Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Pejsky mám rád, ale tvůrce téhle nudné, dementně-klišoidní sračky bych nakopal. Ale vlastně ne, mně jsou úplně lhostejní, stejně jako celá béčková produkce, se kterou nás obšťastňuje TV PRIMA. Haf! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

1* za to, že jsem vydržel celou první sérii. S odstupem času se tomu sám divím. Zajímavé komentáře: Lima, Le_Chuck, Superpero, cheyene, Sveter ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Ten pes je debil a Stockinger byl větší držka než... Ale vážně. Tahat zvířátka kamkoli se to filmařům a televizářům zamane, aby ukázali pejsánka nebo kočičku, kteří tam ještě ke všemu nemaj žádnej význam a dílka by se bez nich obešla, mi připadne ubohé a trapné... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem na to koukal často a toho psa jsem měl hodně rád. Připomínal mi našeho psa, kterého jsme tenkrát měli. Ze začátku to bylo samozřejmě vcelku dobré...ale když mu zemřel první páníček...tak to šlo z kopce jak se psem tak i se seriálem. Ten pes byl prý nějaký baron a dokonce měl i nějaké jmění, ale nevim jak to s nim nakonec skončilo. Možná jeho potomci stálě točí v tehdá nejlepší rakouské kriminálce. (5/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Upřímně mam už seriálů s psy v hlavní roli celkem dost. Nemám rád neměcké seriály, které hodně přehánějí některé situace a detektiva poté naivně nechají utéct ze spáru smrti pomocí jeho věrného oře(samoždřejmě psa :)). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Seriál môjho detstva resp. puberty. Komisár Rex bol spočiatku o dosť iný, ako ku koncu, kedy sa už vyložene odtrhol z reťaze a ponúkol miestami až sci-fi psa. Nie tak však na samom začiatku. Vtedy šlo ešte o "normálneho" a realistického vlčiaka. S narastajúcou popularitou seriálu si však scenáristi začali dovoľovať čoraz väčšie psie kúsky a ku koncu starý dobrý Rex pomaly už aj hovoril. Na začiatku sa jednalo o svižné kriminálne príhody so sympatickým hlavným hrdinom v podaní fajn Tobiasa Morettiho. Svoje urobila aj pekná rakúska výprava (ich kinematografia stojí za hovno, ale mestá, mestečká, dediny a okolitú prírodu majú prekrásnu). Oživením boli obľúbené vedľajšie figúrky v čele s kultovým sucharom Stockingerom (ktorý neskôr vyfasoval rip-off!!!) alebo šéfom márnice, ktorý, ak bolo najhoršie, ošetril aj živého pacienta, len nebol zvyknutý, že mu do toho rozprával. Po istom období stagnácie však Tobias Moretti uznal za vhodné, že je správny čas na zmenu a jeho postava bola zabitá. Tobiasa, prirodzene, v rakúskych podmienkach žiadna závratná kariéra nečakala, no tak ale čo už. Jeho nasledovníci (bolo ich viacero) boli už o poznanie slabší a nudnejší a kvalita scenárov sa rapídne znížila, pričom už na začiatku nebola ktovieako vysoko. Ku koncu som už mal všetkých tých maslovo-šunkových žemlí fakt po krk. Komisár Rex však zanechal hlbokú brázdu v mysliach fanúšikov a tak ho časom skopírovali viaceré krajiny, vrátane Talianska a dokonca Slovenska - v roku 2017 investovala Markíza prachy do slovenskej verzie s Jurajom Bačom. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je prumer. Nejhorsi na tomhle je, ze se vzdycky nekdo dostane do pruseru a samozrejme to vse zachrani ten debilni pes. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Abych řek pravdu tak mi ten pes leze krkem. Nekonečně stejné díly plné "německých" zápletek a Rex atakující všechny zločince, kteří si vždy "náhodou" stoupnou k vyvýšenému místu, odkud by se dalo dobře skákat. Trapné. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Zabite ma, ale mne sa to celkom páčilo! Hlavne časti s Morettim ako charizmatickým komisárom Moserom - ani ďalší kolegovia neboli vyslovene zlí, ale už to nikdy nebolo ono. Je síce pravda, že z času na čas sa na sebe jednotlivé časti podobali viac, ako je zdravé, a dnes by ste ma k sledovaniu ďalších eskapád tejto policajnej grupy prehovorili len ťažko, no aj napriek tomu išlo o príjemný televízny seriál. Pravoverní zoofilovia lepiaci si plagáty s Rexom na stenu si môžu ešte jednu hviezdičku pridať. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

První série byla nejlepší jak již napsal Woody , ovšem stejné scénáře a identické zápletky jsou střelou do prázdna. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedna za psa (vlastně spíš za psy). Jinak si přiznejme, že tak stupidní zápletky by bez něj asi vůbec nikdo duševně zdravej nenatočil. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Co to jako má být? Pes je pomocník nějakého detektiva? Aha a já myslel, že zas koukám na výhnětek rakouské produkce, kde se jedná jen o plejádu neherců v křečích tak děsných, že ani ten proud, co mi jde do televize, se nevyplatí plýtvat. Zastavte to někdo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak jako v Kobře 11 zůstává jeden policista a mění se mu parťák, tady zůstává pes a mění se mu páníček. Jenže to je "trochu" rozdíl! No, byl tu náznak humoru a hlavně tu byl ten super pes, takže na ty 2* to ještě bude. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

První díly s Tobiasem Morettim byly ještě fajn, ale s přibývajícími řadami to šlo s kvalitou hodně z kopce. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stále nemohu přijít na to, kde přišla tato seriálová legenda k takovému bídnému hodnocení... Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Karl Markovics, Reginald von Ravenhorst. Alias Richard Moser, Alexander Brandtner, "Štoki" a Rex. Seskupení sympatických kriminalistů, před kterými by se všichni lumpové měli mít na pozoru. Ale stejně většinu z nich dostal Rex:) Ukončení pátračky často završil nějakým svým mistrovským "aktem." Kvalita následujících dílů s novým komisařem a poté i komisařkou, už však začala značně upadat. Navíc, který nostalgický fanda by zapomněl na nezapomenutelnou úvodní znělku?:) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Snad jediný německý filmový počin, kterému jsem ochotna dát víc než jednu hvězdičku. Samozřejmě díky Rexovi ;-) ()

Reklama

Reklama