Reklama

Reklama

The Haunting of Margam Castle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tým amerických parapsychologů vyrazí do ciziny na opuštěný hrad, kde prý straší, a dostane se tam do křížku s pomstychtivými duchy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

K nějakým studentům parapsychologie přijde jejich šéf a řekne jim, že jejich projekty už nebude dotovat, ale má pro nich nabídku jít do zámku Margam v Anglii kde straší a natočit to. Tak oni tam jdou po cestě se zastaví v restauraci kde jich majitelka varuje oni neposlouchají a dojdou tam zde jich čeká ženská co umí mluvit s duchy a chlápek co jim povykládá o historii hradu. Ačkoliv má fim jen 77 minut  tak zhruba 40 minut se nic nestane pak jednoho chlapa vyděsí duch holky a zjistíme, že to byla holka co ji zabila matka jelikož se rozváděly s otcem a otec jí ji nechtěl dát pak se ta matka taka zabila  pak jednoho chlápka zabije duch hajného co načapal pytláka ve svém rajónu a ten pytlák ho zastřelil a na jednu ženskou bafne duch ženské. Na konci zjistíme, že jsou všichni mrtví a 4 ze 6 zemřou mimo záběr. Nejvíce asi stály ty záběry na ten hrad z vrchu na konci. Andrew Jones zemřel tento rok za svou kariéru vyplodil přes 20 hororů (nechce se mě počítat přesný počet) až na 1 (a to ještě ten má 30 procent hranice pro černé je 29 procent) jsou všechny v černém čísle. 0 procent ztráta času ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Andrew Jones snímkem „The Haunting of Margam Castle“ přesvědčil, že skutečně nejde o to, jak dobré filmy natáčí, protože primárně jde o to, kolik jich natočit zvládne. A docela se mu daří je dostávat mezi lidi. Tedy samozřejmě mezi celkem omezenou skupinu lidí, ale stejně. Pokud se na film „The Haunting of Margam Castle“ chcete podívat, tak opravdu jen proto, že chcete vidět jakoukoli duchařinu. ()

Reklama

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých americkych parapsychologov je poslaná na preskúmanie opusteného a strašidelného zámku v Anglicku. Ten by mal patriť medzi najznámejšie v krajine . Už počas cesty a rozhovoroch s miestnymi obyvateľmi sa zdalo , že tomu tak skutočne bude. Toto všetko ešte umocňovalo odhovaranie , že sa jedná skutočne o niečo desivé čomu sa majú vyhnúť a radšej odísť preč. Po príchode na zámok sa začnú diať zvláštne veci , hudba v miestnosti , pohyb predmetov, zdá sa že to skupinka nadšencov to má spočítané----- Dobre to znie , ale skutočnosť je fakt otrasná , hrozné spracovanie , výkony hercov , ktorí vlastne ani sami neveria tomu čo hovoria, neskutočný amaterizmus, dialógy , žiadne efekty, žiadne napätie , kopa kecov . Hudba , čo je základ hororu tu bola neskutočne otravná a dokonca liezla na nervy. Fakt je ten , že sa tam vôbec nič nedeje a tých 81 minút je v tomto prípade nekonečných. Za mňa 1/10 Pokiaľ si chcete niečo obdobné pozrieť tak určite radšej Stephenov Kingov , Dom v Ružiach ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z NY do jižního Walesu se vypraví zaměstnanci univerzity se svým týmem, aby přišli na vrub tamějším duchům, ve které přirozeně nevěří, leč chtějí-li další grant na výzkum, musí pro to něco udělat. Samozřejmě se na starobylém, no, starobylém...z počátku 19. století, sídle dostanou do křížku z temnými silami a brzy dojde na děsivá úmrtí. Takhle napsané to vypadá mnohem lépe, než jak je to natočené. Předně - tuctový vizuál připomínající TV inscenaci před 40 lety mně vadil hodně. Převážně statická kamera se jen občas trochu rozjede a výjimečně nabídne hezký záběr - les v oparu, interiéry sídla. Vraždy jsou mimo záběr a i podříznutí žil vypadá jako fingované. Pokud by měl ale film atmosféru, pak tohle klidně oželím. Je s podivem, jak v 50. a 60. letech dokázali natočit výbornou duchařinu bez jakékoliv krve a naturalistického běsnění. Přitom šikovný režisér by s tímhle scénářem udělal minimálně lepší průměr. Zajímavé je, že na první pohled to vypadá, jako by herci byli nějací ochotníci. Nu, zdání klame! Vedle céčkových se zde sešla řádka těch, co si zahráli ve výborných filmech a nebo i hororech kdysi dávno.... A co se týká třeba C. Munro, tak tu má jen cameo na začátku, což je škoda. Dávám dvě za milosrdnou délku a fakt, že jsem film bez problému zvládnul. Další Jonesova veledíla však raději vynechám. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Aby Netflix dokázal uspokojit své předplatitelé, musí neustále vytvářet (dotovat natáčení) spoustě nových a nových seriálů, filmů a dokumentů všech filmových žánrů. Takže je celkem jasné, že ani ten hororový nezůstal někde v pozadí. Bohužel pro ně pracuje i docela hodně podprůměrných či začínajících filmařů, kteří plodí dost často i řadu paskvilů. A Andrew Jones byl jedním z těch „plodnějších“. Bohužel. Proč byl? Tento mladý režisér totiž letos v lednu zemřel v pouhých 39 letech. Stačil však natočit celou řadu podprůměrných céčkových televizních filmů, jejichž kvalita je v drtivé většině opravdu tragická.    Měl jsem tu čest od něj zatím vidět jen film Vlkodlaci třetí říše (2017) a hned se nesmazatelně zapsal na můj seznam nejhorších režisérů. A ani tímto filmem si rozhodně svou reputaci nikterak nevylepšil. Není to sice úplná tragédie jako minule, ale i tak jde o těžce podprůměrnou duchařinu. Malý rozpočet, špatný režisér, nepříliš záživný scénář, téměř nulové speciální efekty i atmosféra – inu zápory zde jasně převyšovali klady.    Narazíme tu na minimum lekacích scén, vraždy či úmrtí postav se odehrají mimo záběr kamery, musíme se obejít i bez krve a to jedna postava umře po zásahu sekerou do hlavy, jiné zase duchové odvlečou prostě jen pryč ze záběru. No přiznám se, že asi nejvíc mě zaujal úvod s vraždou malé holky a následná sebevražda i když i zde jde jen o náznaky. No a potom samotná lokace kde se natáčelo. Samotné sídlo Margam figuruje na seznamu míst, která chci osobně navštívit, až do Walesu zase někdy pojedu. ()

Reklama

Reklama