Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Spock 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že jde o povedenou záležitost, solidní zpracování a příběh, který dokáže diváka vtáhnout do děje. Osobně se mi líbila i partička čtyř lovců odměn, šlo vidět, že se jim snažili tvůrci vytvořit zajímavé osobnostní profily. Jen tu malou holku jsme moc nepobíral. Velké plus pro mě měly ale ve zpětném pohledu dvě věci. První byl velmi „sympatický“ záporný hrdina, měl své tajemství a kouzlo. Tou druhou věcí pak byl závěrečný let několika historických letounů. Nevím čím to bylo, ale připadlo mi to od tvůrců velmi sympatické a překvapivé, vysloužilí „letci“ zachraňují svět na vysloužilých strojích. Každopádně doporučuji všem příznivcům anime žánru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pseudofilosofický blábol, na němž se mi paradoxně zamlouvala pouze animace, jejíž fanouškem rozhodně nejsem. Brutálně mě to celé během sledování přestávalo bavit, až jsem zcela ztrácel pozornost. Prostě tyhle animované japonské píčoviny nikdy zřejmě nebudou mým šálkem kávy. Koupil jsem si tak kvalitní verzi filmu, že jsem si mohl dokonce vybrat, kterou zvukovou stopu upřednostním. Buď tu anglickou, nebo si rozšířím své základy japonštiny, které jsem nedopatřením získal z nehezkých věcí. Rozhodl jsem se samozřejmě pro japonštinu, neboť jsem chtěl být patřičně cool a rozhodl jsem se zle. Bylo mi z ní po chvilce zle. Záporák vypadal zajímavě do okamžiku, než jsem si uvědomil, že je to vlastně pěkný sráč. Dost dobře nechápu, co v podobných nesmyslech značná část zdejší uživatelské populace vidí. Já se dost brutálně nudil. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel RedAK. ()

Reklama

MCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost odlišné od původního seriálu. Jenže - a to je dost důležité zmínit - stěží jednoznačně říct, zda k horšímu nebo k lepšímu. Hudba je jiná. Příběh je jiný - a to nejen vzhledem k delší stopáži (komplikovanější stavba atd.), ale i svou zápletkou a vyzněním, i když tu zase nechci tvrdit, že by se k seriálu nehodil, jen mi nepřišel moc podobný čemukoli, co jsem v těch uplynulých 26ti dílech viděl. A koneckonců i ty známé postavy na mě působily lehce odlišně (myšleno lépe). Trochu škoda několika slabších míst ve druhé polovině, ale jinak si moc stěžovat nemůžu - zajímavý příběh a atmosféra, skvělé vizuály a hlavně našlapaná akce, to všechno tu je v množství větším než velkém, a dokáže se tak postarat o velmi dobrou zábavu. 9/10 ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Jedna delší trampota téhle bandy, působící víc jako pouhý prodloužený díl seriálu než jako samostatný film. Ale líbil se mi snad ještě víc než seriál sám. Zajímavý příběh, plno akce, vtip, všechny známé postavy, atmosféra, jazz, standardní 90's animace, překvapivě málo hluchých míst. Palec nahoru. 8/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Čas od času se tvůrci úspěšného seriálu rozhodnou k starým hrdinům a jejich světu navrátit a naservírují je divákům ve formě filmu. A to buď filmu "navazujícího" na seriál, nebo "převypravujícího" seriál. Cowboy Bebop - Knocking on Heaven's Door je naštěstí první případ. I když... s původním seriálem má společnou hlavně čtveřici lovců odměn, jinak se oproti seriálu leccos změnilo - především atmosféra a vyznění filmu. Zatímco seriál je převážně zábavně akční sci-fi, film je thriller o bioterorismu. Zmizely vesmírné lety v kosmické lodi, ale i částečně veselé průpovídky a scény, ale přidalo se hodně na akci a napětí, s postupujícím časem atmosféra houstne. Film tolik nepobaví, ale vtáhne. ___ 90% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)
  • Kvůli nedostatku času požádal Shinichiro Watanabe své dva kolegy, aby za něj vytvořili dvě stylově odlišné části filmu. Hiroyuki Okiura tak režíroval úvodní titulkovou sekvenci a Tensai Okamura westernový film, jež sleduje Jet v autokině. (Raztubyl)
  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama