Reklama

Reklama

Sestry Macalusovy

(festivalový název)
  • Itálie Le sorelle Macaluso (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maria, Pinuccia, Lia, Katia, Antonella. Dětství, dospělost a stáří pěti sester narozených a vychovaných v jednom bytě v posledním patře domu na předměstí Palerma. Dům, který nese známky plynoucího času stejně jako ti, kteří v něm vyrostli a kteří v něm stále ještě žijí. Příběh pěti žen, jedné rodiny, těch, co odcházejí, těch, co zůstávají, a těch, které odolávají. (MittelCinemaFest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Syrový a autentický film pokoušející se něco sdělit o sesterství. Jestli se občas vzbudíte a máte nesnesitelné nutkání vykřičet vaše srdce, pak je tento film pro vás. Je to můj oblíbený žánr "sentimentalizace" rodinné tragédie, kde všechny postavy glorifikují zemřelého tak dlouho , až divák dostane cukrovku. Kvůli velkému počtu postav upadá jejich vývoj a časem dramatizace. Hojné je používání nahé představivosti. Ale nahé tělo by ozvláštnilo tento všední filmový zážitek, který je emocionálně manipulativní a zároveň vypravěčsky prázdný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když někdo vedle Vás u žraní mlaská a Vy máte sto chutí mu vlepit takovej párfacek, že vezme druhou o zem? Tak to je případ tohoto filmu. Navíc italský stereotyp tu přešel do takového extrému, že se z příběhu sester Macalusových stalo vymítání sester Macalusových. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pekné kompozície sprevádzajú silne depresívny príbeh jednej rodiny. Pocitovo mi to pripomenulo Bergmanove filmy. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Fuj, na tenhle holubí výkal na parapetu jsem skoro pozapomněl. Nejhorší italská šmíra, vyděračství, nevkus, přepálenost a naprosto kreténská scéna jízdy rakve, kterou mám soukromě vedenou jako výbřed roku 2020. ()

Galerie (7)

Související novinky

8. ročník MittelCinemaFest bude online

8. ročník MittelCinemaFest bude online

23.11.2020

Začíná VIII. ročník Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest, který je na programu od 26. listopadu do 3. prosince na platformách MYmovies.it a LIVE moje kino v bezplatné online… (více)

Reklama

Reklama