Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh čtyřdílné série se odehrává v postapokalyptické budoucnosti, kdy velká část souše zmizela pod hladinou moře a monstra z oceánu se pokoušejí zničit poslední zbytky lidstva. Tato monstra záměrně vytvořil kdysi slavný a respektovaný vědec Zorndyke tak, aby prospívala v oceánu a snažila se vyhubit lidi. Proti tomu z posledních sil bojuje Modrá flotila, k níž patří Modrá ponorka č. 6, které velí Iga Tokuhiro. Na jeho příkaz má mladá pilotka Kino přivést na palubu jeho velice schopného přítele Hayamiho, který před časem Modrou flotilu z osobních důvodů opustil a bojovat už nikdy nechtěl. Na zatopené město, kde Hayami žije, zaútočí monstra, a proto Hayami pomůže výsadku z Modré ponorky č. 6. Přes protesty Kino zachrání Hayami před smrtí nepřítele – mořskou pannu Mutio, která slouží na Lodi duchů pod velením monstra Verga. Hayami i Mutio cítí, že zabíjení nepřátel není správné, protože to jsou živé myslící a cítící bytosti, ale jejich velitelé žádají opak: vyhlazení všech příslušníků druhé strany konfliktu. Zorndykova monstra získávají stále větší převahu, a proto se Modrá flotila rozhodne použít atomové zbraně. Netuší však, že i to je součástí Zorndykova plánu... (bergenia)

(více)

Recenze (2)

yenn 

všechny recenze uživatele

Jhershaw má pravdu, že příběh o šíleném vědci, který se snaží vyhubit lidstvo, není z nejoriginálnějších (eufemismus), nicméně zde jej přeci jen trochu ozvláštňují vědcovy motivace a cíle, které nejsou tak jednoznačné, jak se zpočátku zdá. Že se jich snaží dosáhnout za pomoci zvláštních vyšlechtěných tvorů, také není revolučním nápadem, ovšem design stvoření se mi líbí, ať už jde o organické ponorky či sličné „sirény“. Boss muž-žralok však měl být namluven hlubším hlasem. Co se týče zpracování, autoři se odhodlali k (na dobu vzniku) odvážné volbě kombinace klasické kresby s 3D grafikou. Na té je věk poznat, ale mně osobně to příliš nevadilo a film tím získává na osobitosti. Totéž lze říci o netradičním jazzovém hudebním doprovodu, jenž mi však v pár scénách neseděl. Milovníci ponorek si k hodnocení mohou přičíst nějaký ten bodík. 6+/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

AKA Blue Submarine No. 6. Další postapokalyptický námět.... Šílený profesor Zorndyke nechal rozpustit polární ledovce a vychoval armádu mutantů. Přežilo jen málo lidí a ti teď bydlí v nejvyšších patrech mrakodrapů nebo na lodích a ponorkách. Poslední zbytky lidstva se chystají odrazit útok mutantů a zaútočit na profesorovu základnu. A v rámci toho sledujeme příběh Tetsu Hayamiho, který se zapřísáhl, že se do bojů už nevrátí, ale přesto nakonec svůj slib poruší. ____ Tím prvním, čím Blue Submarine zaujme, je animace. Kromě 2D postav občas probleskne 3D sekvence (většinou záběry na hladinu moře, resp. většina "rozmáchlých záběrů"). Bohužel tenkrát ještě nebyla technika na takové úrovni, jako dnes, a tak se to kvalitou blíží k videím z PC her. ___ Příběh jako takový je nic moc, antihrdina, který se nechce vrátit, tu už byl mockrát, stejně jako šílený profesor, který chce očistit svět od lidí. Co mě opravdu zklamalo, byl design druhé hlavní záporné postavy, profesorova "syna", což byl jakýsi žralok navlečený do brnění - nejspíš to mělo vypadat strašlivě, ale působilo to spíše komicky. ___ Navíc jsem byl z děje mírně zmatený a konec na mě nějak nezapůsobil, takže ty 3* jsou tak akorát. ()

Reklama

Reklama