Reklama

Reklama

Noc v ráji

VOD (1)

Mafián se po brutální tragédii stane štvancem a skryje se na ostrově Čedžu, kde se dá dohromady se ženou, která řeší vlastní vážné problémy. (Netflix)

Recenze (44)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem byla z provedení malinko naštvaná. Však víte, příliš "netflixovské", na Ameriku hrající si, málo korejské. A protože už je to dávno, co jsem viděla režisérovy starší (a za mě tenkrát povedené) kousky, nevzpomínám si, jestli se v tomto duchu táhla jeho tvorba už kdysi. Na co jsem si ale vzpomněla, je téměř bezmezná brutalita, které jsou Parkovy filmy plné. V tomto asi ani v Koreji nemá konkurenci. Ač si na brutalitě neujíždím, musím uznat, že konec v podstatě udělal film dobrým. Takže pokud vás láká krásné Jeju, poskvrněné hektolitry mafiánské krve, asi byste to měli vidět. Mně stačilo jednou, 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pod pojmem brutální a nekompromisní gangsterka si představuji něco jako třeba Gangs Of London a nebo druhý Raid.Do těch má Night In Paradise ovšem sakra daleko.Je pravda,že když dojde na akci,tak dokáže solidně vystrčit růžky a příjemně překvapit,ale bohužel těch momentů je málo a mnohem víc je tu omáčky okolo.A ta omáčka je žel bohu nedochucená a nedovařená.Příběh sám o sobě není moc zajímavý a to samé platí o hlavním hrdinovi.Trochu to sice zachraňuje jeho parťačka,ale i ona (ač sympaťanda) je vlastně plochá a jednorozměrná figurka o které se nic moc nedozvíme.Mít to hodinku a půl,bylo by to jinší kafe,ale víc jak dvě hodiny jsou prostě moc...60% ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Korejci mi po dlouhé době opět připomněli, že u nich s happy-endem by člověk neměl opravdu počítat. To pomalé utrpení hlavního hrdiny na konci se nesleduje přijemně. Pak přijde menší katarze, aby divák na konci dostal finální ránu do hlavy. Škoda, že se to trochu vleče a zkrátit o 20 minut by neškodilo. K dobru je i to, že to nespadne do klišovité romantiky. 8/10 ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca noirova krvava krimi-drama z Južnej Korei.Pomsta sa javi ako ustredny motiv filmu,ide o mimoriadne pochmurny a depresivny film,ktory sa odohrava v nihilistickom svete gangstrov,kde chyba aka kolvek spravodlivost.Jednou zo silnych stranok filmu Noc v raji je jeho evokativne pomale rozuzlenie a jemne portrety postav,ktore prechovavaju jadro intenzity hlboko vo svojej psychike. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Park Hoon-jung nezklamal a servíruje šíleně brutální a syrovou gangsterku, která je dalším solidním zářezem do jeho sbírky. Po těch dramatech a soft Thrillerech za rok 2021 Jížní Korea do toho šlape svým vlastním stylem a předvádí zde silný a zajímavý příběh s hutnými charaktery, kde vše má své správné místo. Vizuálně je to Nolanovsky chladné, tempo je místy opravdu pomalé ( to je má jediná výtka), hudba zapůsobí, atmosféra místy surreální, kamerové záběry artovější a když dojde na akci, tak násilí je zde prezentováno v takové míře, až je to pomalu " Oslava násilí". Na každou sviňi se zde vaří voda, atmosféra je bezútěšná, syrová, nepříjemná, film je k postavám absolutně nekompromisní. Finále ve skladě pěkně graduje a scéna v restauraci je vyloženě šokující a brutální jak prase ( Přestřelky jak z Evansového Gangs of London) a když došlo na řezanou s noži, tak jsem si vrněl blahem jak už dlouho ne. Je to pořádná chlapská podívaná a silný film. Kdyby měl film rychlejší tempo a přidal by více akčních scén, tak je to pětihvězda jak vyšitá. Film není pro mainstream diváky. 7.5/10. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama