Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mám rád psíky, problém je však ve scénáři, kterej se mnohdy snaží vykreslit ty nejzlejší zločince a při akčních scénách tam vždycky přiběhne hlavní komisař, kterej křivě míří zbraní a hraje si na akčního cápka. Samotní záporáci maj vždycky ke konci silácký kecy, drží rukojmí a míří na ně zbraní, ale vždycky zezadu na ně ve slow motion a asi 25ti střihnutých momentech na ně skočí Rex. Z tohohle jsem už vyrostl... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Když moji spolužačce vykradli firmu, strávila řadu hodin u nikam nevedoucích výslechů, kde jako by si po čase našli bezradní policisté ideálního viníka v její osobě. To ji tak rozčílilo, že v pohoršení nad neschopností policie křičela : „To je neslýchané, jen se podívejte na televizi, denně tam uvidíte, jak takový tlusťoch řeší případy ze svého křesla a jinde to dokonce vyřeší obyčejný pes a tady si celá slavná policie neví rady.“ Moc se mi tahle historka dokreslující velkou popularitu tohoto, docela podhodnoceného seriálu líbila, vždyť i zde ho bodovalo 14 a půl tisíce lidí. Já se k nim přidám. Každý seriál musí zachovávat svoji originalitu v osobě vyšetřovatele, protože řešené případy jsou ve všech seriálech dosti podobné. Rex originální je, a na prosbu vnučky musím ještě hvězdičku přidat. ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

No jo, klasika. Čokl všechno vyřeší, padoucha zakousne a svého páníčka vždy zachrání před jistou smrtí (až na jeden případ, který mě potěšil - prostě když SPOILER hlavní hrdina seriálu zemře... prostě pecka). Nejvíc mě ale na seriálu bavilo, jak se na něj babička těší. Nemohla si "Rexíka" nechat ujít :)) ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

O popularitě tohoto seriálu svědčí množství jeho repríz. Dodnes vzpomínám na nešťastného ředitele televize Nova Vladimíra Železného, když ve svém pořadu Volejte řediteli ukazoval koláče sledovanosti a s trpkým povzdechem se pozastavil u Komisaře Rexe konkurenční Primy se slovy. "Ano, Komisař Rex znovu boduje, Prima se přiblížila na necelých 10%. Popularita tohoto seriálu je nám známa. Je to veliká konkurence." Nutno říci, že to nakonec přehnali jak s počtem repríz, tak s počtem natočených řad. Škoda jen, že u nás také nemáme takového komisaře. Hned by se tu žilo lépe. Pes, který umí stopovat, vodit slepce, hledat výbušniny, zbraně a drogy, otevřít si dveře, spacifikovat útočníka nebo zavolat pomoc by se hodil policii i do našich domácností. Škoda jen, že to není možné. Tak alespoň lidi budou svoje miláčky krmit houskama se salámem. A že to pro psy není zdravý? Vždyť komisař Rex by nedělal nic špatného ani nejdel něco nezdravého. :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Komisár Rex" bol najchytrejším (a aj najsympatickejším) členom viedenskej kriminálnej polície. Čo na tom, že to bol pes - pekne stavaný nemecký ovčiak. Rafinovane si vedel poradiť s každou prekážkou. Zadržal nejedného nebezpečného zločinca priamo pri čine. Vedel prejsť cez rozum aj svojim ľudským kolegom. Čudujem sa, že nevedel aj rozprávať. * ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Jediný představitel z původního vídeňského prostředí zažil všechny tři vrchní komisaře. Byl jím Gerhard Zemann, představitel patologa Leo Grafa. Hrál ve všech dílech, které byly postupně natočeny v letech 1994 až 2004, naposledy se objevil v pilotním dílu Smrtící zápas. (Stocki)
  • Natáčení seriálu probíhalo v letech 1994 až 2004. Původně mělo být jeho natáčení ukončeno na jaře 2004, avšak ještě na podzim 2004 vznikly už s částečně jinými producenty další tři díly. Poté se spekulovalo i o samostatných filmech, ale nakonec se v roce 2007 začaly filmovat nové epizody v Itálii. (patrik1177)
  • Herečka Sabine Petzl hraje ve 2. sérii (třetí,čtvrtý a pátý díl) policistku Elisabeth Bohmovou, která spolupracuje s komisařem Moserem (Tobias Moretti) a dokonce s ním prožije románek. Ve 3. dílu 6. série "Na plný plyn" se stejná herečka objeví v roli spolupachatelky vraždy a do třetice se tato herečka objeví i v 4. díle 9. série "Vitamíny na smrt". (hendrich6)

Reklama

Reklama