Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Narozeninová párty v New Yorku roku 1968. Nezvaný host a opilecká hra. Sedm gayů se musí vypořádat s potlačovanými city a nepříjemnými pravdami. (Netflix)

Recenze (27)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původní a již půl století(!) starý film jsem viděl, když mi táhlo na sedmnáct, a vím, že mi tehdy přišel námětově sice hodně silný a na svou dobu odvážný, nicméně zároveň i hodně ukecaný, roztahaný a v jistém slova smyslu nedořečený. Remake od Netflixu se celkem drží originálu, avšak má tu nevýhodu, že v dnešní době podobný snímek již nikoho nemůže šokovat. Herecky je to zvládnuté velmi dobře, byť jsem měl problém s některými charaktery - což byl ale si i primární úmysl. Je až děsivé, jak mohou být některé přátelské vztahy toxické a nebezpečné. P.S. Jim Parsons si letos střihl dva "královsky podlé 4% šmejdy" (viz Hollywood). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

K filmu mě uvrtal Jim Parsons a fakt, že námět je na základě divadelní hry. V podobných divadelních hrách navíc právě dialogy jsou to, co stačí k tomu, aby byl divák neskonale spokojený. Tady mě dialogy neuspokojily. Tady mě dialogy zatraceně neuspokojily. A víc bych to asi nerozmazával. Jim Parsons navždy bude Sheldon, tam víte, že je to magor. Ale jeho expresivní vyjadřování v klasickém dramatu? Ne, děkuji. Radši brok do zadku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Boys In The Band" ako najnovší film z produkcie Netflixu je rozhodne niečo iné. Spracované podľa divadelnej hry Marta Crowleyho. Neviem aký bol pôvodný scenár, ale budem sa tváriť, ako keby to bolo to isté, len tentokrát tu máme trošku súčasnejších hercov (ktorí sú mimochodom tiež homosexuáli). Netflix čelí už dlhodobo kritike, že tvorí projekty, kde musí byť niekto z ich postáv homosexuálom a dokopy to už sú viac príbehy gayov, než "normálnych ľudí". Chápem, že sa snažia vyjadriť svoj postoj aj vo svojich filmoch, ale možno je pravda, že občas veľmi tlačia na pílu. V prípade tohto filmu si ale myslím, že pointa bola trošku iná. Vezmime si len, že pôvodná hra bola sfilmovaná ešte v roku 1970. A myslím si, že film ako taký chce ukázať aké to je v živote gayov. A zaujímavé je, že cez každú z postáv vidíme viaceré veci, ktoré sú dnes celkom aktuálne. Jeden z nich potláča svoju skutočnú orientáciu a tvári sa, že neexistuje. Druhý je absolútne otvorený a trošku sa správa ako gay stereotyp. Potom tu máme muža, ktorý žil normálny harmonický život, no uvedomil si, že ho možno priťahuje iné pohlavie. A žije dvojitý život. Úprimne poviem, že ak ste človek, ktorý považuje homosexuálov za ľudí, ktorí ničia tradičnú rodinu, ktorí nie sú normálni a podobne, tak tento film ani nepozerajte. Myslím si, že budete z toho akurát otrávení. Plus filmu moc nepomáha fakt, že prvá hodina filmu je skutočne trošku tápanie. Veci sa začnú jemne zdvíhať, keď dorazí Harold a keď sa Michael opije. Lenže realita je, že film trvá dve hodiny a trvá to celú hodinu, kým sa dostaneme do tej reálnej opileckej telefonickej hry. Ktorá konečne začne trošku viac odkrývať karty a predstavovať nám naše postavy. A som rád, že som sa tam dostal a mohol konečne vidieť naše postavy v trošku inom svetle. Herecké výkony sú funkčné a myslím si, že boli aj ideálni herci zvolení do týchto úloh. Jim Parsons ako Michael je vynikajúci. Keď si vypije tak vie byť skutočne nepríjemný. Zachary Quinto ako Harold je takisto skvelá voľba. A jeho pokoj počas celého filmu ma berie. A rovnako by som mohol pochváliť aj ostatných. Dôvod prečo film ale nemusí fungovať je ten, že veľmi dlho trvá kým reálne