Reklama

Reklama

Smrtelná kořist

  • USA Deadly Prey
Trailer

Brutální skupina žoldnéřů unese lidi, které chce použít jako živé terče při výcviku svých jednotek. Ovšem únosem Michaela Dantona udělali velkou chybu, role se obrací... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (147)

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Za překvapivý závěr rozhodně palec nahoru, ale filmu, kde pitomec s mulletem a v upnutých šortkách loví partu křupanů v maskáčích, nemůžu dát nic jiného než odpad. Styděl bych se pak sám před sebou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SAKRA! NELOVÍME MY JEHO, ALE ON NÁS!...“   To jsem se takhle rozhodl, že bych mohl mrknout na nějaký „béčko“. Pročetl jsem komentáře… a vyhrála tahle videokazetová sračka. Nebo skvost? Granát vybouchlej u nohy potrhá kalhoty, strašlivý herci (jsou to vůbec herci?), svalnatej, olejem namaštěnej metrosexuál běhající po lese, dialogy rychlý a úderný – stejně jako akce, která je pitomá, ale je jí hodně. Vlastně hned o začátku! No strašná píčovina…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět zjednodušenou (ale kurevsky!) verzi Ramba. 2.) Chcu zavzpomínat na starý (dobrý?) časy.  ///              PŘÍBĚHHUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

David A. Prior předběhl svou dobu a může dnes být nahlížen jako jeden z průkopníků jednak amerického nezávislého filmu, potažmo i fenoménu "švédování". "Smrtelná kořist" představuje pádný doklad přesvědčení, že aby se kdokoli stal filmařem, stačí vzít do ruky kameru. David se takto spolu s bratrem Tedem vydal do lesů za domem a dali vzniknout vpravdě legendárnímu snímku. Jejich parafráze na osmdesátkové akčňáky s nezdolnými stroji na zabíjení z vietnamské džungle zaujme především revolučním formálním konceptem, který lze nazvat jako absolutní rám. Zatímco jiné filmy se zpravidla snaží navozovat dojem, že rám divákům prezentuje pouze výřez z mnohem většího diegetického světa, zde naopak hranou rámu celá fikce končí; jinými slovy dokud se něco neobjeví v obraze, tak to neexistuje, což v praxi vede k tomu, že postavy jsou náhle atakován protivníky, kteří se doslova před jejich zraky náhle objevují v obraze. "Smrtelná kořist" tento formální postup, převzatý z grotesek Bustera Keatona, využívá k navození krajně klaustrofobní a zneklidňující atmosféry neustálého ohrožení, která utváří nosnou paralelu vůči paranoii a strachu v době konce studené války. Tuto významovou rovinu dále podporuje samotný děj, či chcete-li obsah snímku, kde hrdina navzdory své nezdolnosti, manifestované jeho permanentně napnutým svalstvem, a schopnosti přežít i zabíjet, manifestované nekonečnými haldami padlých nepřátel, ve výsledku stejně nemůže odvrátit utrpení a tragédii svých blízkých. Jeho bolestný závěrečný výkřik pak představuje výmluvnou existenciální tečku za celým vyprávěním. Když ponecháme žerty stranou, představuje "Smrtelná kořist" výmluvný doklad faktu, že bez ohledu na to, co hlásaly piktogramy přístupnosti na kazetách, videotrh a celá direct-to-video žánrová produkce v prvé řadě cílily na dospívající chlapce kolem deseti let. Prior coby trashový Peter Pan skvostně evokuje dětské hry na akční hrdiny či válku, kde se také na prostoru malého lesíka za sídlištěm může odehrát válečný konflikt celosvětového rozsahu, je vypáleno nekonečné množství nábojů a padají zástupy nepřátel, ale stejně jako v dětských hrách i zde je možné si prostě na chvilku jen tak odskočit zase domů, přezbrojit a vrátit se zpět do vřavy. V dnešní kinematografii se těžko najde takováto ohromující podívaná. Inu, opravdová od Priora. Navíc ve vydání na VHS v ČR s nezaměnitelným bonusem dabingu režírovaném příznačně nikým menším než Zdeňkem Troškou. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Wow, tohle je jeden z nejlepších akčních shlasher braků, co se u nás kdy objevil. Koloval videpůjčovnami pod názvem SMRTÍCÍ KOŘIST. Představte si hodně brutální variaci na KOMANDO, kde je ale hlavní padouch k smrti umlácen svoji useknutou rukou!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My nelovíme jeho, ale on loví nás." Cvičení komand pro diktátory je jistě záslužná a náročná práce, při které se holt občas musí někdo unést a zabít. To je pochopitelné, ale unést bosou kombinaci Tarzana, Ramba a Bon Joviho při vynášení smetí nebyl ten nejlepší nápad. Tenhle týpek je totiž mistrem světa ve vrhání kamenů, házení granátu do rozkroku a likvidaci tanků holýma rukama, takže o zábavu je postaráno. Já se tedy Michaelovým "nakopáním do prdele" v rytmu osmdesátkové muziky pobavil naprosto skvostně, přestože filmovými kvalitami tohoto snímku oprávněně opovrhují béčkoví, céčkoví a dokonce i někteří déčkoví režiséři. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ted Prior běhá polonahej po lese v malých trenkách, jí žížaly a likviduje vojsko po desítkách, který ho chtělo použít jako kořist pro výcvik svých vojáků, jenže to netušili, že Ted je elitní vysvalenej Rambo kříženej s Johnem Matrixem. Prostě jasný osmdesátkový akční béčko přesně na vymletí mozku, který na nic nečeká, nezdržuje se s vysvětlováním příběhu nebo nedejbože s charakterama a stříhá si to od akce k akci jak to zrovna vyjde ()

