Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub představuje etnograficko-sociální studii života Rusínů, natáčenou v oblasti maramurešských hor v severním Rumunsku a v oblasti bývalých Sudet v západních Čechách. Film vznikl během pěti let: natáčení začalo v době totality a ukončeno bylo po revoluci v roce 1992. Film vyniká jak silným příběhem, tak znamenitou kamerou, realismem i surrealismem. Obdržel řadu ocenění jak od umělců, tak od vědců. (Doc Alliance Films)

(více)

Recenze (4)

movie 

všechny recenze uživatele

Kdo byl Jakub? Na tuhle otázku se ptá Jana Ševčíková ve svém mistrovském kontemplativním dokumentu, je na ní ale tisíc odpovědí a vzpomínek. Atmosférou někde mezi Stalkerem a sedmdesátkovým Herzogem. Famózní obraz a hudba. ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Kolektivní i osobní traumata navždy zaznamenána ve zvrásněných tvářích, bohaté mystické obrazy a vzpomínky na jednoho nezapomenutelného člověka. Sejmulo mě to víc než Obrazy starého světa, které mi během sledování několikrát přišly na mysl. Nechápu nic. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V překrásné liduprázdné Maramureši jsme byli týden na turistice. V létě musíme vstávat v pět ráno a stan na horách stavět do 15.hodin, kdy začínají bouřky. ()

Reklama

Reklama