Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V pohodlí mezi griši se Alina pouští do výcviku. Kaz, Inej a Jesper z Vraního klubu se chystají na nebezpečnou cestu. (Netflix)

Recenze (11)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát jsme dostali carský palác i samotného cara, light verzi Rasputina a náznak bolševické revoluce. Jinak se epizoda zaměřila více na Alinu a to byl zásadní kámen úrazu. Alina je totiž dost nezáživná a únavná postava. Je to tvrdohlavý teenager s přehnanou dávkou arogance vzhledem ke všemu, co si ji událo. Pokud nedojde k nějakému růstu a bude se chovat podobně i po zbytek seriálu, vše tím utrpí. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alina si musí zvykať na úplne odlišný spôsob života, ktorý je síce honosný a pompézny, ale nijak obzvlášť ju napĺňa. Aspoň si nájde priateľku Genyu a i generál Kirigan o ňu javí záujem, ale tu však ide o niečo iné než sa môže na prvý pohľad zdať. A do toho všetkého sa ešte začnú u Alini prejavovať sny o Morozovskom jeleňovi, čo je bájne a mýtické stvorenie. A zakončenie tejto dejovej línie predčítaním dopisu bolo dosť melodramatické. Medzitým tu máme o niečo pútavejší a vzrušujúcejší príbeh ohľadom Kazovho dobrodružstva. Tu som cítil silnú inšpiráciu westernmi, a preto musím uznať, že sa tento kovbojský žáner excelentne skĺbil s tým fantasy. A tá akčná scéna vo vlaku, ktorý bol napadnutý Volcras, bola epická, napínavá a vtipná. Jesper a koza boli naprosto k popukaniu. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To už bylo o něco lepší. Cesta přes mlhu byla fajn. Jen mě štve ta slabá výprava, někdy ten seriál vypadá hrozně lacině. Vím, že je to fantasy, nicméně je jasné, z jakých okruhů čerpá. Pardon, ale vidět černocha v kabátu a ruském čepici je prostě divný. Stejně jako by bylo divný vidět bělocha v samurajském... To mi nikdo nevezme. ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdami, a to jen kvůli Jesperovi, Kazovi a Inej. Jejich linka a interakce byly zase moc a moc super. Ale příběhová linka Aliny mě upřímně moc nezaujala. Snad se to v příštím díle zlepší. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3.díl. Alině se znovu zdá o posvátném jelenovi, když se probouzí do nového dne. V něm se seznamuje se svojí novou přítelkyní a jejími služebnými. Když se vykoupe a obleče do vojenských šstů, předstoupí před krále a předvede mu své schopnosti. Je uznána jako pravý Světlonoš a přijmuta do výcviku. V něm pozná dvě své budoucí kamarádky a protivnou učitelku, s níž si má zdokonalit svoji moc. Jenže všechen luxus a pohodlí stále zastiňuje touha po Maleyovi, přání všeho nechat a po hlavě se k němu vrátit. On sám jí mezitím neustále píše, jako ona jemu, dopisy se však adresovanému nikdy nepošlou. Kaz, Inej a Jesper s pomocí svého Konduktora podnikají riskantní cestu k překonání vrásy. Konduktor, znalý mechanik, jim ukáže svoji největší trofej - parní vlak, s nímž se mohou dostat na Východ. A tak se také, po překonání všeho nebezpečí, stane. 90 procent. ()

Reklama

Reklama