choze 

všechny recenze uživatele

"NECHAL NĚJAKÉ STOPY?" - "JEN MRTVOLY." Tenhleten na obou stranách oceánu nostalgicky vzpomínaný videokult vyvařený z RAMBA a akčně-hvězdných ambic Priorova bráchy Teda mě ve své době nějak minul a já byl po 4 zhlédnutých priorovkách a nadšených komentech na IMDb ("NEJLEPŠÍ NEJHORŠÍ FILM VŠECH DOB!") na jeho opus magnum více než zvědav. Jaké ale bylo mé zklamání, když jsem ho zřel a seznal, že jde jen o další řadovou priorovinu, nad kterou může povykovat jen ten, kdo od Priora nic jiného neviděl. A ona kultovní scéna, v níž hrdina usekne mačetou padouchovi ruku a mlátí ho s ní? V TURKISH STAR WARS hrdinové rozsekají bezpočet padouchů holýma rukama a dokonce jednomu utrhnou ruku a propíchnou ho s ní! Fandové Mikea Dantona, jukněte na www.myspace.com/mikedanton ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film. Má výborný príbeh o tajnej vojenskej skupine, ktorá v rámcu výcviku unáša civilistov a loví ich v lesoch, až raz unesú nesprávneho muža, perfektne vycvičeného bývalého vojaka, ktorý sa len tak chytiť nenechá. Spracovanie neponúka žiadnu možnosť sa nudiť, neustále sa niečo deje a ide na vec až neskutočne rýchlo. Ešte nestihne ubehnúť ani úvodná štvrťhodina a už je hlavný hrdina lovený. Pre správne užitie si tohto filmu je veľmi dôležité sa mu prispôsobiť a nepozerať sa naň ako na typický akčný film. Jednoducho tento film je taká blbosť, že je až veľmi zábavný, ale nie spôsobom, že by sa tvorcom nepodaril, ale už tak bol točený cielene. Akcie je tu plno, jej nízkorozpočtovosť určite neprekáža, je pomerne drsná a veľmi zábavná. V prvej polovici sa zameriava hlavne na tiché zneškodňovanie vojakov, čo mám veľmi rád, ale chýba moje obľúbené lámanie väzov a druhá polovica je už plná strieľania, výbuchov alebo nastražených pascí. Nejaká realističnosť alebo logika tu absolútne nemá miesto, v celom filme sa toho ani štipka nenájde. Hlavne ma dostalo nastražovanie pascí, kde zatiaľ čo v ostatných filmoch sa pri nich používa drôt, tak tu hlavný hrdina naťahuje hrubý špagát, ktorý vidno už z diaľky, ale samozrejme nikto si ho aj tak nevšimne. Herecké obsadenie je potrebám filmu plne vyhovujúce a dialógy sú presne také, ako sa aj dajú čakať, teda po stránke inteligencie na najnižšej možnej úrovni, ale zábavné viac než dosť. Ak niekto nemá rád filmy ako Komando kvôli nereálnosti, tak tomuto by sa mal automaticky vyhnúť, lebo toto je ten pravý extrém. Ale fanúšik, ktorý si to dokáže uvedomiť by mal byť odmenený. Aspoň ja som veľmi spokojný. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 75%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak utikej! za tohle chcipnes! kult nade vsechny ultra lacine spatne amaterske brutalni sproste a navykove zabavne uz ve skolnich letech jsme z kamosem ulitavali na tomhle grandioznim braku ktery je neuveritelnou story o svalnatym chlapkovi v kratkych sortkach co pobiha po lese klade pasti likviduju armadu zoldaku a hlaskuje jak o zivot tohle dilo snad nejde ani zaradit do nejakeho podzanru akce tohle je samostatna kategorie kdo na tom nevyrostl nepochopi pomalu kazda hlaska z tohohle bijaku ma status kultovni Prior udelal poradnou diru do sveta zetkarskych filmu a tohle je bezkonkurencni kral akcnich filmovych trashu tak k certu se zdravym rozumem a hura na hodnoceni plnym kotlem dat neco jinyho mi moje presvedceni a nostalgicka vecna laska z detstvi zakazuje ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

