Reklama

Reklama

Utajení bohové

(festivalový název)
  • Velká Británie Undergods (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Maminky nám vždycky říkaly, ať nemluvíme s cizími lidmi. A co teprve pozvat si cizince k sobě domů? Nedělejte to, protože to může špatně skončit. Režisér Chino Moya se dosud věnoval především tvorbě hudebních videoklipů; stojí například za klipy pro kapelu Years & Years nebo zpěvačku St. Vincent. Jeho celovečerní prvotina Undergods je potemnělou mozaikou několika lidských osudů, která diváka provádí různými kouty dystopické Evropy. Snímek působí jako zmatený, až nepříjemně realistický sen, ze kterého se nemůžete probudit. Jeho tíživě blízká a v mnoha ohledech autentická atmosféra vás pohltí. (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

Bajka o ruinach stareho mytu Evropy s pusobivymi obrazy a zvuky. Musite se skrz to prokousat vlastnim stylem, ale kdyz sverazny , surrealisticky zpusob vypraveni prekonate, je tu vzkaz , o kterem stoji za to premyslet. O ztrate spojeni v modernim svete. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Reziseru Chino Moyovi vylozene sedla atmosfera a vizual distopicke, surrealisticke, vychodoevropske spolecnosti. Co mu ale moc nesedlo je psani jednotneho scenare, ktery vsechny povidky nakonec nejak uspokojive propoji a ukonci. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Súbor sci-fi poviedok z východnej Európy, pardón blízkej distopickej budúcnosti z Európy, ktoré spolu nijako nesúvisia, nikam sa nedopracujú a chýba iba akákoľvek pointa. Chino Maya síce aj za evidentne lacný peniaz dokáže ponúknuť celkom fajn vizuál, s jeho scénaristickými schopnostiami to je už však o poznanie horšie. Krátke príbehy sú v Undergods pozliepané dohromady absolútne nekonzistentne, poviedky sú úplne náhodné bez jednotnej myšlienky a/alebo nálady, nikam nevedú, a aj tá snaha o satiristické metafory a občasný čierny humor je márna a vyznieva úplne do prázdna. Celý film tak pôsobí ako maximálne nepodstatný a zbytočný. Totálna strata času. CELKOVO: 2/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Záměrně ubíjející noční můra o lidské mizérii rámovaná tím, že si dva chlápci v postapokalyptické budoucnosti vyprávějí své sny, které se do sebe postupně skládají a propadají. Jako koncept jsou "Utajení bohové" v lecčems pozoruhodní - třeba ve schopnosti evokovat grotesknost snů. V nich se také ve zdánlivě každodenních prostředích odehrávají věci vzpírající se logice, které tahají na povrch hnilobu našich podvědomí. Chino Moya před diváky rozprostírá vyprávění, kde se může stát úplně cokoli, ale nestane se zde vůbec nic, což ještě umocňuje zastřešující frustraci. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Bizarní postapokalyptický povídkový film. Některé povídky jsou lepší, některé horší. Jako celek to nicméně moc nefunguje. Povídky často postrádají pointu nebo pořádný závěr. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama