Reklama

Reklama

Světlo a stíny

(seriál)
  • USA Shadow and Bone
Trailer 2
USA, (2021–2023), 14 h 52 min (Minutáž: 45–64 min)

Tvůrci:

Eric Heisserer

Předloha:

Leigh Bardugo (kniha)

Hrají:

Jessie Mei Li, Ben Barnes, Freddy Carter, Archie Renaux, Amita Suman, Kit Young, Simon Sears, Daisy Head, Julian Kostov, Caroline Boulton, Tom Weston-Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když mladá bojovnice projeví kouzelné schopnosti, které by mohly sjednotit její svět, začnou proti ní kout pikle temné síly. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych šel možná výš, ale neskutečně mě vytočil totálně zpackaný závěr, který celou předchozí snahu poslal do kytek. Není to ani moc napínavé, triků je jen pomálu a že je tenhle seriál rasově a sexuálně vyvážený, to je asi ta úplně poslední věc na světě, co by mě nějak trápila. Dva a půl za fajn počáteční atmosféru a nové herce, poslední zhruba třetinu už ani nemá moc cenu komentovat... ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla opravdu fajn jízda. Světlo a stíny je velmi originální seriál s dobrými hereckými výkony, skvělým příběhem a úžasným světem. Fastasy svět tohoto seriálu se odehrává v králoství Ravka, která je rozdělená na dvě části kvůli velké zdi (v seriálu jí říkají vrása), ve které žijí obludy a když chce někdo na druhou stranu, musí být velmi opatrný. A to je to, co je na seriálu skvělé. Takto rozdělené království je skvělý nápad se spoustou možností, teď to jen v budoucích dílech nepodělat. Příběh se odehrává u jedné holčiny, která zjistí, že má kouzelné schopnosti a dokáže přivolat světlo a jednou, možná dokáže zničit vrásu. V seriálu funguje skvělá rovnováha postav, kdy si každá ukousne prostoru tak akorát, trochu jsem měl problém s princem Kaspianem /spoiler!!!/ o kterém už od začátku víte co je zač, nebo alespoň tušíte /konec spoilerů/. Co se týče výběru herců, tak jsem spokojen. Seriál je skvělý a oproti Zaklínači (což je taky fantasy svět, který Netflix ztvárnil) jsem měl pocit, že zde buď tvůrci byly velmi šikovní anebo měli několikrát větší rozpočet. Celý seriál nás provádí skvělý příběh, který však má poněkud hůře provedený konec. Konec má být vyvrcholení, zde to bylo poněkud zklamání, avšak i přes to se těším na další sérii. Každopádně chtěl bych zde zmínit, že tento seriál je podle knižní předlohy a i proto má tak dobře napsaný svět. 8/10 ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní hrdinka je extrémně podobná Liu Yifei, což je pozitivní. Nicméně souhlasím, že zajímavější postavy jsou trojice zlodějů a dokonce i čarodejnice s lovcem čarodejnic. Možná proto, protože jsou to dospělejší a vyzrálejší charaktery. Nicméně pseudoruské prostředí je ok a temnota také. Celkem koukatelný seriál. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalý rozjezd a hlavně nepřehlednost seriálu je z počátku celkem nepřístupná. Během prvních dílů se stav zlepší, ale na to, že nejde o nic komplikovaného, mohl být seriál i svět mnohem přístupnější. Chybí tu úvod, chybí tu jasnější geografie... ale nevadí. Ve výsledku je Shadow and Bone celkem fajn průměr. Hlavní postava je celkem sympatická a její příběh z klasického outsidera k sun summonerovi je standardní. Škoda, že tu není nějaký překvapující moment, který by mě k seriálu někdy vrátil. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bavilo a dost. Snad každá z hlavnějších postav je tady určitým způsobem totální sympoš a to dokonce ne i ty vyloženě kladný postavy, takže je vlastně jedno, na koho se zrovna příběh soustředí, protože na tý obrazovce prostě rádi uvidíte kohokoli z nich. I jednotlivý dějový linky odsejpaj a jsou zajímavý, každá má svůj účel a jejich výsledný propojení působí smysluplně a z nějakýho mně neznámýho důvodu vyvolá i jakýsi zadostiučinění. Postavy jsou zkrátka využitý ve všech ohledech na výbornou a možná i na těch to z velký části stojí, protože hlavní příběh jako takovej zase není nějakej extra nikdy neviděnej a nastálý zvraty jsou tu do určitý míry očekávaný (už jen kvůli výběru určitýho herce, kterej tu hraje prakticky stejnou postavu jako v jiným Netflixovským seriálu), ale tuhle příběhovou slabinu tu dostatečně vyvažuje i zajímavej a neotřelej fantasy svět beroucí si vizuální inspiraci někde třeba z konce 19. století, do kterýho jsou mixnutý rozličný styly od jakýsi viktoriánský Anglie po Rusko (to nejvíc) a Asii. Kdo v tom nebude hledat dalšího Zaklínáka, GoT nebo... no, chápete. ()

Galerie (591)

Zajímavosti (25)

  • Královský zámek ve Východní Ravce je Palác Festetics ve městě Keszthely v Maďarsku. (FoxMulder)
  • Freddy Carter (Kaz Brekker) si pro sebe po ukončení natáčení ukradl hůl a rukavice, které jsou celý seriál spjaty s jeho postavou Kaze. (Hanna)
  • Během volného času, který spolu herci trávili, požadovali všichni po Kitu Youngovi (Jasper), aby předváděl triky s pistolemi. Během natáčení se v tom natolik zdokonalil, že jeho práci se zbraněmi obdivoval celý štáb. (Hanna)

Související novinky

Co si odnést z hory statistik Netflixu

Co si odnést z hory statistik Netflixu

18.12.2023

Netflix už delší dobu každý týden vydává žebříček deseti nejsledovanějších pořadů, v celkových číslech i rozřazený pro jednotlivé země, kde je streamovací služba dostupná. V uplynulém týdnu ale firma… (více)

Novinka režiséra Raidu nabírá obsazení

Novinka režiséra Raidu nabírá obsazení

28.06.2021

Akční thriller Havoc režiséra Garetha Evanse (The Raid, Gangs of London) nabírá další herce. Fanoušci tvůrce, kteří snímek netrpělivě vyhlíží, už nějakou dobu ví, že si v něm hl. role zahrají Tom… (více)

Reklama

Reklama