Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, který bohužel selhal na scénáři. Námět je sám o sobě velmi dobrý, ale ty dialogy, ta řeč, kterou tam na sebe ti lidé mluví. No hrůza. Ten kdo vymyslel námět by si zasloužil nějakou cenu, protože kdyby se povedl scénář a trochu upravily jednotlivé díly z jednoduchosti do složitosti, bylo by to super. Rexe jsem jako malý do slova žral a rád se kouknu i dnes. První tři série s komisařem Moserem byli nejlepší. Příběhy byli dobré, ale moc jednoduché. Ale co se týče celkového pohledu na seriál v tomto období, dal bych krásné čtyři hvězdičky. Pak když nastoupil Brantner, už to nebylo ono, ale zase se zlepšili dialogy a složitost dílů. Díly ovšem už byli o něco slabší, ale stále bych dal čtyři hvězdičky. Pak přišel Hoffman a Herzigová a už to šlo pryč. Scénář na prd a jednoduchost jako bejk. Představitelé Rexe by si zasloužili zvířecího oscara, kdyby existoval:-). Nejraději jsem měl prvního představitele Rexe a to Reginalda Von Ravenhorsta. I ta první parta byla celkově nejlepší. Vizualita a intra seriálu nic moc. Pro měl byl Rex zvířecí hrdina. Pokračování Návrat komisaře Rexe teda taky nebyl nejhorší, ale už to holt nebylo ono. U mě za čtyři hvězdičky. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Som psíčkár, ale z tohto nekonečného megaseriálu som videl tak 3 diely. V jednom zomrel ten prvý komisár, v druhom hral Labuda a či som videl aj nejaký tretí diel si nie som istý. Celkovo ma tento seriál ničím nezaujal. Tuctová nekonečná detektívka, čo je žáner ktorý ma k smrti nudí. A že v kľúčovej scéne sa v tomto seriály musí o dopadnutie páchateľa pričiniť pes to už v mojich očiach nezachráni. Bodovo ani neviem jak by som to ohodnotil. Rozhodne by to nebolo nič nadpriemerné. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

V podstatě nevýrazný, nudný a hodně obyčejný seriál, ke kterému mám ovšem zvláštní vztah. Teda resp. jen k první sérii s Tobiasem Moretti. Po první výměně páníčků, tedy příchod Gedeona Burkharda šla kvalita hodně dolů, asi tím, jak je ten nový komisař nesympatický. Nejnovější majitelé Rexe jsou už tuplem nemožní a vyslovení názvu Komisař Rex se mnou už nic nedělá. Jestli mám nějaký oblíbený brak, pak je to asi tohle. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

"Komisař Rex" je pouze ten seriál s Tobiasem Morettim. V této sérii se najde velký poměr celkem kvalitních krimi příběhů, toť bez debat. Ostatní série prostě nepočítám jako "Komisař Rex", a taky to tomu odpovídá. Hlavně jaksi Rexovi noví "pánové" se prostě nepovedli. Takže, nejraději bych dal "sedmičku", která by jednoznačně patřila prvním sériím, ovšem nesvědčilo by to o celkovém pohledu na tento seriál. Takže: [5/1O]* ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

S Tobiasem Morettim to bylo ještě docela dobré, ale strašně hloupé. Jako malá jsem to milovala, ale když to vidím teď, tak si uvědomuji, jak je to hrozné. Tak naivní a nejhorší na tom je, jak mluví s REXEM, jako s člověk a on jim "pochopitelně" rozumí :-). Opakovaly se tam případy, takže to postrádalo originálnost. Ale na Tobiase se dalo dívat, vlastně jsem to sledovala jenom kvůli němu :-) ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • První představitel Rexe, ovčák Reginald von Ravenhorst, odmítal slyšet na jméno Rex, a tak jej všichni herci oslovovali Reginalde. Vše pak museli upravit zvukoví technici. (korbitch22)
  • Seriál Komisař Rex byl původně plánovaný jen na třináct epizod s pilotním filmem. (Stocki)
  • Konkurzem na prvního představitele Rexe prošlo více než 40 německých ovčáků. (Stocki)

Reklama

Reklama