Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé anime, které mě lehce zklamalo. Očekával jsem jistých 5*, ale nakonec to je nejisté 4*. Neznám podrobně seriál ani nejsem žádný velký znalec anime. Příběh byl zajímavý, ale spíše mi vadilo pár naprostých zbytečností a postav, které se neprojevili. To je možná škoda. Kdybych znal celou historii tohoto anime a chápal schopnosti a minulost postav asi bych hodnotil jinak, ale to se prostě nekonná :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Halloweenský Mars skrývá tolik nových zajímavých postav a příležitostí ke rvačkám a přestřelkám, že se z Knockin' on Heaven's Door stala atmosférická, dokonale gradovaná a dost možná i nejlepší "epizoda" ze života vesmírných lovců odměn. Spike, Jet i Faye totiž potvrzují rozdílnost a zároveň provázanost svých povah a Ed toho nahláškuje a nablbne skoro víc než za celý seriál. I proto tenhle celovečerák může překvapivě fungovat jako samostatný film, ale jen zasvěcený divák si užije charakteristické výstřelky hlavního hrdiny i pár nenápadných narážek na oblíbené seriálové scény. Co naplat - tahle parta si svoji divokou jízdu mezi hvězdami užila do poslední vteřiny. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dvacátá šestá epizoda skončila, před obrazovkami sedí diváci s otevřenou pusou, fanoušci Bebopa uronili slzu a postupem času si všichni začali klást otázku, co dál. Někteří se s danou ztrátou smířili, jiní nějakou dobu tvůrcům posílali prosby a výhružky požadující resuscitaci a pokračování seriálu, ale časem se všichni navrátili do starých zažitých kolejí, k druhořadým a třetiřadým anime titulům. A pak, dva roky po odeznění posledního „Bang“, všem opět zaplesala srdce tím správným rytmem. Cowboy Bebeop se vrátil. V nejlepší formě a navíc na velké plátno. So… once again… let’s jam! - viz recenze na Manga.cz. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

I keď moje výsledné hodnotenie bude rovnaké ako pri seriáli tentokrát to bude za plný počet. Dôvodom bude to, že príbeh je o niečo temnejší než bola väčšina epizód seriálu a dve nesmierne charizmatické nové postavy, z ktorých mi prirástol k srdcu najmä Vincent. Stará osádka tu plní svoju úlohu zo seriálu a ich postavy sa nikam neposúvajú. Faktom však je, že na rozdiel od seriálu má celovečerák pomerne rýchly spád, animácia výrazne pokročila a to čo predviedla Yoko Kanno sa nedá nazvať inak ako OST orgazmus, čím mám na mysli, že tento japonský hudobný génius v sukni tentokrát tromfol i svoju vlastnú genialitu. Ešte som na niečo zabudol .... top Faye Faye popiera (nanešťastie) zákony gravitácie, inak by sme videli veci....... 9/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné animace, slabší hudba (kromě motýlkových scén, tam je hudba úžasná) a dobrý příběh party lovců zločinců za odměnu, kteří se nečekaně zapletou do něčeho mnohem vážnějšího, než si uměli představit, ohrožení Marsu a vyhynutí obyvatel. Armáda, která chce zakrýt stopy nelegálního pokusu a bývalý voják Vincent, který se chce pomstít a odstraní kohokoliv, kdo mu stojí v cestě, to je základ příběhu. Moc se mi líbili charismatičtí hlavní hrdinové Spike, Elektra a Vincent. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Spike je frajer v seriálu a ve filmu jiný nebude. Bavila jsem se, chvílemi mi přišlo, že jsem narazila na hluchá místa, ale znáte sny. Hrozně moc se mi líbí, jak je všechno v tomhle anime oprýskané, kdyby to bylo jiné, asi by to nemělo to své kouzlo. Kdo viděl seriál, bavit se bude, kdo ho neviděl, bavit se bude také, jen mu možná bude chvíli trvat se zorientovat. Are you living in the real world? ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě standartní díl seriálu, ale roztažený na skoro dvě hodiny, čímž celkové tempo bohužel trpí. Taktéž změna hudebního stylu oproti seriálu je jedině na škodu. