Reklama

Reklama

Nemrtví

  • Austrálie Undead
Trailer

Obsahy(1)

Rene sa po istom čase vracia do svojho rodného mestečka Berkeley, kde kedysi vyhrala v súťaži krásy. Na obyvateľov tohto malého, kľudného mestečka sa však zakrátko zosype spŕška meteoritov, ktoré zdá sa okamžite menia zasiahnutých ľudí na nemŕtvych. Rene pri strete s nemŕtvym prichádza o priateľa a útočisko nachádza na farme tajomného chlapíka s trojhlavňovou brokovnicou menom Marion. Nemŕtvi však nie sú všetko čomu musí skupinka preživších čeliť. Obloha sa zatiahne divnými mrakmi, atmosféra sa sfarbí do modra, začne nebezpečne pršať, ľudia postupne miznú a najhoršie na tom je zistenie, že sú oddelení od okolitého sveta vysokou stenou siahajúcou až k oblakom...

UNDEAD je nezávislý film bratov Spierigových, podľa ich vlastného scenára, ku ktorému robili aj špeciálne efekty. Film je viditeľne inšpirovaný rannou tvorbou Petera Jacksona. Bol nominovaný a aj získal pár cien na rôznych festivaloch a vďaka nemu si ich všimol Hollywood, kde dostali šancu natočiť ich ďalší film DAYBREAKERS (2008), tentokrát o upíroch a s veľmi zaujímavým obsadením. (petero)

(více)

Recenze (71)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bad Taste bol nápaditý a originálny, preto v ňom nevadili smiešne efekty ani garážová hudba. Vlastne ho tieto lacné prvky sympaticky dopĺňali. Austrálski packalovia „Spierig Bros.“ ale iba miešajú zombíkov s mimozemšťanmi (čo to je za kombináciu?!) v jeden absurdne nezmyselný maglajz s minimom vlastných nápadov, ktorý je v balení amatérskeho výstrelku takmer nepozerateľný. Na tridsať otrepaných mordov (karbobrúska, lopata, brokovnica, atd.) prichádza iba jeden svieži (vrtula lietadla). Jednu veľmi slabú hviezdu dávam iba za istú nadšeneckú hravosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No, fakt sice je, že tenhle film točili fanoušci Petera Jacksona a že ten rozpočet nebyl kdovíjak veliký, ale furt se na to prostě koukat nedalo. Respektive člověk, co tím posedlý není na to koukat nedokáže, pro fanoušky je to jasnej balzám pro uši. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Austrálski bratia Spierigovci na tomto filme robili snáď všetko, od réžie, cez scenár až po strih a triky. Snímku robili takpovediac v garáži na kolene niekoľko rokov za nijaký peniaz s úmyslom kráčať v šľapajach raného Petra Jacksona. Čo sa, myslím, podarilo. V prvej polovici zombíčina, následne nečakaná zmena žánru (jeho pomenovanie by hraničilo so spoilerom) a nechýba výborná posledná scénka. Vyložene pre fanúšikov žánru, okoreneného atypickým humorom. ()

movie odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování tohole filmečku jsem byl sice hodně "mimo", ale jedno si pamatuju - byla tu skutečně děsná sra... odpad! ()

dwi odpad!

