Reklama

Reklama

Světlo a stíny - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2021, 6 h 53 min (Minutáž: 45–58 min)

Tvůrci:

Eric Heisserer

Předloha:

Leigh Bardugo (kniha)

Hrají:

Jessie Mei Li, Ben Barnes, Freddy Carter, Archie Renaux, Amita Suman, Kit Young, Tom Weston-Jones, Dean Lennox Kelly, Andy Burse, Sujaya Dasgupta, Tony Mašek (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (17)

Baru.Class 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý. Konečně něco novýho, co nejede přes USA kopírák. Je to hodně rusko-mongolský, což má šmrnc, efekty taky dobrý. Nemusela bych tam mít teplomilnou zápletku, ale dá se to přežít. Jen kdyby hlavní postava byla víc bad ass a nakopala všechny doprdele tak, jak se sluší a patří. Ale určitě stojí za skouknutí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Výprava je na seriálové poměry výborná, herci obstojní a prachy jsou na tom vidět a Netflix z toho dokázal udělat hit, takže se další sezóny dočkáme. Stejně mám ale pocit z toho feelingu celého seriálu, že se jedná o naprosto generickou fantasy bez tváře, kterých na Netflixu jenom přibývá (například nedávný Sweet tooth) a prakticky mizí ty vyloženě strhující a v budoucnu kultovní, které by měl každý vidět. Klasicky mi trvalo mnoho měsíců těch 8 dílů dokoukat, ale když už jsem koukal, tak jsem se vlastně víceméně bavil, hlavně v druhé půlce řady. Rozhodně by mě ale nemrzelo, kdyby to utnuli a nasypali prachy do něčeho, jehož zrušení jsem oplakal (Daredevil, Mindhunter). ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Par viet k epizodkam - V "otvaraku" nam predstavili niekolko zaujimavych povolani, par magickych zamerani a par stran v nejakej rivalite a vacsom konflikte. Predstavitelia, ako inak, mladucki, bojuju proti nepriazni osudu. Zapletka moc originality nepobrala, je na klasicky motiv, dostatocny k tomu, aby aspon prvy diel/dva vzbudila zaujem. Herci ma neiritovali a i magicke skoly a priserky, ktorych je ako safranu, nevyzeraju zle. Zial scenar, dialogy a mnoho "nahod" a zbytocnych "cool" a "vtipnych" hlasok ozaj bije do oci a mna otravovali. Naviac, mate pocit, ze to vychrlila podla standardneho navodu nejaka lacnejsie produkcna agentura pre fantasy serial. Zial, moje naroky na fantasy serial su vyssie. Co som postrehol, zopar scen, ci kratkych dejovych linii, ktore sa mi pacili, boli akoby copy-paste z GoT. 45% Slaby priemer. ()

sarulefilm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako čtenář knížek jsem velmi příjemně spokojená s tím, jak se tvůrcům povedlo ty dvě linky Griši a Šesti vran dát dohromady. Líbila se mi víc ta linka Griši ve které to pěkně jistřilo, zatímco Šest vran je trochu upozaděných a nejsou příliš rozvité jejich charaktery. Je to příjemné sledování na zabití času, ale bohužel nic navíc. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začíná se hodně zeširoka, přesto (možná proto) i nepřehledně a zkratkovitě, kdy z celého, magickou Vrásou rozděleného kontinentu, zemí a válek, legend a historie, ras(?) jde člověku hlava kolem – jak o geopolitické situaci nic neví. Přesto mě představený fantasy svět (s částí silně inspirovanou carskou Rusí) rychle zaujal, ústřední bojovnice byla milá a přirozená, výprava, vizuál či hudba se nemusí za nic stydět; jen skutečně velkolepých záběrů či nezapomenutelné akce jsme dvakrát kopec nedostali. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, kdy generál Kirigan (Ben Barnes) přiběhne k Alině (Jessie Mei Li), aby jí dal ještě jednu pusu, původně ve scénáři nebyla. Ben závěr scény zaimprovizoval. (psychoJoa)
  • Leigh Bardugo, autorka knižní předlohy, si zahrála v této epizodě, kde jako první po audienci objímá Alinu – má na sobě fialovou keftu materiálčiků, kterou si vybrala sama. (psychoJoa)

Reklama

Reklama