Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Steffi právě dokončila střední školu a těší se na poslední třídní výlet do Paříže, kde chce prožít první romantickou noc s Fabianem, svou středoškolskou láskou. Stane se ale něco, s čím nikdo nepočítal. Jednou lékařskou kontrolou se pro Steffi všechno mění. Má před sebou jen necelý rok života. Její matka Eva se ji okamžitě snaží ochránit před vším, co by mohlo Steffi ještě více ohrozit. Tedy i před plánovaným výletem do Paříže. Její otec, evangelický pastor, jí naopak v rozletu bránit nechce. Jak má teď Steffi s tou situací naložit? Jednoduše, rozhodne se jednat. A to okamžitě! Spolu s charismatickým a tajemným motocyklovým akrobatem Stevem, kterého právě potkala, utíká z domu ve svém novém pick-upu a vydává se kam jinam než do Paříže. Musí přeci dotáhnout do konce plánovanou romantickou noc s Fabianem! V patách má ale lehce vyšilující matku a mlčky trpícího otce. Ale co na tom záleží, na světě je krásně a Steffi si užívá, jak jen to jde. Projížďka na hřbetu krávy, krádež na benzínové pumpě, první tetování (co jiného než rebelský text „Bože, ty seš hajzl“), první kocovina, přespání v luxusním hotelu (samozřejmě bez placení). To jsou zážitky, pro které stojí za to žít. A do toho ten Steve… (CinemArt)

(více)

Recenze (24)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nakonec to bylo překvapivě dobrý. A to hlavní díky tomu, že se tvůrcům moc hezky podařilo odlehčit snad jedno z nejtěžších témat, které lze zfilmovat. Vývoj chování rodičů je sice dost nepravděpodobný, ale budiž, potom s nimi byla fakt sranda. Hlavním plusem filmu ale určitě zůstává ústřední dvojice, ti mají skvělou chemii. Sinje Irslinger je navíc zajímavá, neokoukaná herečka (tedy aspoň pro mě), u které máte pocit, jako že je téměř v každé scéně někdo úplně jiný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo ma, že film je inšpirovaný skutočnosťou, myslel som, že ide zase len o opláchnutie starej známej témy - mladé dievča so smrteľnou chorobou a spôsob, ako dožiť + slzy na konci. Na prekvapenie tento film toto neponúka, ponúka len útok na vieru a zúfalé rozhodnutia. Žiadny silný Bucket List. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Proc se lide zamiluji kdyz vidi druhou osobu poprve a vubec ji neznaji? Par momentu ma z divaku vyzdimat emoce, pritom jde o vylet za sexem. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vcelku fajn pro zobáčky či dojímáčky. My, co kdysi polykali slzy v Minikinokavárně při Klepání na nebeskou bránu, (mimochodem odkaz na slavný film "Kdo by chtěl vidět moře?" plus Tilovo zřejmé angažmá- příjemné), s takovým pojetí problém asi nemáme. Je to sice pro děcka a cajdáček, ale pěkný. A že už jsme to všichni někde viděli? Ano, viděli. Nevadí. Zvlášť v době, kdy jsme všichni viděli a slyšeli Duška s pravděpodobným tumorem mozku nebo spíš úplně bez mozku? Čas ukáže. Ale na každé prase se voda vaří! Rodičům a blízkým onkologicky nemocných dětí, všem onkologicky nemocným i jejich spolubojovníkům: serte na populistického ezoubožáka i na všechny jeho vymaštěné fandy. To vám říkám jako člověk z oboru. Přeji hodně sil a štěstí! A když by mělo dojít na kérku, která vás nebude trápit ve stáří, tak tuhle: Bože, ty seš hajzl! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že můžeš milovat život tolik, že ho necháš jít?" Filmů o těžce nemocných umírajících mladých lidech vyrovnávajících se s více či méně náhlým životním zvratem už bylo natočeno relativně dost (Hvězdy nám nepřály, Láska a jiné závislosti, Spolu to dáme atd.), takže v tomto ohledu nepřináší Bože, ty seš hajzl žádné nové téma, a proto bylo třeba vsadit na herecké obsazení a budování atmosféry, což se ne vždy vydařilo. Snímek pracuje jak s vážnou, tak i s humornou notou a přechody mezi oběma polohami se mu z větší části podařily, avšak ne pokaždé - viz postava matky a její nekonzistentní chování. Titulní dvojice mi byla však nadmíru sympatická a velice mě zaujala sekvence s Jasmin Gerat. V neposlední řadě musím zmínit milý soundtrack. Lepší tři hvězdičky! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Smutný a zároveň krásný film, skvělá hudba, skvělý herci. Dozvědět se takovou zprávu nechce nikdo, ale záleží jak se tomu člověk asi postaví a jak bude nakládat se svými dny, je těžké to pochopit. Krásný film se srdcem na správném místě. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Kdyby měla hlavní protagonistka filmu za otce Liama Neesona, který má cestování do Paříže v malíku, bylo by po pěti minutách vymalováno. To by byla ale hrozně velká škoda, takže zaplať pánbůh "D za Tila Schweigera v roli faráře, zásluhou něhož si má divák možnost užít tuhle velmi podařenou dramedy road movie. Film má slabší snad jen úvodní čtvrthodinu, ale režisér v ní divákovi dopřává alespoň intro ve stylu Mission Impossible - Ghost Protocol, kdy vidíte ve flashforwardu část jedné z významných akčních scén. Bože, ty seš hajzl jede zhruba od své cca 15 minuty opravdu ve svižném tempu a v některých pasážích tam scénárista posílá jednu hlášku za druhou. K těm nejpovedenějším, kterými nic neprozradím, patří „Všichni s *** chcou přece k moři“, a nebo „Fabi, do toho“. V ten moment letí úslint, případně popcorn z pusy v tom lepším případě do respirátoru, a v tom reálnějším na zátylek před Vámi sedícího diváka. Bože, ty seš hajzl kombinuje prvky a charakteristické rysy postav ze snímků Stalo se jedné noci, Za borovicovým hájem, Hvězdy nám nepřály, což zní jako hodně neotřelá a lehce šílená kombinace, ale žádný z výše uvedených titulů nekopíruje a drží si naprosto osobitý a nezaměnitelný styl, který mně osobně velmi sedl. Ten, kdo ujíždí na romantických příbězích, road movie a není příznivcem „amerických“ citových vydíraček, tomu můžu film vřele doporučit. Za mě velmi poctivých 8 z 10. Dva bodíky dolů za „úvod“, přesněji řečeno vyloženě špatnou nemocniční scénu a pár scénáristicky nedotažených scén, ale ty na úkor zábavnosti snímku rádi odpustíte. Motivační jednohubka s poselstvím "Žij naplno každý den, protože nevíš dne, ani hodiny." Viděno na Torenovo dabing poprvé projekci pod záštitou Totalfilmu :D 👍 (13.7.2021) ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Kvalitní scénář, výborné neotřelé dialogy ze života, žádné klišé.  Přirozený, inteligentní  film, kterých je dnes jako šafránu. A hlavně překvapivě především vzhledem k hlavnímu tématu vtipné a natočené s lehkostí a nadhledem. Nečekala jsem, že se u takového filmu budu chvílemi skvěle a od srdce bavit. V jednu chvíli jde film i do krimi a thrilleru. Užijete si i road movie. Určitě jsem se nenudila. Navíc je natočen podle skutečné události. A opět potvrzuje mou tezi, že nejlepší filmy bývají dle skutečnosti a knižních předloh. Troufnu si říci, že se mi líbil i o kapánek více než Hvězdy nám nepřály. Připravte si kapesníčky. 🙏❤️👍👌 P.S. Čtvrtá úroveň lásky is the best. A vvvvvoooooo tom to je! 😉 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ganz schmackhafte Deutche Limonade. 1)  Názorový vývoj postav (zejména Stefiinich rodičů) byl chvílemi jen těžko uvěřitelný, ale skousnout se to dalo._____ 2)  Důvodem, proč jsem se na film díval, byl 27letý Max Hubacher (cirkusák Steve), který zde ovšem zvlášť sexy nevypadal._____ 3)  Zato 21letý Jonas Holdenreder s dětskou tváří (Steffiin milý spolužák Fabian) byl fakt pěkný. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič takého, čo by sme tu už nemali. Akurát skombinovali road movie s príbehom o dievčati s rakovinou, ktorej už nezostáva veľa času a chce sa ešte stihnúť "utrhnúť z reťaze". Aj keď moc nechápem ako sa zo slušnej a zodpovednej dievčiny môže stať zrazu taká nezodpovedná a extrovertná krówka. Čo sa týka samotného deju, tak sa na to dalo pozerať, miestami to bolo fakt bláznivé (doslova neuveriteľné), takže ma zarazila hláška na konci, že je to "based on true story". Škoda, že keď už prišli do toho Paríža, tak si ho aspoň nepozreli... Nuž, celkovo nič extra, ani tie postavy ma nejako neokúzlili, ale aspoň tých niekoľko ironických dialógov tomu trochu pomohli, a aj výstižné tetovanie. 2* ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na základe názvu som čakal nejaku fajn vzťahovú komédiu, nie rakovinou pokúrovanú teen road movie romantickú píčovinu. 1 z 5 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Přesto, že je to německé romantické drama, není to úplně špatné. sice lehce předvídatelné, ale nápad není úplně špatný (prd nápad, je to podle skutečné události)... Docela koukatelné, ale že by to byl nějaký filmový průlom, to ne...50% ()