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Jakoby si film ze seriálu pečlivě vybral jen to ne moc dobré :( ... Patetické pseudofilo kecy mě vyloženě hooodně prudily, upocená coolovost lezla krkem, a Spikeho charakter na několika místech u mě ztratil další kapky sympatií... ale odolal jsem prvnímu dojmu a nedal ještě horší hodnocení. Postava Electry byla navíc a rozbila linku Fay (anebo Julie). Postava Vincenta měla co říct, ale nějak nevěděla, jak se o tom domluvit s režisérem. A nikdo jí nesdělil, že je asi spíš záporák. Stylizace města byla až na detaily typu Eiffelka skoro 100% současný až retro New York, ze space opery nezbylo zhola nic. S naprosto minimálními úpravami by to mohl být tuctový akční hraný nesmysl zasazený do současnosti. Jo a mohl by být v produkci Bruckenheimera a doprznit by ho mohl Cage nebo jiný generický "herec", a pak by toto hodnocení nikoho nepřekvapilo. Ono dobře namalované a vycházející z ucházejícího anime neznamená automaticky dobrý film. Málem jsem usnul, málem jsem to zahodil, hodně jsem měl cukání směrem k fwd -- a když jsem nakonec odolal, tak jsem víceméně litoval. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tomuto kusku nechyba vobec nic, co v spravnom akcnom anime ma byt a radim ho k tomu najlepsiemu co som v tomto poli videl. Co ho robi vynimocnym medzi podobne ladenymi kuskami je paradny retro styl, kory vo futuro prostredi posobi velmi sviezo a cool. Nepamatam si, ze by nejake ine anime bolo spracovane v podobne stylizovanej atmosfere. Predsa len, malicko je citit, ze tento film vycadza zo serialu, a trochu mu chyba taka ta filmova ucelenost. To je jedina vaznejsia vytka.Tak ci tak, v tomto poli pre mna zostava ciernym konom Vampire hunter D: Bloodlust. (8.3/10) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Japka mají co do vystavění příběhu a čmárání figurek prazvláštní styl. Jejich forma omalovánek mi nějak dramaticky neva, obzvláště v tomto filmu, kde je obrookých postaviček relativně pomálu. Ovšem způsob, jak patlají děj, mě většinou po několika minutách nahodí ve střelném tempu se opakující nauzeu. Tahle pohádka se však dala bez větší újmy na duševním zdraví skousnout. Samozřejmě nesmí chybět idiotsky se chovající karikatura nějakého špatně potraceného děcka, strkající své unudlané pracky do čisťounkého světa internetové sítě, rachitický bijec a kozatá blbka, kteří stimulují honimírské fantazie jinak pohlavně sterilní japonské mládeže - a padouch. Megatajemný rebel bez příčiny, zato s plánem hodným doktora No. No prostě - jako poctu Jošíkovi za jeho sebemrskačský plán nadhodnocuji trojkou cípatých. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslavnějších japonských manga seriálů se konečně dočkal své celovečerní verze. A dopadlo to vážně skvěle! Scéna ve vlaku nemá chybu, konec jakbysmet. Jak si asi s rolí Bebopa poradí Keanu Reeves? ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Své sliby mám ve zvyku plnit včas, a proto jsem neotálela a pustila si film o vesmírné čtyřce (vlastně pětce, promiň, Eine... :) ) z lodi Bebop, co nejdříve to bylo možné. Chtěla jsem jim totiž dát ještě jednu šanci, poté, co mě seriál mírně zklamal. Po čem jsem toužila, co mohlo vylepšit můj názor a změnit mě ve vášnivou fanynku tohoto anime? Přítomnost všech hlavních postav a jejich vzájemného špičkování, scénář celovečerního snímku, hudba kvalit prvních dílů seriálu a samozřejmě i slušně odvedená animace. Jelikož se příběh odehrává někdy v časovém rozmezí seriálu, vystupují zde opravdu všechny hlavní protagonisté. Každý má svůj prostor, každý si vyrazí ven z vesmírné lodi a ovlivní události. Nechybí vtípky, Ediny říkačky, geniální Einovy myšlenky ani obvyklý hlad na palubě. Horší už je to se scénářem, který se mi zdál jako "máslo rozetřené na příliš velký krajíc chleba". Přiznám se, že biochemický útok není zrovna téma pro mě, ale i tak si svým rozpracováním nezaslouží více než dva díly seriálu. Asi od poloviny filmu se mi zdálo, že každá akční scéna musí být ta finální, protože