K této záležitosti není možné přistupovat jako filmu. Zaprvé se jedná o zástupce třídy D, tedy ani akční béčko, ale rovnou úplná undergroundová perla, ve které se jede vše na první dobrou. V jednom záběru máme 5 vojáků, pak jeden umře a v dalším je jich třeba 6, zkrátka nikdo si tady neláme s ničím hlavu. Běhá se po lese, hlavní hrdina je takový John Rambo Matrix. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošné béčko, akční vyvražďovák na hraně parodie. Nepokrytý plagiát Ramba včetně lesních pastí. Ani se nedá sázet, kdo přežije, jelikož chlapi padají jak mouchy. Uznávám, že jinak si to prožijí pamětníci, ale já se zkrátka ani chvilku nenudil. Odpad, nebo nebe hvězd...a děsivá osmdesátková hudba k tomu. Pěkné. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Může se někdo vůbec u takového filmu bavit? Může někdo režisérovi odpustit nepovedený konec? Když uvidíte již několikátého zabitého vojáka, přitom uběhne jen polovina filmu a vy víte, že to samé bude následovat po zbytek filmu, zkazí vám to den a náladu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu nejtypičtější osmdesátkový akčňák, kde je všechno tak hrozně debilní, až z toho nelze spustit oči. Téma 'jeden borec s nožem proti celé armádě' jsme v té zlaté pokleslé dekádě viděli zpracované mnohokrát, ale Ted Prior v šortkách Pala Habery prostě nemá konkurenci. Když se před po zuby ozbrojenou jednotkou schovával na opadaném stromě v přibližně dvoumetrové výšce, vyprsknul jsem smíchy jako už dlouho ne. To byly panečku filmy.. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Blonďatej Rambo z vizáží seriálovýho Tarzana(Wolf Larson) killí jako Arnold v Komandu a příběh podobnej jako ve filmu Hra o přežití(1994) nebo Živý terč(1993). To vše z minimálním rozpočtem. V podstatě na koleni. Tenhle film tudíž spadá do béčkové, možná až cečkové kategorie filmů a tak je potřeba k němu přistupovat. Kdybych ho viděl v dobách kdy jsem sjížděl komando(a podobný akční fláky té doby) tak bych asi slintal blahem a Michael Danton(Ted Prior) by pro mě byl neskutečnej řízek. Tenhle film se mě ale v té době úplně minul a do této doby jsem o něm vlastně ani neslyšel. Škoda, že už mě tyhle filmy dnes neuspokojí tak jako za mlada. Dokážu pochopit odpadový hodnocení a chápu i ty co to berou jako trashovej kult. Kdybych to viděl za mlada asi bych i já měl tenhle film za kult. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Na začiatku bol blond Rambo v trenkách a proti nemu horda ozbrojených žoldákov. Potom ich všetkých pozabíjal, zobral nožík a bazuku a išiel zabiť aj ten zvyšok (nakoniec ich totiž bolo tak okolo stovky a namiesto toho aby z neho Spolu urobili sekanú, nechali sa po jednom od chrbta pozabíjať nesmrteľným manekýnom). Neuveriteľne debilný macho masaker, s bodovou hodnotou hlboko pod hranicou odpadu. Guilty pleasure tri hviezdičky ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem sledoval někde ve čtyřech letech. Je pravda,že slovům jako. "Kurva." "Ty zkurvisinu." Jsem nijak nerozumněl,ale brutální scény mi zůstaly v hlavě. Skvělý Rambo a Comando do hromady a i teď v dospělosti,když se na to podívám má to stejný účinek,takže hodnotím bez nostalgie. Na lásku tu není místo,manželka hlavního hrdiny zařve na konci v rukách hlavního zabijáka,který si uštědří poznámku. "Kurvo". Pochybuju,že by tohle by šlo natočit s nějakým Bradem Pittem nebo podobným manekínem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně velkej kopec srandy. Od začátku jsemnevěřícně koukal hlavou na hlavního hrdinu kterej přehrával neuvěřitelným způsobem. A ta jeho manželka byla na facku, ale pak najednou akce a hrdina se objevý v šortkách v lese, to už jsem nevydržel a spíše se neustále smál, takový těsný šortky:-D Akce je tu dost je sice dost nedodělaná, jako třeba když se mlátí tak se sotva dotknou ale svůj účel splnila.Navíc již 100x zmíněná useknutá ruka neměla chybu a ten finální výkřik? No prostě bomba. Film jsem si maximálně užil a kdybych byl s nějakým kamarádem tak se bavíme i bez alkoholu. ()

Reklama

Reklama