SatyR.film 

všechny recenze uživatele

Všetko sme už videli veľakrát predtým. V úlohe 16 ročného dievčaťa s rakovinou 25 ročná herečka, to fakt nie. Na viac ako jednu hviezdu tento snímok určite nemá. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy o umieraní, no však kto má však ?. Tento je ale iný, tú nie je spomalená hudba, neustále tečúce slzy a sople. Toto je taký milý až komediálne ladený road movie. Navyše podľa skutočnej udalosti čo ma prekvapilo. Neurazí ani veľmi nepoteší, zlatý zaslúžený stred. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nemecky mix komedie,dramy a romantiky podla skutocnej udalosti sa vydaril na jednotku,velmi pekny film so sympatickou dvojicou a dojemnym pribehom,ktory pohladi na dusi,aj ked je smutny,boze,ty si hajzel...:-) ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Zopakovať si Klopanie na nebeskú bránu, ale v inej pozícii nie je zlý nápad. Táto komédia prináša so sebou slobodu a túžbu po živote v každom zábere. Veľmi pekne podané i keď smutné. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že v tomto prípade hovoríme o nemeckej verzii mojho obľúbeného A Walk To Remember. Je až neuveriteľné, ako Nemci dokázali podať tak ťažko stráviteľnú tému do akejsi pohodovej romantickej komédie, ktorá vôbec netlačí na pílu a nie je až tak presladená, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Navyše keď si uvedomíme, že sa jedná o skutočný príbeh, tak je to ozaj silný snímok s veľmi citlivo zobrazenou tragickou realitou. Keď k tomu pridáme ozaj sympatické herecké obsadenie na čele s hlavnou predstaviteľkou Steffi, tak nemôžem dať iné ako silné štyri hviezdy. 80 % ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama