Reklama

Reklama

Les Temps morts

  • angličtina Dead Times
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Komedie
Francie, 1965, 10 min

Recenze (7)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DailyMotion/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +nápad -zpracování, dlouhá stopáž/// Takový jsem zřejmě byli, takový určitě jsme a pokud se něco nezmění, tak takový i zůstaneme. Výpovědní hodnota snímku je tedy jasná. Živé záběry jsou hodně dobré, ale samotná animace (které je až moc) je pomalá a zdlouhavá. Navíc mi snímek nedal nic nového. Navíc je to druhý snímek tohoto autora, který se u mě minul účinkem./// Celkem 48%/// ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Pravda, člověk je druhově tvor agresivní jako kdekterý jiný zvířecí druh, ale jen člověk dovede tuto svou vlastnost podněcovat a pěstovat - v sobě a hlavně v jiných. Toporovy kresby dodávají tomuto filmu strašidelný rozměr. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Dle mého nárzoru to není příliš sürealistické. Jen malinko. René Laloux vypráví příbeh o lidské přirozenosti: touze mít nad ostatními moc. A také o touze po tom pocitu, když je nečí život jen ve vašich rukou a vy rozhodujete. Samozřejmně že nejrychlejší cestou k moci je zbraň.Film na youtube (12.01.07) ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Co lze udělat pro budoucí mrtvolu? Dát jí možnost aktivní zábavy. Čím se zabývá člověk, pokud se nevěnuje zabíjení jiných lidí? Zabijí to, co se mu nejvíce podobá. Člověk si myslí, že tohle je dobrý život. Člověk je hrdý, když vítězí, a smutný, když prohrává. Mezi válkami, mezi lovem je mrtvý čas. Tento čas se každý snaží vyplnit co nejlépe, a dělá to mistrovsky." Nejmistrovštější kratochvíle je pak sledování hororů, thrillerů a BDSM ... No ... aspoň se to někdy zdá z výběru a hodnocení filmů nezanedbatelného množství místních uživatelů. Ocituji komentář jednoho nejmenovaného uživatele k jednomu nejmenovanému filmu: "Nadreálné, hodně ujeté, prvotně i druhotně strašidelné, s přihlédnutím k letopočtu vzniku a použité technice dokonalé. Že to není o ničem konkrétním, je mi putna... co naplat, mně se tyhle věci prostě líbí." ()

hrafnain 

všechny recenze uživatele

Syrový předobraz filmu Divoká planeta. ::: René Laloux, Roland Topor, Alain Goraguer, Boris Vian, Serge Gainsbourg, dost dobrá parta. ::: Film je to krátkej, ale hustej ::: Hudební podkres a celkový vyznění je zkrátka znát, a velmi dost by mě zajímalo, jak to vlastně celý bylo, a jak potom došlo ke spolupráci s Josefem Kábrtem, a tak vůbec. ;) ()

Reklama

Reklama