Reklama

Reklama

Tkaničky

  • Itálie Lacci (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Neapol, počátek 80. let 20. století. Dosud šťastné manželství Alda (Luigi Lo Cascio) a Vandy (Alba Rohrwacher) je podrobeno zkoušce. Aldo se jednoho večera své ženě nečekaně přizná, že jí byl nevěrný. Zraněná a rozzlobená Vanda se snaží skrýt zklamání před svými dvěma malými dětmi, aby neprozradila, že jejich útulný byt už není bezpečným přístavem důvěry a lásky. Pouta, která rodinu spojují, jsou však silnější; o tři desetiletí později jsou mnohem starší Aldo (Silvio Orlando) a Vanda (Laura Morante) stále svoji, ale jejich manželství i vztah s již dospělou dcerou Annou (Giovanna Mezzogiorno) a synem Sandrem (Adriano Giannini) jsou navždy poznamenány tím, co se stalo před lety. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě v tom filmu sral jen ten chlap, pake ale začala svým hloupým chováním (taháním do hádek s mužem své děti) i jeho žena, pak i milenka a nakonec i děti, opravdu co postava to super kreten. Jedinej kdo z toho vybruslil z čistým štítem byl ten kocour, ten taky jedinej měl rozum a šel od nich všech do hajzlu, asi jak řekl policista v tom filmu, šel na námluvy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív byl fotr na pěstí, a tak jsem se hned lekl a říkal si, jestli se nebude jednat o nějakou tu feministickou reakci na to, jaký jsou chlapy zlo. Jenže pak se jako kráva začala chovat máma a já začal přemýšlet, jak tohle skončí. Někdy po půlce filmu jsem si dokonce říkal, že by Italům tříhvězda slušela. Na poměry problémů v rodině to nebylo tak italsky uřvané, jak jsem tušil. Jenže pak se to ztvrtlo a emoce přestaly dávat smysl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Portrét megadementov, ktorého vrcholom je kompletné rozbitie jedného baráku. To mi bol ale páreček. Ženská vo flanelke a rozgajdaných nohaviciach a chlap s takými spotenými mapami na košeli, že človeku až nozdry skrúti. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Výborně vybrané typy a téma rozchodu-nerozchodu a jeho vliv na další osud manželství a na osudy dětí po třiceti letech. Pozoruhodně jemná psychologická hra všech zúčastněných, která diváka vtáhne do problému. A k tomu kočka zvaná Labes, čili podle výkladu muže La bestia, ale podle slovníku také latinsky ničivost, úpadek.(max.70%) ()

Související novinky

8. ročník MittelCinemaFest bude online

8. ročník MittelCinemaFest bude online

23.11.2020

Začíná VIII. ročník Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest, který je na programu od 26. listopadu do 3. prosince na platformách MYmovies.it a LIVE moje kino v bezplatné online… (více)

Reklama

Reklama