Reklama

Reklama

Farmaceutické koncerny - nekalá hra se zdravím lidí

(TV film)
  • Francie Big Pharma, labos tout-puissants (více)
Francie, 2020, 88 min (Alternativní 54 min)

Obsahy(1)

Jsou bohatší a mocnější než kdy předtím, v nebývale silné pozici, v níž mohou diktovat státům jejich zdravotní politiku... Moc odvětví je srovnatelná s mocí státu. Farmaceutický průmysl je tak mocný a bohatý, že svým lobbováním do značné míry ovlivňuje americký Kongres i Úřad pro kontrolu potravin a léčiv – FDA. Významně profituje z veřejně financovaného výzkumu a zároveň se mu daří směrovat výdaje ve zdravotnictví ke svým nejdražším léčivým přípravkům. Žádný dobrý nápad se neprosadí bez partnerství farmaceutické firmy. Přitom některé současné ceny jsou naprosto neobhajitelné. Hlavním zájmem farmaceutického průmyslu je v současnosti rentabilita. Záleží na akcionářích, ne na pacientech. Je to velmi krutý obchodní model. Boj s pandemií COVID-19 rozehrál ještě další partie. Úřad pro kontrolu potravin a léčiv v USA je nyní na výplatní listině farmaceutického průmyslu. Ten odvádí uživatelské poplatky sekci úřadu, která posuzuje žádosti o registraci nových léčiv. Tato sekce je tak závislá na společnostech, na které má dohlížet… (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebudem tu vypisovať žiadna múdra, lebo je akurát tak piču platné polemizovať nad takýmto dokumentom, ktorý je tak či onak napriek svojej podstate ignorovaný, a tak to ponímam zas a znova tak nejak po svojom. Pred vypuknutím Covidu, boli farmaceutické koncerny v extrémnych stratách, takmer 33% pod bežným ziskom. Následne jeden pacient, nazveme ho familiárne pacient "0" - zožral niekde v piči na poli netopiera a nakazil tak celú planétu, pričom ľudia následne prepadli hystérii, a tak sa dali očkovať niečím, čo nikdy nebolo testované. Biznis so spoločnosťou Pfizer dohadovala cez WatsUpp pani Ursula von der Leyen, ktorá je teraz vyšetrovaná za ojeby na nebi. No a potom sa v rôznych štátoch začali na balkónoch objavovať pohlavári, ktorí začali svojim potleskom všetko vrátane potláčania slobôd ľudí podporovať, aby sa po rokoch začalo takmer každé jedno tvrdenie, označené za HOAX - vyvracať. Nech žije Zuzka z Pezinka aj s Igorom z Trnavy, ktorý sa na tejto maškaráde kurevsky nabalil, pričom odstupom času vyznejú slogany, ako: "Vakcína je sloboda", či "Nebojte sa na Slovensku umierať", ako to najjebnutejšie, čo kedy kto vypustil z chriapy. Nuž ale, keďže sme drbnuté stádo oviec, nepotrvá to dlho a za pár rôčkov pár zapredancov aj spolu s hysterickým davom, opätovne paralyzujú spoločnosť, aby si mnohí opätovne uvedomili, koľko psychopatov sa voľne pohybuje po uliciach. Aspoň, že tá propaganda LGBTi+ prebieha tak nejak premyslene, lebo šak keď som raz luster a zamilujem sa do nočnej lampy, to vy ste povinný to akceptovať a Ja nemám žiadnu duševnú poruchu. Som zvedavý, kedy to všetkým Vám s tými Vašimi Ukrajinskými vlajočkami v profiloch na FuckBooku - dôjde, že v tomto prípade rozhodne ako pri chorobách o zdravie ľudí, ani z ďaleka nejde o slobodu a demokraciu. A teraz všetci spoločne zakričme z celého hrdieľka zo svojich oblokov .. "mier"  ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zda se, že nejlépe je pečovat o zdraví a být zdravý. V úvodu je vykreslená typická postava tzv. financializace, kde vznikla peněžní nadstavba neuzitecne spekulativní ekonomiky. Pak se dokument věnuje již jen kruté u obchodnímu modelu několika bezohlednych nadnarodnich firem, které mají monopol, protože pohltily menší farmaceutické společnosti a rozdělili si světový trh. Překvapilo mě že nevyvijeji nové léky, ale jen kupují patenty od výzkumných týmu financovaných z veřejných zdroju ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Určite je lepšie byť bohatý a zdravý než akokoľvek chorý. No niekedy lieky treba, dokonca sú životne nevyhnutné. A bez farmaceutických firiem by okrem byliniek žiadne neboli. Nezastávam názor, že by cieľom farmafiriem bolo zabiť co najviac pacientov, ale dokážu pri všetkej svojej nákladnej činnosti vyrobiť také kolosálne prešľapy, že sa zastavuje sedliacky rozum. Film si niekoľko takých zobral na pretras a trochu sa tvári ako senzácia. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Vlastně se nanatočilo nic ,co by lid nevěděl.O kšeftování s lidským zdravím.Předepisování léků za "spropitné".Zřejmě velmi tučné.Prachy na prvním místě..A pokud nějakou závažnou nemoc nemáte ,tak ji určitě, po nějakém léku ,dostanete. Dnes si sami nevyrobíme ani flastr na kuří oka.Takhle vypadá naše léková samostatnost.Je otázné ,kým jsou řízeny majdany po celém světě. Když jde o obsazení trhu té které země. I my jsme měli Spofu.Dnes ani čípky do zadku nejsou české. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