všechny recenze uživatele

Zářný příklad filmu, jenž si chce hrát na ujetý paskvil, avšak výsledkem zůstává naprostá dezorientovanost (např. ve smyslu kdo vůbec mohl takovýto projekt financovat). Prázdnost prostupuje celým dějem, i když se Spierigové snaží udržet divákovu pozornost do závěrečného rozuzlení. Zbytek se pokouší vyplňovat „originálními“ brutalitkami, spoustou již otřepaných klišé a bídnými dialogy (včetně hereckých výkonů). Ani jedna postava nepronese počas filmu něco zajímavého. Dusí se v přehršli nesmyslů, zbytečných vulgarismů či v naprosté anarchii scénáře. Poměrně kladně hodnocená vizualita v tomto případě neposkytuje ani sebemenší sousto zájmu. Klidně i pochopím, že se něco takového mohlo objevit u nás, ale otázkou zůstává, proč má někdo chuť prasit si svoji kariéru v podobných nesmyslech. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Nemŕtvi" z 2009 (Mutants) sú oproti tomuto Oscarovým snímkom. Toto je taká, ako to povedať slušne - kokotina? :D Divák, ktorý sa nevie odosobniť od "nekvality" to bude mať ťažké. Ostatní to pošlú tiež do sračiek. Nemá veľký zmysel sledovať. Teda vlastne, ŽIADNY. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Škoda, chvilku jsem si myslel, že se zrodil nový Peter Jackson. Tohle roztomilý béčko jako by Vesmírným kanibalům ze střev vypadlo. Jenže k dokonalosti Jacksonovi prvotiny mu chybí skoro všechno. To že někoho někdo něčim rozpůlí je sice zajímavé, ale taková scéna by měla být buď šokující, tzn. extrémně hnusná a nebo vtipná. Až na pár vyjímek jsou všechny masakry takové nijaké. Snad jen ta násada od koštěte s nasazeným kotoučem z cilkulárky, to bylo hodně slušný. Ale to je bohužel asi tak všechno. Ale díky docela překvapivému závěru nemůžu s hodnocením jít níže, i když by si to tento film asi zasloužil. Škoda, ať jako kopírka, či jako pocta Jacksonovým prvotinám se tento film moc nepovedl. ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jaj, nemám rád tieto amatérske filmy, hlavne keď postavy v záberoch nečinne postávajú, dialógy sú obmedzené na minimum a (ne)herci sú úplne trápny. Celý film sa človek musí pozerať na nezmyselné pobehovanie a konanie postáv aby sa dostal k zaujímavej pointe ktorá mi celkové hodnotenie filmu však nezmenila. Zombie filmy mám rád, ale toto nemá ani na taliansky trash 80tych rokov. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jednou jsem viděl ananas velkej jak dva melouny, ale tohle ne..." Zábavný zombie snímek, byť na opakované podívání spíše není. Nevím, proč ho srovnávat s Bad Taste. Jediný důvod, velmi krátkozraký, je, že jsou oba filmy australské... i když BT vznikl vlastně o kousek dál, na Novém Zélandu...Pravda, scény v podzemí trochu nudí a k tomu abys sympatickou postavu pohledal, jak ale dojde na řež, lítá vše - ruce, nohy, hlavy, těla se trhají, krev stříká a vše je trikově velmi dobře zvládnuté. Počítačové efekty jsou mizerné, na nich to však nestojí. Kdo má rád stylovou zombie řežbu, jistě se pobaví. A zajímavý důvod, jak vysvléknout postavy do naha ( některé). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl kdysi na VHS hodně mě to bavilo jen od scény kdy se tam objevily mimozemšťani mě už to tak nebavilo. No a..... Do dneška se nic nezměnilo. Scény s nemrtvími byly fakt dobře udělané a masky byly bezchybné a i gore bylo dostatek a všechno mě bavilo. Ale od těch zméněných scén jako kdyby tvůrci sami nevěděly co vlastně chtějí. Už to nebylo ono spíše jsem se nudil, humoru ubylo, krve ubylo. Takže nic moc ale 3* tomuhle dávám tvůrci mají talent. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od béčkového zombie hororu jsem moc nečekal, ale byl jsem příjemně překvapen. Za to může hlavně scénář, který se nedrží běžné formy miliónté variace na Romerovu klasiku, ale přidává i nečekané prvky a dokáže překvapit. Kdyby nebyl ve střední části poněkud bezradný, dal bych klidně o hvězdičku víc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má v podstatě dvě roviny. Průser je již to, že spolu moc nejdou dohromady. Tou první je naprosto klasický zombie příběh s tradičními zápletkami, scénami a situacemi, ještě charakterově tradičnějšími postavami (těhotná žena, silná žena, podivínský spoře hovořící hrdina, loutková nicka – strážnice a naprostý blbec – šerif, který je ve všech ohledech tak přepálený, až je za trest na něj koukat), „duchaplnými“ dialogy a nezbytnými komickými scénami, které jsou sice humorné ale připadalo mi jich zbytečně moc. Druhou rovinou je svým způsobem originální, přesto naprosto šílené zapojení mimozemšťanů a poněkud nejasné zápletky – pointy. Chvíli to dokonce vypadá, že zde byly zombíci využiti jako zbraně mimozemské invaze. Tahle stránka filmu je dost šílená, nepovedená a čím více nabírá na vrchu (hlavně v závěru filmu), tím se více vymyká kontrole. Pokud jde o tu zombie klasiku, ještě to jde, protože nejpotěšující a nejpříjemnější na celém jinak podprůměrném filmu jsou právě ty zombie, které se pohybují, chovají, krmí, vypadají a při jejich eliminaci čvachtají přesně tak, jak to mám rád. V tomhle ohledu bod navíc. I s ním to však není moc valné, mimo jiné a výše zmíněné i pro zbytečně nataženou délku. ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

P... a nemá rád tuhle sračku ale ano musíte to zkoušet a někde začínat ale nepouštějte to na svět dík. ()

Související novinky

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (více)

Jakubisko, třes se!

Jakubisko, třes se!

13.05.2007

...říká Julie Delpy, kterou známe především z dvoudílné konverzační romance Před úsvitem a Před soumrakem. Julie už několik let spřádá plány na film o Alžbětě Báthoryové. K němu si sama napsala… (více)

Reklama

Reklama