Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdesi v hlubinách Vrásy předvádí Kirigan, co všechno Alina dokáže, a členové Vraního klubu narazí během mise, při které jde o život, na černého pasažéra. (Netflix)

Recenze (12)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záver sa viac-menej podaril, i keď by stále ešte dalo čosi vypilovať. Najviac ma samozrejme uchvátili sekvencie z vnútra The Unsea, ktoré oplývali nesmierne hutnou a záludnou atmosférou. Hra so svetlom a tieňom, vyprávanie pomocou vizuálnej a hudobnej stránky, to všetko utváralo celý tento ohromujúci zážitok. Naživo sme mohli pocítiť strach, ktorý Shadow Fold a Volcras zasiali, ale i nepríjemný pocit stiesnenie kvôli všadeprítomnej hmle. Akčné scény boli veľmi luxusné, najlepšie sa pozeralo na Jespera a Inej, ako už to býva zvykom. Ale i Kaz vystúpil z úzadia a parádne sa vyznamenal pri záchrane Inej. Celkom sa mi páči, kam Kazov a Inejin dôveryhodný vzťah ďalej smeruje. Čo sa týka Alini a Mala a ich melodramatického divadielka, to ma už skrátka nebaví. A prežitie Kirigana sa dalo čakať. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, tohle už nemohlo být více klišé a nezajímavé zakončení. Padouch prohraje, protože rázem jeho um a důvtip zmizí z povrchu zemského. Následuje pouze nekonečný proslov, divné a sáhodlouhé pohledy, zbytečné pěstní souboje, kdy měl aspoň desetkrát použít své schopnosti, na které v úplně závěru zapomněl. A pak ještě přijde zcela nepodstatná desetiminutovka, která pocitově trvala věčnost. Měla navnadit na následující řadu, ale dokázala pouze roztříštit už tak nezvládnuté tempo vyprávění. Závěr se jednoduše nepovedl a první sezóna je ve výsledku nanejvýše průměrná. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že závěr byl dobrý. Uzavřelo se, co se uzavřít mělo. Takže za mě spokojenost. Svět Grišy mě baví, takže dokážu překousnout i některé nechtěně vtipné dialogy jako: Jak si mohla? Ty jsi svatého jelena nezabila? Mohla jsem, protože svatý jelen si zvolil mne. To já jsem vyvolená jelenem! (Tenhle dialog se asi nedá zahrát s vážnou tváří tak, aby nepůsobil směšně) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za efekty hviezda na vrch. Silne kecy v zavere uz az take originalne neboli. Tvorcovia stavili na druhu seriu. Nuz, ale ak bude stale v tomto duchu, bude len do poctu a v pamati neostana. ()

mety6 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak utrpenie je na konci. Nudny serial s velmi nudnym a tuctovym koncom. Cele to bolo take nemastne-neslane. Mozno knihy su lepsie ale to sa nikdy nedozviem, lebo serial ma odradil od tejto serie. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8. a poslední díl 1.série. Nina se společně s Mattiasem dostává do bezpečí jedné restaurace. Tam však na ně čekají další Grišové v čele s jejich "vůdcem". Aby ochránila svého milovaného Freje, rozhodne se ho dívka raději vydat zdejším Hledačům, než aby musel čelit jisté smrti od jejích druhů. Na lodi, kde spolu plují vstříc soudu, bohužel Matiias obviní Ninu ze zrady. Vše, co s ním prováděla, její láska a svádění, dle jeho slov představují pouze lstivé triky. Jenomže Smrtička s ním neměla zlé úmysly. Ani náhodou. Kaz, Inej a Jesper se nalodí na loď, kde se nachází i Alina a Kirigan a kde se tajně skrývá Mal. Ten padne do náruče vrhačky nožů, díky jeho loajálnosti vůči Světlonošce v něm však Kaz spatří spojence. S jejich pomocí a hlavně se silnou vůlí Aliny se jim nakonec podaří Alexandera "předat" nestvůrám ve Vráse. A především díky Zoye, větrostrůjkyni, se jim podaří dostat do zdánlivého bezpečí Ravky. Inej zůstane zatím věrná Kazovi, ač uvažuje o bezpodmínečné službě pro Svatou (Alinu) a Zoya se vydává hledat své rodiče. Kaz poté vymyslí plán, jak se dostat do Novosibirsku. Tam hodlá vykoupit Inej. Mají štěstí. Potřebují Smrtičku, a jelikož nasednou na loď, kde se nachází i Nina, získají její pozornost. Alexandr stále žije, a dokázal si zotročit monstra z Vrásy. 95 procent, báječné, jak se všechny tři příběhy nakonec spojily v jeden. ()

Reklama

Reklama