Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři vědci objeví alternativní zdroje energie a ohrožují tím zisky producentů ropy. Dva z nich jsou proto zavražděni, třetí – doktor Coleman – atentátu unikne, ale zůstává v ohrožení, proto jej pod ochranu přebírá CIA a ukrývá jej ve Švýcarsku. Identitu doktora Colemana přebírá zvláštní agent 077 Bob Fleming (Richard Harrison), který přijíždí do Casablanky, aby odhalil, kdo za spiknutím stojí.

Film A 077, sfida ai killers byl jedním ze dvou, jež natočil italský režisér Antonio Margheriti jako variaci na Jamese Bonda. K dispozici měl ovšem omezené prostředky a také méně známé herce, natáčelo se v Ženevě a v Maroku. V Itálii měl film premiéru v únoru 1966, poté byl uveden ve většině západoevropských zemí. (argenson)

(více)

Recenze (4)

argenson 

všechny recenze uživatele

Na začátku samozřejmě vybouchne vrtulník a auto, mafiáni se válí na plážích obklopeni kráskami, agent se neválí, ten se musí permanentně bít. Jedna z krásek je pochopitelně Asiatka, aby se moc nepletly. A protože jsme v Maroku, pomůžeme si ještě záhadnýma Arabama a honičkama v nepřehledných uličkách mezi sněhobílými domy. Má to málo nápadité dějové zvraty, ale přehledný příběh, zábavné bitky a kuriózní formy vražd. Rozkošná je Susy Andersen pobíhající v podpatcích v nákladním přístavu, neméně půvabná Janine Reynaud v bezmála večerní róbě zasahuje do rvačky v podřadným pajzlu. Mě tyhle béčkový eurospy začínají bavit. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho zase div živa. :-) Už ta hudba na začátku, pak omámenej agent s kytkou za uchem, bitka v baru jak z Limonádovýho Joea, nablblá přiotrávená blondýna místo toho, aby zastavila, jede autem pořád dál, vstříc chladivým vlnám... Ale jo, jinak jako dobrý to je, barevný, hejbe se to, takže za tři s přehledem :-) ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Bob Fleming se po misi v Bejrútu vrací,bohužel už ale ne v plné síle! Využití kopců nad Monakem jako úvod mě potěšilo.Lokace Casablanca ale už dobře využita nebyla.Navíc obsazení je podobné jako v předchozím snímku a tady až na Harrisona hrají jiné postavy,tím myslím blond herečku která mi vadila dřív a tady mě už fakt štvala.Rozpočet je ještě menší než byl a ani Margehriti kouzlit neumí. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Bob Fleming se vrátil a opět to stojí za to. Příběh je docela komplexní, přinejmenším na poměry eurospy filmů, což znamená, že jde o víc než jen dostat agenta z jedné rvačky do druhé a po tuctovém začátku se docela rozvine. I pokud od eurospy čekáte jen humor a akci, můžete být spokojení. Film je skutečně zaplněn vtipy i vtípky a s akčními scénami se neplýtvá, o to jsou lepší. Casablancu tentokrát nevidíme jen jako změť exotických uliček, ale i jako moderní město, k tomu můžeme připočítat i slušný soundtrack. Za zajímavé považuji, že režisér, kterého špionský žánr docela dost minul pracoval s ansáblem, který patří prakticky do inventáře eurospy filmů (viz filmografie Mitsuoko). Ve výsledku tak dostáváme náramně podařený exemplář tohoto žánru. ()

Reklama

Reklama