Reklama

Reklama

Čínský kamenný les

(TV film)
  • Japonsko Zhangjiajie's Miracle Stone Forest (více)
Japonsko, 2017, 49 min

Obsahy(1)

Oblast Čang-ťia-ťie v čínské provincii Chu-nan je skutečný přírodní poklad. Její vysoké kamenné sloupy porostlé borovicemi, až neuvěřitelně krásné horské útvary, ještě zdaleka nebyly zcela prozkoumané. Dokument nabízí jedinečné záběry z ptačí perspektivy... Díky exkluzivnímu přístupu na jedno z nejkrásnějších míst celé Asie vznikl přírodovědný film o čínském kamenném lese, který posloužil jako jedna z inspirací pro veleúspěšný hollywoodský film Avatar. Tento dokumentární film, natočený v nejvyšším rozlišení, zachycuje nevídanou krásu a odhaluje přírodovědnou minulost dvě stě metrů vysokých kamenných pilířů i kouzlo izolovaného místa zapsaného na seznam světového dědictví UNESCO. Podívejte se, kde se vzala inspirace k legendárnímu filmu Avatar. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Tethys 

všechny recenze uživatele

Zhangjiajie je destinace, kterou mám v planu už leta. Tak uvidime.... Musi to byt nádhera. Podobne jsem toužila videt Ha Long-což se mi splnilo a skutečnost pak byla mnohem úchvatnejší než dokumenty. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takový Adršpach na steroidech. Musím říct, že mi záběry na velké obrazovce TV Prima Zoom ohromily. Pobavilo mě to obří rýžové pole na jediné rovné plošce skal. Je vidět, že v tomto není mezi kapitalismem, socialismem a feudalismem žádný rozdíl. Horolezec se nevěnuje sportovnímu lezení, ale sklízení lišejníku na skále. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Z města Čang-ťia-ťie se vydáme nejdelší lanovkou světa do neuvěřitelně krásných horských útvarů do čínského kamenného lesa, který posloužil jako inspirace k filmu Avatar. Díky opětovnému pohledu z ptačí perspektivy uvidíme místa, kam se lidská noha jen tak nedostane. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama