Reklama

Reklama

Přípitek

  • Česko Proslov (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Adrien trčí na otravné rodinné večeři. Otcovy historky se opakují posté, matka se vyžívá v nudných konverzacích a sestřin snoubenec je jako vždy přechytralý. Adrienova expřítelkyně mu navíc neodpovídá na zprávu. Naděje, že ji získá zpátky, se zmenšuje. Minuty se vlečou a Adrien má jasno – horší už to být nemůže. Pak ale přijde poslední rána. Budoucí švagr Adriena požádá, aby pronesl přípitek na svatbě. Adrien nesnáší svatby. A mluvení na veřejnosti. A svého budoucího švagra. Ale říci "ne" nedokáže. V hlavě se mu okamžitě začínají rozjíždět barvité scénáře toho, co všechno by se při jeho přípitku mohlo pokazit... V hravé francouzské komedii, vybrané do programu festivalu v Cannes, září v hlavní roli Benjamin Lavernhe (Dokud nás svatba nerozdělí). (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád, keď postava musí zákonite svoje myšlienky vysvetľovať čumením do kamery či už sedí na hajzli alebo honí v posteli. Hlavne pokiaľ ide o tak afektovaného retarda, ktorému máte chuť dať poriadnu do držky, aby ste mu vyrovnali tú vykostenú fasádu. Scenár mohol zafungovať, ale nie s tak otravným čurákom, ktorý prenáša svoju neurózu na vás. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Dal som si PRÍPITOK v jediný triezvy deň svojho alkoholického behu na dlhú trať a zasiahol ma z opačného konca - z pozície toho, prečo som sa na tento beh dal. Okrem toho, že je to výstižný popis rodinne-spoločenských klišé, je to aj dobrá sonda do duše nesmelého jedinca, ktorá vo svojom emocionálnom vyznení tak rýchlo preskakuje medzi totálnym rozčarovaním zo života a vzťahov a náhle vzplanuvšími nádejami na opätovné získanie pocitu zmyslu a naplnenia  z nich, že som normálne s napätím očakával, s ktorou z nich docvála PRÍPITOK do cieľa. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná lehce ponudnělá komedie. 1)  35letý (k roku natáčení - 2019) hlavní tahoun snímku Benjamin Lavernhe (monologista Adrien) má nesporně jiskru a působil na mě i dost sexy._____ 2)  Bohužel, navzdory hezkým a vtipným monologům jsem se chvílemi nudil. Po vystříhání některých vcelku nepotřebných pasáží by snímek měl tak hodinu, což by bylo zřejmě optimum. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že hlavní postava, na které celý film stojí, zrovna moc sympaťák není, fakt je i ten, že na komedii to žádná závrátná kadence vtipů zrovna nebyla. Na druhou stranu je Přípitek docela fajn příběhem s celkem originálním stylem vyprávění a dvě tři scény jsou zde fakt k pochcání smíchy. Takže za mě slušnej průměr... ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Přípitek je film o pětatřicet let starém Adrienovi, které sedí na rodinné večeři a v hlavě si přemítá 38 dní starý rozchod se svojí expřítelkyní a vizualizuje si svůj „přípitkový“ proslov na plánované svatbě své sestry. Po celou dobu filmu se mu hlavou honí různé scénáře, které divákům představuje tak, že k nim mluví napřímo. Po čase je právě způsob prezentace snímku velmi otravný, a pokud Vám není hlavní představitel, Benjamin Lavernhe, sympatický, začnete se brzy po začátku nudit a 88 minut dlouhý Přípitek se Vám bude zdát jako věčnost. Film jde svým zpracováním připodobnit k dlouhému stand-up dramedy výstupu, kdy je bohužel vypravěčem silně nesympatická, egocentrická, hypochondrická a emočně narušená postava. Pokud si kladete otázku, zda se divák alespoň u Přípitku zasměje, tak je odpověď též záporná – pětkrát, a to hodně zlehka. Osobně mi největší radost udělaly závěrečné titulky, při nichž hraje song „Sarà Perché Ti Amo“ od Ricchi E Poveri. Jedna hvězda za snahu o netradiční filmové zpracování pro artové nadšence. V multiplexech nemá takový snímek místo, a tyto kino řetězce pouze hazardují se ztrátou svých pravidelných návštěvníků. Pro typického filmového konzumenta je Přípitek ztrátou vynaloženého času a peněz. 👎 (27.06.2021) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V záverečných titulkoch odznie taliansky hit "Sarà perché ti amo" od Ricchi E Poveri. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 21. října 2019 a trvalo 6 týdnů, natáčelo se v Paříži. (bianci)
  • Ide o adaptáciu rovnomenného románu od Fabrice Caro vydaného v roku 2018. (Arsenal83)

Reklama

Reklama