Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Zajímavosti (44)

  • Znělka tohoto seriálu se jmenuje „A Good Friend“ a má celkem tři verze (jak se mění hlavní komisaři), proto od 8. série také dojde ke změně názvu – „The Best Team“. Hudbu složil hudebník Gerd Schuller, text přidala Kathy Sampson, která je zároveň i interpretkou. [Zdroj: Wikipedia.cz] (mar48)
  • O seriálu nahrála v roce 2007 posměšnou píseň slovenská skupina Horkýže Slíže. (frolish01)
  • Seriál se vysílal ve více než sto zemích, např.: Mexiko, Argentina, Vietnam, Kanada, Kypr, Japonsko a Venezuela. (M.B)
  • Herečka Sabine Petzl hraje ve 2. sérii (třetí,čtvrtý a pátý díl) policistku Elisabeth Bohmovou, která spolupracuje s komisařem Moserem (Tobias Moretti) a dokonce s ním prožije románek. Ve 3. dílu 6. série "Na plný plyn" se stejná herečka objeví v roli spolupachatelky vraždy a do třetice se tato herečka objeví i v 4. díle 9. série "Vitamíny na smrt". (hendrich6)
  • Představitel Rexe měl svůj vlastní dům nedaleko Hollywoodu. (patrik1177)
  • Když první představitel Rexe Reginald odešel do psího důchodu, ještě poté se byl několikrát podívat na natáčení na svého psího nástupce Rhetta a velmi si rozuměli. (W.Wicki.W)
  • První představitel Rexe, ovčák Reginald von Ravenhorst, odmítal slyšet na jméno Rex, a tak jej všichni herci oslovovali Reginalde. Vše pak museli upravit zvukoví technici. (korbitch22)
  • Natáčení seriálu probíhalo v letech 1994 až 2004. Původně mělo být jeho natáčení ukončeno na jaře 2004, avšak ještě na podzim 2004 vznikly už s částečně jinými producenty další tři díly. Poté se spekulovalo i o samostatných filmech, ale nakonec se v roce 2007 začaly filmovat nové epizody v Itálii. (patrik1177)
  • Speciálním psím tréninkem prošli všichni představitelé policejního psa včetně Reginalda von Ravenhorsta u hollywoodských cvičitelů z Los Angeles Teresy Ann Millerové a jejího otce Karla Lewise Millera. Jejich psí škola Accurate Animal Action byla založena roku 1978 a specializuje se na výcvik zvířat pro filmařské účely. (Lynette)
  • Při výběru vhodného psího hrdiny si tvůrci pozvali specialisty na trénink psů z Los Angeles. Ti přijeli do Německa, vybrali si z útulku vhodné tříměsíční štěně a půl roku jej trénovali. (Jizni Tlapa)
  • Elke Winkens, představitelka Niki Herzog, si v seriálu zahrála ještě dříve, než získala hlavní roli, a to v 6. epizodě 6. série s názvem "V poslední vteřině", ve kterém ztvárnila roli zdravotní sestřičky. (LucMosss)
  • Představitel Alexe Brandtnera Gedeon Burkhard byl do seriálu vybrán přibližně ze čtyřiceti uchazečů celkem jednoduše. Pes k němu při konkurzu jednoduše přišel a ihned si "padli do oka". (LucMosss)
  • Gedeon Burkhard, který ztvárnil komisaře Alexe Brandtnera, nedodržel smlouvu na další sérii a nedostavil se na plánované natáčení. Aniž by dal komukoli vědet, odjel za štěstím do USA. Tvůrci proto museli na rychlo sepsat nový scénář a vypsat konkurz na nového komisaře. Díky Burkhardově nezodpovědnosti tak není vysvětlen odchod jeho postavy ze seriálu. (korbitch22)
  • Hodnota seriálového Rexe byla odhadnuta na plných 700 000 šilinků. (hippyman)
  • Prvním "odpadlíkem" byl Karl Markovics coby Ernst “Stocki“ Stockinger. Ze seriálu odešel po dvou sezonách, jeho postava hrála ve 29 dílech. (Stocki)
  • Představitel třetího komisaře Alexander Pschill (Marc Hoffmann) si v seriálu zahrál již dříve. Ve druhé řadě seriálu se objevil v díle nazvaném “Stopy po krvi“, kde si zahrál automechanika Seidela, který se pokusí vydírat vraha a požaduje po něm finanční hotovost. (Stocki)
  • Gedeon Burkhard (komisař Brandtner) se v seriálu objevil již v první řadě, v díle nazvaném “Amok“, tehdy ovšem zabil muže a ženu a další ženu postřelil. (Stocki)
  • Jediný představitel z původního vídeňského prostředí zažil všechny tři vrchní komisaře. Byl jím Gerhard Zemann, představitel patologa Leo Grafa. Hrál ve všech dílech, které byly postupně natočeny v letech 1994 až 2004, naposledy se objevil v pilotním dílu Smrtící zápas. (Stocki)
  • Elke Winkens, představitelka komisařky Niki Herzogové byla vybrána ze 120 uchazeček. (Stocki)

Reklama

Reklama