Reklama

Reklama

Sněhová královna

  • Sovětský svaz Sněžnaja koroleva (více)

Obsahy(1)

Klasická pohádka v nádherném filmovém zpracování. Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Je krásná, ale její krutost nezná slitování. Sněhová královna - ledová vládkyně snažící se zmrazit každou vášeň na Zemi. Jeden z nejpůsobivějších pohádkových příběhů Hanse Christiana Andersena ožívá ve výpravné filmové pohádce, plné kouzelných triků i chytlavých písniček. Vydejte se společně s malou Gerdou na dobrodružnou cestu, na které potkáte mluvící zvířata, kruté loupežníky i roztomilé princezny, především však strašlivou ledovou vládkyni, která ve svém chladném království vězní malého Káje. Putování statečné Gerdy za záchranou očarovaného chlapce je plné nebezpečí, ale jak se říká v samotné pohádce: "Když máte čisté a milující srdce, nepřátelé vám nemůžou ublížit." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

S úctou, humorem, bez piety, s nadsázkou, s nezastřenou animací místo trapných triků, což není neschopností páchat triky na pohádkové úrovni. Třeba ten kalamář je světovej, stejně jako skřítek (ano, i v téhle verzi je skřítek, stejně jako v té kreslené). Snip - snap - snure, pure - bazelure, vůbec nevím, kde tenhle abstraktní vejšplecht vzali, ale rozhodně to funguje. Budu to říkat svým květinám a třeba konečně zas začnou kvést, místo aby pořád vypouštěly další a další nesmyslné šlahouny. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Člověk by si myslel, že sovětský film nemá kulisy vhodné pro andersenovský svět, ale omyl - Tallinn, město předlouhou dobu švédské, jí je. I pan vypravěč jakoby zhmotňoval, krom perfektní ruštiny, běžné představy o Hansi Christianovi. Loupežnická dcerka by se zase z fleku mohla Pippi Punčochatou. Ovšem její máti, ta je pro změnu veskrze ruská. Ve Sněhové královně se tedy mísí skandinávské s ruským, ale organicky, přirozeně a zábavně. Masky a triky sice již v dnešní době působí spíše roztomile zaostale než věrně, ale důležité je, že stále přejí diváckému zážitku. Kombinace animace s hraným filmem umožňuje i obrazy, které by dnes vznikaly v počítači. Pohádka o síle lidského srdce tak sympaticky důvěřuje svému divákovi, že sám dotvoří iluzi pohádkového světa. Dnes už jí prostor nebývá ponecháván a pokud ano, divák to filmu vytkne. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Po animovanej sovietskej rozprávke z 50-tych rokov prichádza prvá hraná rozprávka o snehovej kráľovnej, taktiež v podaní sovietskych tvorcov. A je to viditeľné, lebo je natočená v štýle Mrázika, čo by sovietskej najúspešnejšej rozprávky. Aj Snehová kráľovná má svoje čaro, milé postavy a zaujímavé kostýmy. Zub času sa ale podpísal na tom, že táto rozprávka už je v porovnaní s tými modernými len chabý pokus o kvalitné spracovanie rozprávky. Na oddych ale fajn. 55 % ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nečekal, ale po shlédnutí s dětma, jsem byl příjemně překvapen. Opravdu krásné zpracování, kde nic nechybí. Je tam dost zajímavých věcí, které jsem zatím jinde neviděl. Vtipné postavy, stojí za zmínku i různé vtipné drobnosti. Celkově velmi dobré dílko s vyváženým dějem a dobrým tempem. Od plného hodnocení odečítám * za dnes již dnes již slabé filmové efekty, které ale naštěstí moc nerušily. Plusem je, že příběh se vine různými prostředími a tak to je příjemně barevné a optimistické - ne tak depresívní jako jiná verze sněhové královny, která se odehrává skoro celá ve sněhu a ledu... ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

KRASOTA PRENÁDHERNÁ ... podarená rozprávočka so všetkým, čo k rozprávke patrí.....super zbojníci s podarenou kapitánkou, hovoriaci havran, zázračné predmety, Pán Škriatok, Pani Kalamárová, príjemné "modroočko" v hlavnej postave = dievčatka Gerdy, pekná príroda, semo tamo nejaké to kúzlo, na každom kroku farieb až joj, pár vkusných pesničiek i humor sa nájde ....... a hlavne celkovo PRÍJEMNÝ ZÁŽiTOK. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama