Reklama

Reklama

Challenger: Poslední let

(seriál)
  • USA Challenger: The Final Flight
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o přípravách startu raketoplánu Challenger a o tom, co následovalo po jeho explozi, ke které došlo 28. ledna 1986. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tragédie Challangeru mi byla samozřejmě známá,ale nikdy jsem o ní neviděl žádný dokument,takže za tohle jsem opravdu rád.Tahle minisérie je opravdu hodně dobře zpracovaná a ukazuje onu tragédii v širších souvislostech včetně toho jak se mise rodila,mikropříběhů posádky a jejich rodin i následného vyšetřování.Pro "fanoušky" muset see,ale věřím že dokáže oslovit i ty co tahle tématika úplně míjí...80% ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa rozhodne Netflixu podarilo vo všetkých smeroch ! Technicky dobre spracovaný dokument, ani dlhý ani krátky, emocionálne na normálnej úrovni vzhľadom na národnú katastrofu. Svedectvá podané dostatočne presvedčivo. Takto si predstavujem racionálne a výpravne spracovaný dokument k historickej udalosti. " Hovoriacich hláv " bolo minimum, mali sme tu viac ako dosť skutočných historických záberov. Kolega Arsenal83 píše : nikto nebol pripravený na katastrofu. No smutné je, že bol a len sa čakalo kedy to praskne a kedy sa to stane. Bohužiaľ ako vždy kravatáci ak o niečom rozhodujú dopadne to takto. Ak dodávateľ pomocných motorov NEODPORÚČA let pod mínus 11 C a v ten deň bolo - 3,5 C tak to ináč ako brutálny šlendrián nemožno nazvať. JE veľká škoda, že následné vyšetrovanie sa vytratilo do stratena a špičky NASA neboli potrestané už len kvôli siedmym skutočne špičkovým ľuďom od náročnej branže. A tie zahmlievacie PR kecy o " chvoste " to je kapitola sama o sebe. NASA potrebovala ďalšie lety a rýchlo rýchlo aby prichádzali financie z kongresu. Potvrdilo sa znovu to, že nič sa nerobí pokiaľ sa naozaj zle nestane. Žiaľ.  100 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vzrušujúce napriek tomu, že viete, ako to dopadne. Vrcholom bol pre mňa dychberúci až onemujúci záver tretej časti. Štvrtá sa už vezie v tejto línii a prináša jeden z top dokumentov, obrázkov a výpovedí, čo sa týka vesmírnych tragédií. Silné. Emocionálne. Pripomenulo mi to až Titanic. Nikto nebol pripravený na katastrofu. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Filmaři si zřejmě ukousli až příliš velké sousto. Je to těžké a silné téma na dokument, které ovšem reálně nevydá na víc než dvě epizody. U některých částí jsem tak měl pocit, že dokument již není o Challengeru samotném, ale spíše o politice a agentuře NASA všeobecně. Ve třetím díle, už mě začalo iritovat neustálé opakování pár vět o špatných gumičkách. Bohužel ani emotivní pasáže ve mě nic nevyvolali a to jsem si říkal, že bych si rád pobrečel. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Keďže ma "bavili" Letecké katastrofy a Sekundy pred katastrofou, pustila som sa do minisérie o výbuchu raketoplánu Challenger v r. 1986. Dozviete sa mnoho podrobností nielen o tomto vesmírnom projekte, ale aj o organizácii celého letového programu v období, keď bolo dôležité aj vo vesmíre byť o krok pred Sovietmi. Samozrejme, aj v tomto prípade, išlo o zlyhanie človeka - sedem ľudí nemalo šancu prežiť a boli vážne indície, že sa to stane. Prekvapivé po technickej stránke bolo, že samotný výbuch prežili, ale zahynuli po náraze padajúceho modulu na morskú hladinu.. A dôsledok? Dodnes do vesmíru nelietajú bežní ľudia, ono to také jednoduché nie je. Film pre všetkých zanietencov kozmonautiky. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama