Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři hrdinové - kněz, který se po 25 letech odvrátil od křesťanské víry, satanista prodávající doom metalové desky a moderátor ve středních letech, jenž uvádí úspěšnou show o věštění budoucnosti - se spojí a společně bojují proti Ďáblu. Cesta samozřejmě není krátká ani jednoduchá. (Schobul)

Recenze (68)

Matty 

všechny recenze uživatele

Satanistická komedie, která se tvrdě naváží do všelijakých kazatelů (aneb nebýt náboženství, nebude ďábla). Sice pracuje s nemnoha postavami, nápady a prostředími, ale zásluhou hudby a našeho tušení, co velkého by mohlo přijít, dokáže působit epicky (digitálních rohatců nás režisér stejně mohl ušetřit). Zábavnost filmu je sice sestupná a více než celkovou dramatickou sevřenost si režisér dokáže ohlídat hitchcockovsky elegantní práci s motivy a různými kamerovými úhly v rámci jednotlivých sekvencí, ale pachuť z poslední čtvrtiny přebíjí úžasné momenty typu „potetovaný satanista s brokovnicí přichází do štědrovečerní pohody vnést trochu bordelu“. Stačí si vzpomenout a zvrhlý úsměv je zpět. Od Iglesii chci určitě vidět víc filmů. 80% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zas až taková pecka to bohužel neni. Smích se dostavuje velmi zřídka, většinu stopáže film působí jen trochu úsměvně, závěrečná část humor dokonce úplně postrádá. Chtělo to mnohem víc tlačit na pilu, protože v tomto podání zůstal nápad trestuhodně nevyužit. Tak nějak mi to prostě nesedlo, tenhle typ komedií mi není příliš blízký. Horror movie of the year ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Den Bestie nepostrádá nosný nápad, originální námět ani výtečné momenty. To co postrádá je tempo v několika scénách a především více využitý potenciál. Z tak výborného nápadu se prostě dalo vytřískat mnohem více. Ovšem i tak vznikl výtečný snímek, z kterého takřka v každém momentu ční o kolik mohl být lepší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Satan, kněz a Death Metal ! WTF!! Absolutně špičková, zábavná a ujetá věc! Všechny postavy se do filmu perfektně hodí, celé je to zabaleno černým humorem a skvělými, vtipnými scénami. Iglesia si dělá prdel úplně z každého i z diváka! Já toho režiséra žeru, opět nezklamal. Překvápko jak blázen. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi koncové „nikdy by to nepochopili“; tak to ozaj niekedy v živote chodí, že žiadny dobrý skutok nezostane nepotrestaný resp. niekedy sa ľudia nedozvedia, čo dobré ste pre nich urobili, ale dôležité (teoreticky...) je skôr to, že to viete vy a máte zo seba fajn pocit (ehm ehm). Inak tento španielsko-taliansky horor nebol úplne zlý. Najmä ku koncu sa humor vytratil, čo kvitujem. Ale v prvej minimálne polovici mi to pripadalo ozaj skôr až ako hororová komédia. A ja nerád hororové komédie. Uznávam, že ústredná atypická mužská trojka je skvelá a nemá medzi sebou úplne márnu chémiu, ale herci mi nepripadali typovo dobre vybratí; mohlo to byť v tomto ohľade lepšie, oveľa lepšie. Niektoré momenty skvelé (kozel, finále na streche mi neviem prečo pripomínalo Krotiteľov duchov, bitka s domovníčkou), ale vo všeobecnosti ma to nejak nechytilo a ak to porovnávame so satanskými klasikami typu Vládca temnôt od Carpentera, tak toto je ozaj tvrdé európske žánrové béčko. Obrovský deväťdesiatkový óder, ale tentokrát to nemyslím v dobrom. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Prijemna a vubec ne nevkusna komedie o prichodu Satana pusobi v zaplave radobyvtipnych filmu z Ameriky jako zazrak. Knez snazici se maximalne hresit, sverazny vztah matky a syna a vyprava pro pannenskou krev - to jsou pasaze, ktere se mi vryly do pameti opravdu hluboko. A samozrejme to nejlepsi: milacek davu Jose Maria a jeho bohorovny pristup k zivotu. Skoda jen ze ke konci se humor vytraci a film zacina byt trochu tezkopadny. I tak jde ale o jednu z nejlepsich horrorovych komedii vubec. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bravo, Španělé mi opět vytřeli zrak a zamávali bránicí! Tenhle snímek je naprosto skvělou ukázkou toho, jak skloubit satanistický horor s černou komedií a nevyznít přitom trapně. Dvě hlavní postavy (kněz Angelo, který jde po stopách brzy narozeného Antikrista, a dobrotivý metalista Jose, jenž má občas problémy se sebekontrolou) jsem si zamiloval ihned, k těm dalším jsem si úspěšně hledal cestu. Některé momenty jsou nezapomenutelné (matička s brokovnicí odhodlaná chránit rodinu), ale v poslední třetině se humor zcela vytrácí a nabírá spíše vážnějších tónů. Proč ne, vždyť příchod syna Satanova není prdel. I přesto je Day of the Beast jednou z nejlepších a nejoriginálnějších hororových komedií. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Šílená trojice - zbožný kněz, hromotlucký metalista a moderátor televizní show o nadpřirozenu - v boji proti samotnému vládci pekel. Tenhle svižný mix satanského horroru a hořké tragikomedie se prostě musí vidět! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu výbornou satanistickou hororovou záležitost, ale ono tomu tak bohužel neni a je to myslim docela škoda, podle mě tomu znatelně chybí nějaký opravdu správný satanistický scény, i pořádná hudba a nějakých černohumorných pasáží jsem si taky moc nevšim, lépe řečeno jsem se prakticky nezasmál, ovšem kupodivu i tak je to skvělý, jelikož příběh je velice zajímavě a netradičně odvyprávěnej a pojatej a to hledání a čekání na samotnýho vládce pekel je ve filmu tak dobře navozený, že se to nakonec přenese i na diváka a o to víc je konec trochu zklamání, i když je velice dobře vymyšlenej ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ach, kluci-trio jsou pusinky, ale občas to přece jen nefunguje přesně tak, jak bych si představovala. Většina těch opravdu vtipných věcí je taková nenápadná a nenucená, čímž se jenom stupňuje míra, jakou mě baví. Závěr ovšem to tempo opravdu ztrácí a nejsem si jista, jakýže to mesidž jsme měli pocítit, když kněz odhrne krabice a spatří to, co celou dobu hledal a chtěl zničit. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pře zhlédnutím jsem čekal horor a dostal krimi-parodii, která mi nabídla z mnou očekávaného žánru snad 2-3 momenty. Avšak bavil jsem se, narážky na satanisty a církev byly podařené. Co mě však zklamalo, že humoru postupně ubývalo a na plátně zbyla jenom brutalita a násilí bez špetky ozvláštnění či smyslu. Tudíž ve výsledku to vidím pouze na průměr. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Angel Barriartua je kňaz, ktorému sa po 25 rokoch podarilo rozlúštiť tajný odkaz ukrytý v písme "Apokalypsy Sv. Jána". Správa znie jasne a stručne. Koniec sveta príde na Vianoce, narodením Antikrista! Angel sa rozhodne, že sa samotnému diablovi postaví tvárou v tvár, aby ho raz a navždy zničil. Toto je moja štvrtá "skúsenosť" s režisérom Alexom de la Iglesiasom. Tento chlapík má skutočne svojský humor, ktorý mi naozaj imponuje. Fakt som sa miestami z chuti zasmial ( "Minulá časť bola o tom, ako jednu ženskú znásilnili mimozemšťania. Vyzerala ako skutočná kurva. Stavím sa, že ich provokovala" :D ). Napriek tomu, že ma film pobavil, nedostal som od neho to, čo som očakával. Fanúšik hororu bude trošku sklamaný. Okrem témy s ktorou sa režisér "pohráva", sa v "El dia de la bestia" nepostretnete takmer so žiadnymi prvkami tohto žánru. Tento film v prvom rade komédiou, a tak to treba aj brať - 60%. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Álex Angulo v roli otce Angela, který se rozhodne zachránit svět před příchodem Satana je prostě rozkošný ... aby se Pánu pekel zalíbil a ten mu uvěřil začne páchat všemožné hříchy... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná vyprávěnka o pomateném knězi, který je přesvědčen, že našel kód vedoucí k odhalení data konce světa. Žádnou řachandu nečekejte, spíše jemný humor (kněz okrádá žebráky, mrzačí pouliční umělce či se pokouší získat panenskou krev), který občas zhrubne (,,Tvá matka nezvládla jízdu na zábradlí, ale byla to nehoda, já do ní sice strčil, ale fakt za to nemůžu"), avšak brutálního černého humoru a gore (ustřelené ucho je dnes přeci jen normálka), jak bývá u Španělů zvykem, se nedočkáte. Škoda, že vše neexplodovalo v očekávané Apokalypse... Za zmínku stojí dobrá hudba, i když perfektní úvodní skladba laděná do gothiky (Battista Lena) je převzatá od Ministry (Scarecrow). Deathmetalová muzika pokračuje v podání Def Con Dos (El dia de la bestia) či Ktulu (Apocalipsis). Jen jsem čekal poněkud větší filmový nářez... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Totální výsměch všem vymítačským filmům. Tohle je přesně typ humoru, kterýmu se dokážu srdečně vysmát. Plnej nedávám jen kvůli konci, který mi teda moc nesedl. Nevadí, Iglesia to dotahl k dokonalosti v Trumpetě. 75% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších hororvých komedií, jaká kdy byla natočena... Moderátor věštící budoucnost, hřešící kněz a metalista se na Vánoce spojí, aby bojovali proti ďáblu... Škoda jen toho konce, kdy se pomalu vytrácí humor... Ale i tak, výborné... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pomodli se, Lucifere... pračka smíchu tě sepere!" Kněz se zajímavým matematicko spasitelským komplexem měl moje sympatie. Ve své snaze zaprodat duši ďáblovi byl naprosto boží. Pardon. Ale měl recht, když hřešit, tak na plný úvazek! Ojet auta klíčema, okrást žebráka, práškama omámit pannu (zajímavý nápad) a vycucnout jí pár deci krve pro satanský rituál. A nezapomenout její mámu, bránící dceru a mávající brokovnicí, skopnout ze schodů! Vyrýt do parket pentagram a pak ucítit ve tváři smrdutý dech černého kozla (nedá mi to, abych nepřipomněl mého oblíbeného), stojícího na zadních. Shrnuto, od bráničního lomcováku, přes rouhavý černý humor až po drsnou facku belzebubovi i útlocitným divákům, to vše je Film šelmy. Natočeno ďábelským kozlem, nesoucím jméno Iglesia. V jeho nočním velkoměstě, o Vánocích, tam to žije! V oknech domů plápolají světýlka svíček a v zaplivaných uličkách plápolají bezdomovci. Upalovaní zaživa Francovými pohrobky, při akci "limpia Madrid". Ale naděje a černohumorná víra zvítězí. Zabij rohatého fašistu, zachráníš svět! ()

Reklama

Reklama