získa našu pozornosť a prestane tápať a chodiť z miesta na miesto a blúdiť po scéne. A tak to aj uzavriem. Ak vám nevadia filmy s homosexuálmi, tak si myslím, že za jedno pozretie nič nedáte. Nemyslím si ale, že by toto bol film, ku ktorému by ste sa niekedy vrátili. Ak máte negatívny postoj k homosexuálom, ani to nepozerajte. A ak ste bežný filmový divák, ktorý si chce pri filme oddýchnuť, tak vám tento film taktiež odporúčať nebudem. Myslím si, že by vás to iba otrávilo a nudilo. Hodnotenie: C+ ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Netflix sa stáva čoraz viac buzi TV a z popisu filmu mi už ani nie je smutno, ale skôr sa rehocem ako Pročko v parlamente. Že "Sedm gayů se musí vypořádat s potlačovanými city" Pri tom tlačení by ale mali byť opatrní, aby ich náhodou pritom kamoš neklátil a nevenovali mu tak nechcenú hnedú sprchu. Netflix sa už začína tváriť, že vlastne heteráci na svete už ani nie sú a ak sú, tak oni sú tí chorí. Takže odpad. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje ,jak daleko jsme v tehle oblasti dosli a jak daleko jeste musime ujit. Hodilo by se to spise na divadelni scenu, ale vyborna kamera chyta rutne intimnosti a mala gesta. Děj se odehrává před tzv. stonewallskými nepokoji, které za rok zareagovaly na policejní razii v newyorském baru gay Stonewall Inn. Následné velké demonstrace způsobily změnu v boji proti útlaku sexuálních menšin. Kamarád pořadatele není gay, dorazí na oslavu narozenin neplánovaně a netuší je jeho kamarád je gay. Před ním si gayové uvědomují , jaké hrají před heterosexuálními lidmi role, které mají neradi. Konfrontuje je to s vlastními prohrami. Nejen kvůli nezvanému hostu, ale také kvůli hloupé společenské hře dojde k vyhrocené konfrontaci různých pohledů na svět. Postupně se film přeměňuje z konverzačního filmu na drama s dusivou atmosférou. Je záhadou, proč se tito muži mezi sebou přátelí. Parsonsův hrdina stále trousí jedovaté invektivy. Dnes už gayové asi mají přece jenom jiné vztahy. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Naprosto průlomový originál z roku 1970 mě přece jen uhranul víc, čímž neříkám, že tahle o půl století (!) mladší verze je pod úroveň. Vůbec ne. A Jim Parsons tedy výtečně, bravo! PS: Rozhodně si nicméně člověk musí pustit "Making Of" (nazvané Something Personal), to oba filmy pomůže zařadit do širšího kontextu, vřele odporúčam. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako vlekoucí se přehlídka představ o homosexuálech (tedy jako o zženštilých rozpustilých týpcích) a pálí do diváků veselé tanečky, oslovování v ženském rodě; diváci už předem otrávení podobnými atributy zřejmě rovnou odpadnou a neprohlédnou úmysl. Změna přichází ve chvíli, kdy přichází oslavenec, postavy naberou hrany, některé se dobře vybarví a atmosféra začne být jedovatá a tísnivá. Herecky potěší Jim Parsons a Zachary Quinto. Ale na slabou první polovinu nezapomenete (proto hodnocení jen za tři), casting mohl být lepší (skoro se chce zlomyslně říct, že kromě dvou zmíněných áček možná trochu dojel na snahu obsadit gay postavy pouze aspoň trochu známými gay herci s volnem v kalendáři) a vyprávět příběh z roku 1968 (jakkoliv jsou některé typy a trauma gay charakterů stále aktuální) je už trochu retro. Jsem zvědavý, jestli přijdou do módy taky filmy ze života bears nebo kožeňáků. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře obsazené i zahrané,ale je na tom hodně vidět divadelní původ a to co funguje dobře na divadle nemusí zákonitě 100% fungovat ve dvouhodinovém filmu.Na jedno podívání dobrý,ale znova už ne...60% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

