Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Návštěva staré kamarádky pomůže Beth srovnat se s minulostí a ujasnit si priority. To všechno právě včas před největším zápasem její kariéry. (Netflix)

Recenze (33)

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí v posledních dvou epizodách se to trochu zvedlo, a konečně tam přibylo více šachů, což jsem nejvíce vyčítal předchozím epizodám. Do pátého dílu tam nikdo neseděl na partií a nerozebíral žádnou taktiku! Ani dokonce neměla žádnýho trenéra. Poslední dvě epizody za to stály, ty předchozí byly opravdu průměr. Ale prosím vás, jak jí tam gratulovali ti rusové když po výhře vyšla ven, to je dobrej nesmysl. V roce 1968. Tak určitě.. uvěřitelnější to bylo i v Rockym 4, a to už je co říct :D ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate najlepšie možné zakončenie, pretože asi aj jediné, ktoré by dávalo v tejto minisérii zmysel. Je to pekne nakrútené, zimná Moskva šesťdesiatych rokov má svojskú atmosféru, skvele bol vybraný najmä interiér, kde sa odohrával finálny turnaj. A záverečná sekvencia je peknou bodkou za Bethiným príbehom. Niektoré veci sa neukončili, predovšetkým čo sa týka vzťahovej dejovej línie a problémami so závislosťou, ale nejde o niečo, čo by mi po skončení celého naratívu obzvlášť chýbalo. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V předchozím komentáři jsem, bohužel, trefil hřebíček na hlavičku, z čehož jsem byl lehce deprimovaný, horší bylo, že jsem vůbec nečekal uvědomělé řečnění na téma BLM, zbytečný patos a podivnou moskevskou selanku. V tom jásajícím davu, který nadšeně oslavoval Američanku, už chyběli jen tančící medvědi a zpívající důstojníci KGB. Marcin Dorociński byl tradičně výborný, ale jinak byl závěrečný díl těžkým zklamáním. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoducho povedané, perfekcionizmus! Podmanivý šachový príbeh naberá tesne pred cieľovou rovinou na neuveriteľných obrátkach. Finále so všetkým všade, zakončenie, ktoré zužitkovalo predošlé skutočnosti s čo najsilnejším emocionálnym precítením. Fenomenálna nostalgická rekonštrukcia, ktorá popohnala Beth k záverečnému zaslúženému triumfu. Beth si uvedomila skutočné hodnôty v živote, ale aj toho, čo môže pomocou priateľov dosiahnuť. Šach ako individuálna hra jednotlivca sa po vypoinovanom rozcítení stala hra kolektívnou. Bolo velice krásne od Bennyho a zvyšku priateľov, že Beth podržali a stáli pri nej až do konca. Beth sa aj bez užitia práškov či alkoholu podarilo vzbudiť reflekciu jej bujnej imaginácie na strope, ktorú fantasticky zapojila počas intenzívne gradujúceho zápasu v Moskve. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Moskovské finále je súčasne finálnym dielom celej série. Prevedenie: V poslednom diely všetko pekne vyriešené, tak ako to má byť. Či už zázemie, priateľstvo alebo láska. Všetko tak ako to má byť. Pocity: Ako som sa obával, že sa mi finálna časť nebude páčiť. Tak je to práve naopak. Veľmi emočné, veľmi silné a nemám čo vytknúť. Strašne dobre na mňa pôsobilo, že sa všetci spojili aby porazili spoločného nepriateľa čo je pri športovo ladených filmoch vždy zaručeným emočným nákladom. Jednoducho super. Mrzí ma, že je koniec. 100% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Poslední scéna s Beth (Anya Taylor-Joy) vystupující z auta a korzující parkem směrem ke starším mužům hrajícím šachy, byla natočena v Berlíně. (ČSFD)

Reklama

Reklama