice krásne od Bennyho a zvyšku priateľov, že Beth podržali a stáli pri nej až do konca. Beth sa aj bez užitia práškov či alkoholu podarilo vzbudiť reflekciu jej bujnej imaginácie na strope, ktorú fantasticky zapojila počas intenzívne gradujúceho zápasu v Moskve. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám ve dveřích objevila stará známá (na kterou se Beth kdysi vlastně úplně vykašlala) a právě ta má asi u naší hrdinky vyvolat touhu srovnat se s minulostí a ujasnit si, co vlastně od života chce. Přiveze rovněž zprávu o úmrtí starého známého (na kterého se rovněž vybodnula). Najednou blik, trable s alkoholem (necítil jsem, že by měla zase až tak velký problém) jsou pryč a velká ruská výzva za dveřmi. Nastupuje předvídatelný (ostatně jako mnohokrát předtím) závěr a podivný moskevský patos, uzavření některých linií je pak zcela bez nápadu či překvapení. Už skutečně jen chyběl záběr na šestiletou holčičku kdesi z Czechoslovakia, která stojí v ošuntělých šatech v mrazu před výlohou, u které bude smutně zírat na šachovnici, zatímco kolem projde černošský student medicíny z Ugandy, všimne si jí a z kapsy vytáhne bankovku, se kterou veselé děvče poběží do krámu. PS: Samozřejmě atmosférické svícení, výprava či kostýmy jsou na jedničku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Jakožto nejlepší uživatel této databáze musím bohužel konstatovat, že poslední 2 díly tohoto seriálu nebyly nijak zvlášť podařené. Co se týče tohoto dílu, tak zejména první polovina byla poněkud očekávaná a nudná. Líbila se mi z ní jen linka s mrtvým školníkem, která byla samozřejmě nezdravě sentimentální a dle očekávání kýčovitá. Druhá šachová polovina byla o poznání lepší a znovu poměrně dramatická, ačkoli přesně tušíte, jak to celé dopadne. Celkově vzato ovšem luxusní seriál, který jsem si velmi užil. [70 %] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Poslední scéna s Beth (Anya Taylor-Joy) vystupující z auta a korzující parkem směrem ke starším mužům hrajícím šachy, byla natočena v Berlíně. (ČSFD)

Reklama

Reklama