Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kirigan svěří Alině tajemství, Mal se dobrovolně přihlásí na průzkumnou výpravu a členové Vraního klubu plánují loupež, aby pronikli do Malého paláce. (Netflix)

Recenze (8)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo hrozně útržkovité, chaotické, nesourodé, uspěchané a otravné. Chtělo by více sloučit vyprávění a zaměřit se na jednu věc a pořádně ji probádat. A ne skákat z místa na místo a představovat další a další linky. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu sam mal pocit, že nám príbeh chce toľko vecí naraz ukázať, že kvôli tomu došlo k skratkovitému spôsobu vyprávania. Je vidieť, že predstava tu je, len samotné spracovanie miestami trošku pokuľhávalo. Nuž, naratív sa moc nevydaril, za mňa strašne uponáhľané a žiaľ útržkovité. Napríklad nám bola teasovana lúpež, takže som bol dosť natešený na heist zápletku, ktorá bola na môj vkus veľmi unáhlená a nemal som ani čas si ju poriadne vychutnať. Alinin výcvik, ten samý príklad, a ešte k tomu nezáživný. Na druhú stranu románik medzi Alinou a Aleksanderom sa dostáva do popredia. Čo sa týka expedície na zamrznutý sever, tá bola tiež taká nemastná neslaná. Za mňa príbeh tiahnú Kirigan a predovšetkým Kaz, ktorý je brilantný stratég. A Inejin kaskadérsky kúsok a Jesperova vycibrená muška celkom ušli. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sci-fi zápletka dost nebaví. A herci jsou zde opravdu děsní až na zlaté výjimky. Netflix si fakt nedal záležet na obsazení, zase se radši díval na povinné kvóty a pak to dopadá, jak to dopadá. Přijde mi, že se to nikam neposouvá. A bál jsem se, kam se to dostává - v ústřední bude milostní trojúhelník... ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě zatím nejlepší díl. Skvělá vloupačka našeho nezapomenutelného tria byla kapitola sama o sobě, ale kupodivu i posun příběhu v paláci nakonec nebyl vůbec špatný. Rozhodně už tam nebyly k vidění cringe charaktery a dialogy ve stylu young adult (nic proti tomu, ale už jsem trochu odrostlejší divačka), takže jsem tenhle díl ocenila o dost víc. Vedlejší postavy zde tedy padají jako kuželky díl od dílu, takže předpokládám, že by bylo lepší si neoblíbit nikoho dalšího krom hlavních postav. Každopádně, zamlouvá se mi rostoucí chemie mezi (pravděpodobně) třemi páry, které se tu pomalu rýsují, takže jsem zvědavá, jak to s nimi dopadne. Jen doufám, že neskončíme u žádného milostného trojúhelníku, jako tomu je běžně u současných young-adult. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.díl. Alina se zabydluje v Malém paláci, napůl stále svíraná touhou po návratu za Malyem, avšak čím dál tím více zamilovaná do generála Kirigana, jenž jí úspěšně svádí, a svůdným lákáním své vlastní moci, jež by jí mohla pomoci vše napravit. Její učitelka na ni tlačí, a jak se brzy ukáže, ani nejvěrnější dětské přátelství stvrzené vlastní krví neodolá postavení Grišy. Když se svého starého života navždy vzdá, předvede své mentorce všechnu svou moc a nechá si od hojičky odstranit vzpomínku na Maleyho. Ten se mezitím přihlásí dobrovolně k odchytu bájného jelena. Co by pro Alinu neudělal. Cestou však musí se svými dvěma kamarády, kteří se k němu rádi přidají, překročit území patřící největším nepřátelům Východní Ravky. Při palbě z kulometu oba dva jeho přátelé umřou, on sám se střetne tváří tvář s bájnou bytostí. Kaz, Inej a Jesper se dostávají k plánům Malého paláce, aby se mohli připravit na únos Aliny. 95 procent. ()

Reklama

Reklama