už bylo snad vše vyřešeno. Ani hudba bohužel narozdíl od animace nesplnila mé očekávání. Můj sen se rozplynul, realita je taková, že i přes jeho nesporné kvality nikdy nebudu Cowboye Bebopa milovat. Jen díky tomu, že jsem se ráda setkala se starými známými, dávám 3 a ½*, ale tentokrát zaokrouhlím dolů ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľké príjemné prekvapenie. Tento celovečerný film, ktorý vznikol dva roky po odvysielaní posledného dielu seriálu, de facto predstavuje len ďalšiu epizódu z dobrodružstva populárnych postáv. Posádka Bebop sa vydáva na kolonizovaný Mars, ktorý vyzerá ako New York súčasnosti, s cieľom chytiť mladistvého hackera, ale pri tom sa zapletú do omnoho väčšieho prípadu, ktorý zahŕňa ukradnutú biologickú zbraň. To je námet ako sviňa. Rovnako ako v prípade seriálu, tiež filmový Kovboj Bebop divákov prevedie dynamickým rozprávaním, v ktorom sa mieša dravá explozívna akcia s absurdnou nadsádzkou aj chvíľami melanchólie a vypätej drámy. Vedľa osobitého sveta a postáv, ktoré okamžite divákom prirastú k srdcu, utvára atmosféru snímky tiež chytľavé hudobné skladby, ktoré hoci patria do najrôznejších žánrov, vznikli všetky pod taktovkou jedinej osoby, slávnej speváčky a skladateľky. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Čas od času se tvůrci úspěšného seriálu rozhodnou k starým hrdinům a jejich světu navrátit a naservírují je divákům ve formě filmu. A to buď filmu "navazujícího" na seriál, nebo "převypravujícího" seriál. Cowboy Bebop - Knocking on Heaven's Door je naštěstí první případ. I když... s původním seriálem má společnou hlavně čtveřici lovců odměn, jinak se oproti seriálu leccos změnilo - především atmosféra a vyznění filmu. Zatímco seriál je převážně zábavně akční sci-fi, film je thriller o bioterorismu. Zmizely vesmírné lety v kosmické lodi, ale i částečně veselé průpovídky a scény, ale přidalo se hodně na akci a napětí, s postupujícím časem atmosféra houstne. Film tolik nepobaví, ale vtáhne. ___ 90% ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Budúcnosť, štyria lovci odmien, ich stará vesmírna loď, zaprášené prostredia pripomínajúce desperádovský divoký západ, spústa akcie a výbuchov, výborného jazzovo-bluesovej soundtracku (Yoko Kanno), matrixovsky spomalené cool zábery, veľa krvi a násilia i špetka úchylnosti. Zabudol som na niečo? ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Smrtelný virus v moci teroristů a jeden zmizelý transport farmaceutické fabriky. Co to může míti společného. No za prvé je to to nejklasičtější klišé akčních filmů. Za druhé se postupně do vyšetřování pustí armáda a skupinka profesionálů placená farmaceutickou firmou a hlavně lovci odměn, kterým jde jen o jedno, získat odměnu za dopadení teroristů. A tahle skupinka hraje hlavní prim v čele s týpkem, který si nechá říkat Spike. A jeho heslo zní, já nejsem policie a ani ochranka, a tak rukojmí ať si klidně umřou, já chci hlavně prachy. Tudíž, jak bývá u japonských filmů zvykem, nejsou hlavní hrdinové ani bílí a ani černí, ale spíše černobílí, a dokonce i hlavní záporák má pro své konání celkem logické vysvětlení. Ono celkově by to nebylo na těch pět hvězdiček, ale je tu jedna věc, která tento film zvedá do nebeských výšin, a to je hudba. Asi jsem opravdu neslyšel tak skvělou hudbu v akčním filmu. No a ještě si mě získala postava jedné členky týmu lovců odměn, a to totálně mešuge hackerka. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Stejně sympatické jako seriál, ale dojmu že jde "jen" o trochu rozsáhlejší epizodu z něj se ubránit nejde. 8/10 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Seriál Cowboy Bebop jsem neviděl ale jeho filmová verze mě zrovna moc nechytla. Slabá atmosféra s postavami, které mi k srdci nepřirostli. Pár hluchých míst ve scénáři, občas nuda. Koukat se na to dá ale lepší pocit po zhlédnutí jsem si neodnesl. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama