Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duch Davy Crocketta se připojí k poutníkovi, který hledá zakopaný poklad. Protože na tentýž poklad si brousí zuby i řada ostrých hochů, duch, který je jaksepatří bojovný a nahání nepřátelům strach, může poutníkovi poskytnout vydatnou pomoc. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Radko 

všechny recenze uživatele

Začiatok celkom zaujal, no len čo sa figliarsky predajca zázračného elixíru zoznámi z duchom akéhosi hrdinu Divokého Západu začne všetko šliapať na jedno brdo. Obrazové ozvláštnenia v štýle bizarných výčinov pijúceho ducha svojim humorom, neustálym opakovaním jedného motívu a miestami aj realizáciou viac než čokoľvek iné pripomínali fantazijný humor slovenských televíznych pracovníkov, realizovaný v detských programoch typu: Slniečko na rukavičke, Matelko či Kuko. Tento druh humoru mi pripadal v detstve riadne otravný a priblblý, a ako som zistil pri tomto filme, ani po desiatkach rokoch sa na mojom vtedajšom vnímaní takýchto trapošín nič nezmenilo. Poznámka: Od filmu som si sľuboval viac, pretože ako som si zistil tuná na čsfd, v prípade režiséra ide o tvorcu obskúrnych, v rámci žánru divákmi pomerne priaznivo prijatých hororov. Nuž, niekedy ozaj platí porekadlo o šustrovi, čo by sa mal držať svojho kopyta. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western se vším všudy, avšak v komediálním vyznění. Máme tady mladého podvodníčka prodávajícího elixír mládí, který po použití spíše přivádí bolesti. Není tedy od věci, že je v každém městečku takřka lynčován. Jednou při útěku zapadne do nějaké jeskyně, kde se mu zjeví duch. A ten duch ho začne navádět k nalezení pokladu, který on sám nalézt nestihl. A tak se začnou dít věci. Ono by bylo totiž divné, kdyby o poklad neměl zájem také někdo jiný. Jedná se tedy o duchařskou komedii v krapet neobvyklém prostředí. A funguje to? No, jak se to vezme. Funguje, jen to místy nemálo zaskřípe. Snímek se skutečně nebere vážně a spíše si z tohoto žánru dělá legraci. Vtípků a úsměvností je dost, jen to kazí scény v podobě přepálených grotesek. Těžko posoudit, ale mohlo by něco takového lépe vyznívat, kdyby v tom hrál třeba Franco Nero? A co Terence Hill a Bud Spencer? Známých tváří je tu sice dost, jako třeba Fernando Bilbao či Manuel de Blas, ale i tak to prostě nějak vyznívá slaně a nemastně. Zkrátka tomu chybí patřičná jiskra a určitý šmrnc. Ale i tak je škoda, že je snímek v našich končinách poněkud neznámý. Ono těch duchařských filmů zase není tolik, aby byl divák přehlcen. Obzvlášť, když se jedná o Divoký západ. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství mladého lehkoživky hledajícího na divokém západě poklad. Pomáhá mu v tom bojovný duch mrtvého proti bandě hledající totéž.(50%) ()

Reklama

Reklama