Reklama

Reklama

Recenze (4)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Když Lewton, tak Tourneur. Leopard Man nejspíš nedosahuje kvalit Cat People, ale režisérova schopnost přidat ke krásným černobílým obrazům tuze působivou atmosféru je nepřehlédnutelná. Je požitek už jen někoho sledovat, jak jde opuštěnou potemnělou ulicí, kde možná číhá smrt... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když Jerry Manning (Dennis O´Keefe) přivede svojí přítelkyni černého leoparda, aby se s ním mohla předvést ve společnosti, netuší, že tím spustí lavinu mysteriózních vražd. Polekaný leopard se vysmekne, uteče a záhy začnou umírat lidé. Nejprve je napadeno děvče, následují mladé ženy. Zdá se, že leopard je krvelačná bestie, jenže postupně se ukazuje, že za vraždami stojí nejspíš někdo jiný. Zpočátku to vypadá, jako by šlo o nějaké jiné zvíře, možná zmutovanou bestii, možná ale je za vším člověk. Snímek staví především na atmosféře, samotné útoky jsou mimo kameru. Napínavá scéna s děvčetem má i lekací scénu pod železničním mostem, napětí houstne v případě dívky, která zůstane zamčená na hřbitově. Dostatečně ponuré a mrazivé jsou i momentky, když další mladá žena spěchá nočními křivolakými uličkami nejprve domů a pak se znovu vydá hledat ztracené peníze. Celkově spíše průměrný thriller s přízračnou černobílou kamerou. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Scény vražd a závěrečné vyvrcholení mají nezaměnitelnou hororovou atmosféru, ale zbytek filmu je docela nezajímavá nuda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Leopard Man“ v sobě má znepokojivost, kterou bychom od Tourneura čekali, ale nemá ji v takové dávce, jak bychom si přáli. Najednou se i tento celkem atmosférický tvůrce stává zbytečně moc upovídaným, zaměřuje se na postavy a jejich scény, než aby se zaměřil na příběh a to, jak jej budou postavy posouvat. I tak si ale snímek zaslouží nezapadnout. ()

Reklama

Reklama