Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Návštěva staré kamarádky pomůže Beth srovnat se s minulostí a ujasnit si priority. To všechno právě včas před největším zápasem její kariéry. (Netflix)

Recenze (33)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Moskovské finále je súčasne finálnym dielom celej série. Prevedenie: V poslednom diely všetko pekne vyriešené, tak ako to má byť. Či už zázemie, priateľstvo alebo láska. Všetko tak ako to má byť. Pocity: Ako som sa obával, že sa mi finálna časť nebude páčiť. Tak je to práve naopak. Veľmi emočné, veľmi silné a nemám čo vytknúť. Strašne dobre na mňa pôsobilo, že sa všetci spojili aby porazili spoločného nepriateľa čo je pri športovo ladených filmoch vždy zaručeným emočným nákladom. Jednoducho super. Mrzí ma, že je koniec. 100% ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoducho povedané, perfekcionizmus! Podmanivý šachový príbeh naberá tesne pred cieľovou rovinou na neuveriteľných obrátkach. Finále so všetkým všade, zakončenie, ktoré zužitkovalo predošlé skutočnosti s čo najsilnejším emocionálnym precítením. Fenomenálna nostalgická rekonštrukcia, ktorá popohnala Beth k záverečnému zaslúženému triumfu. Beth si uvedomila skutočné hodnôty v živote, ale aj toho, čo môže pomocou priateľov dosiahnuť. Šach ako individuálna hra jednotlivca sa po vypoinovanom rozcítení stala hra kolektívnou. Bolo velice krásne od Bennyho a zvyšku priateľov, že Beth podržali a stáli pri nej až do konca. Beth sa aj bez užitia práškov či alkoholu podarilo vzbudiť reflekciu jej bujnej imaginácie na strope, ktorú fantasticky zapojila počas intenzívne gradujúceho zápasu v Moskve. ()

Reklama

Anife 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No kde začít - vrátí se Jolene a všechno je lepší. Poslední díl se neskutečně povedl, mám chuť si dát celé finále okamžitě znova. Bála jsem se otevřeného konce, jak bývá u dobrých seriálů zvykem (ano, koukám na vás tvůrci Spinning out), ale to se naštěstí nestalo. Děkuji Netflixu za tento zážitek, děkuju Anye za Beth, protože tohle by nikdo nezvládl líp než ona. Přesně takové finále jsem si přála. Dlouho ve mně seriál nebudil tolik emocí. Ještě jedno plus - oceňuji kostyméry, jak si vyhráli se závěrečnou scénou, kdy je Beth oblečená jako šachová figurka Dámy. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledních několik dílů se už začalo dost nudně viklat v základech, ale tohle finále vše hravě překonalo a "koncovka" se těžce zvrhla v neuvěřitelný hovínkovitě mega přeslazený budovatelský kýč ... Ještě chyběl oslavující čínský lid v ulicích a dojatá tříletá eskymácká holčička s rutinní šachovnicí v iglú (kterou pak Bětka při náhodné cestě kolem navštíví a zahraje si s ní), případně severokorejská hlasatelka v akci. Jeden pisoár nezůstal suchý... Autoři mexických telenovel (a anonymní alkoholici) blednou závistí... a soudruh Bobrov skládá po zbytek života oslavné písně. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V předchozím komentáři jsem, bohužel, trefil hřebíček na hlavičku, z čehož jsem byl lehce deprimovaný, horší bylo, že jsem vůbec nečekal uvědomělé řečnění na téma BLM, zbytečný patos a podivnou moskevskou selanku. V tom jásajícím davu, který nadšeně oslavoval Američanku, už chyběli jen tančící medvědi a zpívající důstojníci KGB. Marcin Dorociński byl tradičně výborný, ale jinak byl závěrečný díl těžkým zklamáním. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Poslední scéna s Beth (Anya Taylor-Joy) vystupující z auta a korzující parkem směrem ke starším mužům hrajícím šachy, byla natočena v Berlíně. (ČSFD)

Reklama

Reklama