ma to silny pribeh, ale nekdy me to nudilo. atmosfera 60. let nebyla moc vyuzita (asi protoze se skoro cely film odehraval ve stejnem pokoji) a to je skoda. nicmene me velmi potesil herecky vykon ctyr uzasnych gay ikon v hlavni roli!! • • ✨ ❝𝗕𝗲𝘄𝗮𝗿𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗵𝗼𝘀𝘁𝗶𝗹𝗲 𝗳𝗮𝗴. 𝗪𝗵𝗲𝗻 𝗵𝗲’𝘀 𝘀𝗼𝗯𝗲𝗿, 𝗵𝗲’𝘀 𝗱𝗮𝗻𝗴𝗲𝗿𝗼𝘂𝘀. 𝗪𝗵𝗲𝗻 𝗵𝗲 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀, 𝗵𝗲’𝘀 𝗹𝗲𝘁𝗵𝗮𝗹.❞ ✨ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Na úvod mám potřebu napsat, že jsem hetero. Přesto jsem za svůj život zcela vědomě a záměrně zhlédl slušnou řádku filmů s gay tematikou. Musím říct, že Kluci z party mi z nich přišli spolehlivě nejhorší. A sice proto, že tenhle film je podle mě tak moc gay, že už nemá šanci zaujmout jinou skupinu diváků. Lesby pochopitelně nepočítám, ty by se do toho mohly vcítit taky a možná to přijde ohromně strhující takovým těm nej nej gay kamarádkám, jimiž se homosexuálové často obklopují. Ale šance, že bych se v tom dokázal citově angažovat, že bych se dokázal naladit na některou z postav, je nula- odráželo se to ode mě jako pingpongáče ode zdi. Gay známým bych to doporučil s klidným svědomím. Jsem přesvědčený, že by si v tom našli svoje. Jinak se o tom ale nikdy nikomu nezmíním, připadal bych si jako real kikina. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Nechci se zabývat tím, že po řemeslné stránce tomu není moc co vytknout, že mě i těší, jak Parsons aspoň vykukuje zpoza stínu dr. Sheldona Coopera nebo že se de Jesúsovi povedla sympatičtější verze Emoryho. Oproti původní verzi to bylo méně autentické a současní tvůrci si podrazili nohy právě tím, že se to ani nepokusili nějak aktualizovat. A třeba scénu Haroldova tepání už zdeptaného Michaela natočili naprosto stejně, ale sugestivnosti původního zpracování se ani nepřiblížili. Přidanou hodnotou nebylo ani to, že tentokrát úplně všichni herci jsou zároveň vyoutovaní gayové. Ani pár retrospektiv pro změnu scény. Ba ani samoúčelná nahota. 48% ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Je sice fajn vidět tyhle herce v jednom filmu, jenže tím to končí. Dějově příběh nic nedá, a i když se na to celkem dobře kouká (hate free only😄), po hodině už to začne nudit. A to má přesně 121 minut. A menší postřeh - Jim Parsons je nová Jennifer Aniston. Jediná postava z kultovního sitcomu, co se dokázala prosadit v Hollywoodu, bohužel prostě umí hrát víceméně jen jednu polohu. Takže přesně tak, jak Aniston v každým filmu bude prostě Rachel, Parsons bude navždy už Sheldon. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 7/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

luciasce 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou skvělé, věřím, že jako divadelní hra je skvělá, ale filmové adaptace se to moc nepovedlo, je poměrně těžké něco takového natočit, má to pár světlých chvil a scén, ale celkově je to nudné. Připomělo mi to filmovou adaptaci na hru The Carnage, ale ta má úplně jiný spád a je daleko zajímavější. ()

Reklama

Reklama