To podstatné je řečeno hned na začátku: farmaceutickým firmám jde o co nejvyšší zisky. Bohatí si za léky zaplatí a chudí ať vychcípají. Řešení je prosté: bylo by třeba farmaceutické firmy znárodnit. Jenže k tomu chybí politická vůle. Bohužel ve filmu pominuli byznys s podmínečně povolenou a tudíž rizikovou vakcínou typu mRNA proti covidu. Perličku k tématu z ČR viz zde:     https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-kdo-ma-narok-na-odskodneni-za-ockovani-proti-covidu-jen-clovek-na-prahu-smrti-245622#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz ()

luczi 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který si však bohužel neodpustil některé logické zkratky a dojmologii (zejména v případě léku Depakine), které ezoterickým laikům potvrdí, že farmalobby je jedno velké zlo (půjdeme radši pít CSD a MMS :D). Tak jednoduché to opravdu není, vývoj léčiv a věda je živý organismus, který se stále vyvíjí, získáváme nové poznatky a revidujeme ty staré, nikdy nebude existovat lék, který nemá žádné vedlejší účinky, až ho někdo vynalezne, dejte mi vědět. Každopádně může přispět k debatě nakolik chceme, aby zdraví bylo obchodovatelná komodita a jakou roli má hrát stát jako kontrolor a arbitr, protože firmy se budou vždy chovat pragmaticky právě tak daleko, jak jim to povolují zákony a předpisy, to je tržní ekonomika, tak se nedivte. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

V podstatě podobné dojmy jako luczi. Ale teda ta čísla mě překvapila, jsa uživatelem pouze léků na tlak a občas Igalginu za pár korun. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Nic novýho pod sluncem. Všichni dávno vědí, že majitelé farmaceutických firem jsou nenažraný šmejdi co půjdou první ke zdi, až přijde revoluce. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Potřebuje tohle vůbec nějaký komentář? V USA mají zjevný a do očí bijící střet zájmů takových rozměrů, že rozum zůstává stát a přesto vláda nekoná. Že tohle není asi jediný případ a podobných bychom našli po celém světě tušíme nejspíš všichni. Proč s tím tedy svět vlastně nic nedělá? Důvod je zřejmý právě na příkladu Spojených států. Pacient až na druhém místě a to v tom lepším případě. Všichni to víme, farmaceutické firmy se nám smějí do očí a stejně si musíme nechat všechno líbit. Je to začarovaný kruh a dokud se neobjeví někdo, kdo ten kruh přetrhne a změní to, farmaceutičtí giganti budou dál bohatnout a chudí lidé umírat bez léků. Chce se mi zvracet! ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Přiměřeně naštvaný a zaujatý portrét jednoho z nejšpinavějších odvětví s řadou zajímavých osobností, které se jím zaobírají. ()

Reklama

Reklama