Reklama

Reklama

Là dove non batte il sole

  • Hongkong Long hu zou tian ya (více)

Obsahy(1)

Čínskemu obchodníkovi Wangovi sa na západe naozaj darí a na akciách železníc už zarobil hotový majland. Práve preto sa stane cieľom zlodeja Dakotu (Lee Van Cleef), ktorý má v úmysle vylúpiť Wangov sejf. Na otvorenie sejfu je nútený použiť dynamit no nešťastnou náhodou pri tom zabije aj Wanga. Nešťastie je o to väčšie, že že v sejfe nájde iba pár bezcenných fotografií s nahotinkami. Čínsky vojvoda, ktorý do Wanga investoval peniaze je rozzúrený a pošle Wangovho synovca Ho Chiena (Lo Lieh) na západ, aby mu investované peniaze priniesol späť. Tam sa Ho Chien spojí s Dakotom a spolu sa pustia do hľadania ukrytého bohatstva. Prekvapenie ich čaká, keď zistia, že prefíkaný Wong ukryl lokáciu pokladu v tetovaniach na pozadiach jeho štyroch mileniek. (kitano)

(více)

Recenze (9)

kitano 

všechny recenze uživatele

Nad očakávanie kvalitný mix westernu a kung fu, s jednými z najžiarivejšich hviezd týchto žánrov. Desperát Lee Van Cleef a kung fu majster Lo Lieh. Viac sa dočítate tu. (7.8/10) ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Nečekaně kvalitní spojení spaghetti westernu a kung-fu filmu. Asi lepší pro nás westernomilce, choreografie bitek mi nepřišla nic moc, a přece jen většina filmu se odehrává na západě. Navíc je to i dost vtipná komedie, i přes pikantní námět mapy pokladu zakódované na ženských zadcích. Nabízí se srovnání s pozdějším filmem Tenkrát na Východě, ale Lo Lieh je mi osobně sympatičtější (i přes hrozný anglický dabing) než Jackie Chan, a hlavně, kam se Owen Wilson může hrabat na Lee Van Cleefa! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Od dôb, kedy divokým západom putoval krivdy naprávajúci sholinský mních Kwai Chang Caine, stvárnený analfabetom v oblasti bojových umení Davidom Carradineom nemám rád westerny, do ktorých je zakomponovaná kung-fu tematika, v Blood Money mi však takáto kooperácia aj napriek úplne idiotskému scenáru nevadila, za čo v nemalej miere vďačím s nadhľadom hrajúcemu žánrovému mazákovi Lee Van Cleefovi. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Videl som už mnoho bizarností ale spaghetti western spojený s kung-fu filmom, na môj veru, ešte nie. Je to zábavné vďaka svojmu spracovaniu. Pretože keď sú vidieť scény Talianskeho Westernu, tak ide o čisto krvný Taliansky Western s dobovými hercami. A keď sa príbeh odohráva v Číne máte pocit akoby ste sledovali film od Shaw Brothers Studio. V tomto mi to príde sympatickejšie ako napríklad film Charlesa Bronsona Rivali pod červeným slnkom . Samozrejme aj to bol dobrý film ale bol už taký moc Americký, hoci ho nakrúcali takisto Taliani. Herecké duo v podaní legiend Lee Van Cleef a Lo Lieh ma nesmierne bavilo. Lepšiu dvojicu si hádam ani nedokážem predstaviť. Ich rozdielnosť ich spájala, žánrové dopĺňanie sa bolo skvelé. O to viac ma zamrzelo že to celé išlo v takom-nejakom duchu komédie. Moc sa to nebralo vážne a vtipy sa strieľali zo všetkého. Síce tu boli originálne, a na žánre dych berúce scénky (napríklad Catling gun medzi dvomi koňmi a záverečný shootdown), dalo sa však vidieť že to bol režisér Talian a nikdy nenakrúcal bojové scénky. Lo Lieh je macher ale hrozný strih bojov už nedokázal zachrániť ani on. Neraz som videl že bojovníci vrážali do vzduchu a tak ďalej. Tie časti mal prebrať nejaký šikmooký tvorca. Nevadí, bavilo ma to a multižánrový soundtrack taktiež. 3,5* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nejsem velmi funda spajania sa spaghetti westernu s kung fu filmami, ale tu Margheriti /Joko Invoca Dio ... emuori, Danza Macabra/ natocil lahko nadpriemerny film, ktoremu kraluje hlavne Lee Van Cleef. Nieco ako Rivalove pod rudym Sluncem, akurat rezisersky na urovni, nuda vladla len v strede, a dialogy hlavne v strede slabe. Ale ako hovorim, sinymi atributmi su talentovana rezia, Lee Van Cleef to slusne taha a tiahne sa to v odlhacenom, trochu komedialnom duchu : 74 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Proti kombinaci westernu a kung fu nic nemám, ale nesmí to být naprostá blbost a k tomu špatně natočená, jako v tomto případě. Zvláště bojové scény jsou naprostá tragédie. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Bojové scény jsou bohužel navzdory obsazení ostříleného kunf-fu mlátiče hodně slabé, ale zachraňují to přítomnost Lee Van Cleefa a roztomilé ulítlý scénář. Trochu mě také mrzelo, že pojízdný kostel svérázného kazazele zůstal zcela nevyužitý... ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Na odpočinek takřka geniální věc. Ta koprodukce už sama slibuje ztřeštěnou jízdu a té se nám také dostane (obzvláště ten pojízdný kostel:-D). Jediná škoda je, že jakmile se Van Cleef trochu rozehraje, ostatním postavám začne docházet dech. Pravé bohatství se nachází na zadku ženy! ()

Reklama

Reklama