Reklama

Reklama

Vetřelec z hlubin

  • Itálie Alien degli abissi (více)

Sci-fi s prvky hororu. Na sopečném ostrůvku uprostřed Tichomoří experimentuje chemická společnost E-CHEN s radioaktivním odpadem. Množství uvolňované energie přivolá vesmírného vetřelce, který se usadí v jezírku nedaleko kráteru sopky... (Davay Home Video)

Recenze (11)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok aký som čakal je zhustený do posledných, približne 20 min. Nechápem, čo viedlo tvorcov k tomu, že sa takmer hodinu filmu zaoberajú zápletkou, na ktorú stačilo 10 - 15 min. A titulné monštrum vyzerá zaujímavo, ale nemotorne a väčšinou z neho vidno len jedno lopotiace sa klepeto. Sklamanie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tento scifi horor měl zezačátku hodně rozporuplný rozjezd, který ovšem patřil do zcela odlišného žánru než pod jakým je uvedený. Máme šanci sledovat spíše dobrodružně laděný děj, kdy diváky v prvních chvílích nejspíš nejvíce zaujme pohledná herečka a pěkné prostředí, než cokoliv jiného. Akční honička džunglí a následná exkurze do hadího hnízda patří k tomu nejlepšímu, co je možno v první polovině vidět. Tím se dostávám k tomu, že po akční a dobrodružné stránce toho nemám tvůrcům co vytknout, střílí a utíká se tu ostošest, výbuchů je zde také nespočet, ale jakmile se na scéně objeví monstrum, začal jsem cítit ve vzduchu průser. No ono se hodně dlouho objevovalo jen jakési mechanické klepeto, takže jsem pořád očekával kdo je jeho vlastníkem a že jsem se načekal. Teprve ke konci filmu si na své přijdou i fandové scifi – protože tvor, který se přece jenom uráčil vylézt celý potěší především je. Nemůžu říct, že by nebylo jeho ztvárnění zajímavé, jenže já čekal něco trošku jiného. Asi nejvíc mi vadili ty jeho nepřirozené pohyby. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Udělat z toho tak třicetiminutový sestřih, bylo by to zajímavější. Ale i tak se to dalo celkem sledovat. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Vetřelec z hlubin“ je tak celkem standardně špatné italské béčko, kdy v tomhle případě je škoda, že to monstrum je zde skutečně minimálně, protože příběh, ve své hloupé naivitě, mě docela bavil, a postavám se podařilo, aby mě neodradily již po několika minutách. Vlastně jsem byl docela zvědavý, jak se to vyvine. Ale nevím, co jsem vlastně čekal, protože se to nevyvinulo nikam. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych filmov, ktore sa inspirovali kultovym Alien od Ridleyho Scotta, tentokrat v rezii Margheritti-ho. Monstrum je az prilis gumenne a neprirodzene, ale akcnych scen, vybuchov a nahanaciek je tuna viac nez dost. 50 % ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak útěk džunglí a scény před tím jsou jistě dobrodružné, ale se SF nemají společného zcela nic. To je až ke konci a musím dát dvacítku za nápaditou obludu. Za to dobrodrůžo předtím dám také dvacet. Proč zde nejsou uvedeni právě dva hlavní představitelé netuším. ()

Madax 

všechny recenze uživatele

Tento film u nás vyšel na videu asi v devadesátém druhém, nostalgicky si na něj vždycky rád zavzpomínám a stále uznávám většinu jeho kvalit. Jednou z nich je například netypičnost celého filmu, díky které je celkem originální - proto nechápu, kterak jej všichni považují za vykrádačku jiných filmů. Dost neobvyklé je například to, že monstrum o sobě dá vědět přibližně až v půlce snímku. Do té doby je to spíše jakýsi ekothriller o skupině ekologických aktivistů, snažících se zatrhnout nekalé úmysly jakési společnosti, která se zbavuje jaderného odpadu vhazováním do jícnu sopky. Dobrých třičtvrtě hodiny to opravdu nevypadá na sci-fi horor, spíše je to nenáročná, celkem svižná dobrodružná oddechovka. Teprve potom je přilákán radioaktivním sajrajtem onen Vetřelec z názvu. A jedná se o obludu, jakou zaručeně neuvidíte v žádném jiném scifku - její vizáž je naprosto originální a nenapodobitelná, třebaže pro každého jistě nebude lehké ji přijmout. Vypadá spíše jako stroj nežli živoucí bytost, všude samý kov a dráty. O přítomnosti biologické složky ale nelze pochybovat, zejména proto, že jakýkoli fyzický kontakt s monstrem znamená infikaci lidské tkáně jakýmsi parazitálním stadiem této potvory. Tím nejnápadnějším, čím se potvora vyznačuje, je její obří klepeto. Právě tohle klepeto vypadá krásně zlověstně a je to většinou to jediné, co z potvory vidíte - pohybuje se totiž často v podzemí jako krtek, pouze klepetem šmátrá po povrchu. Film je dobře koukatelný a rychle ubíhá, což částečně umocňuje jeho rozmanitější děj a kontrast mezi první a druhou polovinou. Je to sice béčko, ale velmi příjemné a povedené. Takže pokud máte rádi filmy tohoto typu ( monster - movie ), mohli byste so o tuto malou italskou lahůdku začít zajímat. 3 1/2 ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny ekologická agitka, jak zlá společnost hází nebezpečný odpad do sopky a pak honí ekologické aktivisty po džungli se samopaly a vrtulníkem. V poslední třetině vyleze monstrum napumpované toxickým odpadem děj je asi jasný. Být ten film ze 70. let, tak bych trikové svény pochválil, ale on je o 20 let mladší. Nejlépe by tvůrci dopadli, kdyby nechali hrdiny jen pobíhat po pralese, bojovat proti proradné korporaci a na SF linku se úplně vykašlali. Triky jsou bídné, ladit film do dobrodružné roviny první hodiny děje by nebyl žádný problém a dopadlo by to o poznání lépe. Hlavní hrdinové (Daniel Bosch a Marina Giulia Cavalli) nevybočují herecky z průměru, ale rolí se zhostili se ctí. Vtipné je, že na CSFD vůbec nejsou uvedeni v sekci "Hrají". Celkově film připomíné akční ekothriller, ke kterému někdo na sílu narouboval SF odbočku. Horor je zastoupen jen sporadicky. ()

Reklama

Reklama